Точкова Заварка

Ремонти, строителство, поправки и всичко, което може да ни се наложи да правим вкъщи. Проекти, идеи и съвети.
Потребителски аватар
alexyeli
Мнения: 145
Регистриран: 30 май 2019 11:04
Местоположение: Espania

Re: Точкова Заварка

#11

Мнение от alexyeli » 18 окт 2019 12:34

Ето на ,речено и сторено :) Със електрожена който е до 80А. и дава 47.8 v.на щипките графитите " палят от раз Up! И което ми стана по интересно е, че след задържане на дъгата повече от 15-20 секунди позволява да я разстегна до почти 5 сантима и наистина може да я насочваш в желана посока чрез накланяне на електродите.Топлината е мека и силна почти като от " Пещерска гроздова" обаче се усеща даже и под маската и през дрехите... sunny .Друго което ми направи впечатление е ,че отначало до 2-3та секунди изкарва амперклещите от обхват а на тях пише че са до 300А.и постепенно с награвянето на електродите уреда се " свестява" и показва 78 А. При раздалечаване на електродите и нарастване на дъгата и жегата тока намалява на 46 А. Мисля си че това чудо дори и така на открито без пота за топене ще е ценно за нагряване на " неща " примерно за закаляеането им, без обаче да ги " разваля " с остатъчен шев както при стандартното загряване чрез заварка с електрод.Също ми се види добро и за "нощна ламба" ,щото лъчението при дъга с тия размери си е впечатлително за лаици като мен пък и издава един такъв баритонов звук ... Dance
20191018_104945.jpg
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
dubito , ergo cogito - ergo sum Dance1

Потребителски аватар
hyparh
Мнения: 4215
Регистриран: 18 ное 2014 14:26
Местоположение: Нови хан

Re: Точкова Заварка

#12

Мнение от hyparh » 18 окт 2019 20:10

Up! Up!
alexyeli написа:
18 окт 2019 12:34
Топлината е мека и силна почти като от " Пещерска гроздова" обаче се усеща даже и под маската и през дрехите... sunny
:)) Ще дойде някакво проникващо лъчение. Може да има повечко "меки" частици в IR спектъра, минаващи по-леко през материята.
alexyeli написа:
18 окт 2019 12:34
Също ми се види добро и за "нощна ламба" ,щото лъчението при дъга с тия размери си е впечатлително за лаици като мен пък и издава един такъв баритонов звук ... Dance
Те това ако го направиш, значи си по-луд и от мен в експериментите :)) Звукът наистина е специфичен и някак приятен. Аз се задоволявам само с 3W UV диод, обливащ стаята в дълбока виолетова светлина. Иначе имам и 400W живачна UV лампа, но при нея нещата вече са хардкор - само за краткотрайно палене (генерира много озон) и масов мор на де що има хвърчащи организми в помещението.
Screw the rules... play The Game!

"As above, so below."

Потребителски аватар
alexyeli
Мнения: 145
Регистриран: 30 май 2019 11:04
Местоположение: Espania

Re: Точкова Заварка

#13

Мнение от alexyeli » 18 окт 2019 21:02

hyparh написа:
18 окт 2019 20:10
Те това ако го направиш, значи си по-луд и от мен в експериментите :)) Звукът наистина е специфичен и някак приятен.

Все от нещо трябва да се затрие човек...и да направи квантовия скок. Айде да не е чак като дядо Иван Вазов с младата мома ,ама поне да е правейки нещо интерсно ... :)) Това с нощната лампа ми хрумна след като видях едни руснаци из нета дето си бяха спретнали фар за електрически велосипед от сателитна “чиния“ облепена с огледално фолио и на мястото на LNB се мъдреше дъгов разрядник от чехъл за тролеен пантограф Wonky Иначе сериозно ,тая дъга си е голяма сила щом за броени секунди втечни шпилка 8 мм. ей така на майтап направо на открито.Алуминеви детайли просто не ги усеща, а пък е лесно дозирането на топлината,много прилича на “горелката “ от TIG заварка-аргонова,както си я знаем ние.Вече в куфара на електрожена задължително ще присъства кутийка с чифт графитни електроди за всякакви случаи.
1ty
dubito , ergo cogito - ergo sum Dance1

Отговори

Върни се в “Домашен майстор/направи си сам”