Патент ВМС США: Плавсредство, использующее инерционное устройство снижения массы https://earth-chronicles.ru/news/2020-04-29-139901

Устройства за пчели

smsi-h
Мнения: 118
Регистриран: 14 яну 2015 15:54

Устройства за пчели

#1

Мнение от smsi-h » 30 мар 2019 18:25

Бих искал да обсъдим някакви възможни оргонни устройства за пчели и кошери.
Тъй като съм главно пчелар, но и донякъде съм във ведение на оргонната енергия и устройствата за това, бих искал да обсъдим как да си изработя някакви прости и ефективни хармонизатори, които да поставям в кошерите! Полето, което би трябвало да обхваща кошерите, трябва да има формата на цилиндър, разоложен вертикално на земната повърхност и като размери да има диаметър около 60 см и височина около 170-180 см. Устройството трябва да почти плоско, за да може да се поставя под капака на кошера, т.е. ако капака се смята винаги за най-горната част, влиянието на устройството трябва да е насочено надолу, към останалата част на кошера и земята.

Давайте колеги. Вие майки, вие бащи!

Akaro
Мнения: 43
Регистриран: 06 фев 2019 19:34

Re: Устройства за пчели

#2

Мнение от Akaro » 30 мар 2019 19:22

Сложи им по един възел на Мировинг с размера на капака на кошера, но 7х7 и един отражател от оргоннен диод над възела, или просто покрий капака на кошера с квартиено тиксо и върху него текстилно тиксо. Той капака на кошера е покрит с алуминиева ламарина, нали?

Потребителски аватар
icrow
Мнения: 6340
Регистриран: 17 ное 2014 11:04

Re: Устройства за пчели

#3

Мнение от icrow » 30 мар 2019 21:32

А каква е целта? :)
С мързел към прогрес. :))
my logic is undeniable :))

smsi-h
Мнения: 118
Регистриран: 14 яну 2015 15:54

Re: Устройства за пчели

#4

Мнение от smsi-h » 31 мар 2019 19:14

Сори, ама нещо съм много прост днес!

За коя цел по-точно питаш? Предполагам е ясно, че става въпрос за туширане на големите проблеми при отглеждането на пчели. Най-вече болестите, които не са никак малко, и, разбира се, предотвратяването на роенето. Пък и жиленето... Ау, за цял ден като ме нажилят към 50 бройки и-и-и-и-и... Ако може да не жилят въобще, ама нямам такава спокойна порода пчели и затова искам да заложа на хармонизатор. Специално за жиленето си има препарати, които ги успокояват, ама не искам да ползвам такива придобитъци. Хе-хе-хе... нали знаеш, ако нямаше нужда, не бих отворил подобна тема.

Потребителски аватар
icrow
Мнения: 6340
Регистриран: 17 ное 2014 11:04

Re: Устройства за пчели

#5

Мнение от icrow » 31 мар 2019 19:45

Е аз хич ме няма по отглеждането на пчели, та за това питах. :)) Предполагам че това за жиленето ще повлиява на качеството на меда. Ще помисля по въпроса. Като за начало един оргонен акумулатор на кутията на кошера би трябвало да се отрази добре. Може и да се заземи. 100% радио вълните не им влияят добре. За оргон ще помислим. Ако искаш прати ми на лични снимки да видя дали няма нещо вредно да лъчи наоколо.
С мързел към прогрес. :))
my logic is undeniable :))

smsi-h
Мнения: 118
Регистриран: 14 яну 2015 15:54

Re: Устройства за пчели

#6

Мнение от smsi-h » 31 мар 2019 21:32

Хе-хе-хе... жиленето няма нищо общо с качеството на меда.

Снимки бих могъл да пратя след няколко дни, че днеска ходих да работя и до няколко дни не ми се очертава ходене. Разглеждаш нещата индивидуално, затова ти трябват снимки, обаче аз искам някакъв универсален подход при изработката на хармонизатор за пчели. За целта мога да снеса доста информация, касаеща проблемите на отглеждането на пчели. Нещата не са едно и две и до момента никой не ги е разрешил кардинално. Да съгласен съм, че снимките много ще помогнат, но те са само моментен епизод, а нещата при пчелите са като при човека и животните, не са само за ден, както при дрозофилите.

Айкроу... Нещата, които касаят отглеждането на пчелите са заболяванията /само акарите са три вида, а освен това другият голям бич е нозематозата, която също е два вида/, отравянията от земеделците, "лошият" ген на някои разновидности пчели, моментното настроение на семейството, както при хората, днес ще жилим, утре няма, проблемите с химизацията на самите ветеринарни препарати за лечение на пчелите и до голяма степен ниската информираност на самия пчелар. Аз лично предпочитам отглеждането на пчели без вредни химически препарати и затова напоследък ползвам само органични киселини за лечение, а не скъпите репеленти за третиране против акари. Захар също не ползвам през активния сезон, а главно само при есено подхранване и пролетно подбуждане. И този подход се оказа доста по-удачен, тази година отсега се чудя как ще предотвратя роенето, толкова са силни семействата, а плюс това за цяла зима нямам загинало семейство. Сега ще се смеете, ама при пчлите много хубаво също не е добре. Когато семейството е много силно, при благоприятни климатични условия има голям добив на продукция, но в един момент се появява и другата страна, роенето, а предотвратяването му, когато имаш повече семейства е мамата си трака, в един момент може да се окажеш без пчели и целият ти труд и усилия да отидат по дяволите.

Хм, оргонен акумулатор. Питите, градени от пчелите по рамките не са ли оргонен акумулатор? Справка Виктор С. Гребенников. А моята цел е, въпреки всички предизвикателства, около всеки кошер да бъде установено едно хармонизиращо поле, което да успокоява насекомите и да не мислят за простотии.

Потребителски аватар
icrow
Мнения: 6340
Регистриран: 17 ное 2014 11:04

Re: Устройства за пчели

#7

Мнение от icrow » 31 мар 2019 22:09

:)) имах предвид тези препарати които ги успокояват или там каквото правят, за да не жилят за качеството. Предполагам де :)
Питите по скоро са концентратор и генератор от колкото акумулатор. Акумлатора трябва да е съставен от двойки оргонен диод, за да пуска в една посока и да спира в друга.
Ти говориш за хармонизатор. А сложил ли си хармонизатор на Спърлинг в близост?
С мързел към прогрес. :))
my logic is undeniable :))

smsi-h
Мнения: 118
Регистриран: 14 яну 2015 15:54

Re: Устройства за пчели

#8

Мнение от smsi-h » 31 мар 2019 23:37

Не, не съм слагал хармонизатор в двора. На времето мислех да изработвам хармонизатор и за проба правих тензор ринг, но излезе доста несполучлив, развалих го и сега теловете са някъде из шкафовете.

Аз пък си мислех, че редуването на пити и въздушна среда действа като оргонен акумулатор... :))

Лично според теб, какво устройство би могло да хармонизира средата на всеки отделен кошер? Питам, защото ако имаме вариант оргонен акумулатор, който да е заземен, трябва да е разположен странично на кошера, защото кошерите се отварят отгоре и отдолу. В доста от кошерите има и метална алуминиева мрежа на дъното. Другите материали са фазер, разположен отгоре и отдолу, и стиропор с дебелина 4 сантиметра, разположен на върха, непосредствено под капака, а на някои капаци има допълнително и фибран. И съвсем да забравя, всичките ми кошери стоят над земята върху железни двайсетина сантиметрови стойки.

Потребителски аватар
icrow
Мнения: 6340
Регистриран: 17 ное 2014 11:04

Re: Устройства за пчели

#9

Мнение от icrow » 01 апр 2019 00:00

За акумулатор трябва цялата кутия да е обвита. Разбира се капака може да се направи отваряем. Пробвй първо с хармонизатор. Ще е най бързо и лесно. А всичките ти кошери на едно място ли са? Твои колеги на други места оплакват ли се от същите проблеми или е по разично? Иначе можеш да пробваш с оргонити с кристали пирамидални рамки в които да е кошера и др.
С мързел към прогрес. :))
my logic is undeniable :))

Потребителски аватар
Philip
Site Admin
Мнения: 5437
Регистриран: 15 ное 2014 11:31
Местоположение: Около Мадарския конник :)
Контакти:

Re: Устройства за пчели

#10

Мнение от Philip » 01 апр 2019 06:24

smsi-h написа:
31 мар 2019 23:37
И съвсем да забравя, всичките ми кошери стоят над земята върху железни двайсетина сантиметрови стойки.
Самите пити за меда са чудесен оргонен преобразувател. Махането на крилата на пчелите над килийките пък активира в тях сериозна положителна енергия.
С това желязо унищожаваш обаче всякаква енергия!
Смени го с алуминиева или друга стойка (щом трябва да са ти вдигнати) на едни кошер - и ще видиш огромна разлика през тази година в здравето и всичко останало при него :)
Наблюдавам Анализирам Променям

Отговори

Върни се в “Устройства за здравето на човека”