Сирената за ядрена атака на „Крайслер“ е била толкова силна, че е създавала дъжд https://www.setlansbg.com/sirenata-za-y ... vala-dazhd

Магнитно поле - действителността :)

Потребителски аватар
hyparh
Мнения: 3877
Регистриран: 18 ное 2014 14:26
Местоположение: Нови хан

Re: Магнитно поле - действителността :)

#41

Мнение от hyparh » 03 окт 2019 16:06

И дълго да е написаното, няма проблем - ще четем :))
Абсолютно точно за полевите взаимодействия и за различните видове ток и за СЕ-то при AC, черпещо енергия от околната среда Up! Worship Cheers Последното го споменаваше Лийдскалнин или J. Cater… или и двамата :))

Единствено за думичката "поле" трябва да отидем още една стъпка напред, понеже под това наименование всеки може да разбира нещо различно. След като се предава силово въздействие от разстояние (привличане или отблъскване), то това пространство трябва да е запълнено с нещо, което предава това взаимодействие. Според Лийдскалнин това са именно северните и южни магнити (както и неутрални частици), които могат да се приемат за етер, понеже преминават през всичко (с различна степен на лекота). Те са толкова дребни и взаимодействията между тях толкова бързи и динамични, че могат да се приемат за някакво еднородно "двуполюсно нещо/поляризиран етер" или "поле/пространство", понеже те винаги се търсят и гледат да си взаимодействат. Човек може насила да раздели тези две "полета" чрез батерия или кондензатор и съответно при докосване на изводите те се събират отново, произвеждайки използваема "енергия".
Т.е. с някои допълнителни разсъждения, нещата излизат абсолютно едни и същи :)

Замислих се и за двата типа магнитни полета – затворено и отворено. Механизмите за проявяването им изглежда се различават в някаква степен. Може да направим сравнение между държач на вечно движение (PMH) и обикновен магнит… Взимаме един PMH (примерно като от клиповете, които пусна Гоми), захранваме го и виждаме, че около него няма никакво магнитно поле. То е капсуловано изцяло вътре и (според Лийдскалнин) вкараните чрез проводника северни и южни магнити хвърчат един срещу друг в орбита с невъобразима скорост. При разделяне на половинките, орбитата на субстанцията се разрушава и тя се разлита наоколо.

Докато при постоянните магнити е друго… Основно степента на влияние върху градивните му частици е по- силна, но и типът поляризация. На парчето метал първоначално е подаден мощен токов импулс, като устремената субстанция насила обръща градивните частици на метала (все едно водата в една река подрежда множество поставени лопатки в една посока). Подредени по този начин, те вече насърчават потоците да продължат да се движат през тях и по този начин получаваме безконечна циркулация на субстанция (поле) от околната среда.

При PMH също имаме подреждане на металните частици заради субстанцията, но тази подредба е различна – кръгова затворена траектория, която е податлива на разпадане и съответно връщане рандом положението на изграждащите метала частици.
Докато, за да спрем "реката" (полето) на постоянния магнит, трябва или да го ударим силно или да го прегреем, за да бъдат затворени клапаните, т.е. да получим пак рандом подредба на изграждащите го частици и потоците вече нямат възможност да преминават така безпрепятствено.
Screw the rules... play The Game!

"As above, so below."

Потребителски аватар
hyparh
Мнения: 3877
Регистриран: 18 ное 2014 14:26
Местоположение: Нови хан

Re: Магнитно поле - действителността :)

#42

Мнение от hyparh » 19 окт 2019 00:32

Експеримент с PMH, който досега не съм виждал никой да прави. Общо-взето излиза, че в стоманата на един стартиран PMH тече ток… Магнитен поток (придържащ здраво частите на PMH) или ток - в случая абсолютно едно и също.

"Сега електрическият магнит поддържа вечно движение. Ако не се смущава то ще продължи неопределено дълго време. Оставих го в тази позиция за шест месеца, и когато издърпах затварящият веригата метален блок, получих същото количество светлина (от свързаната крушка) както първия път. Този експеримент показва, че веднъж вкарани в орбита, северните и южни магнитни частици никога няма да спрат.
Окачените намагнитени електроди показват, че има движение в PMH.

- Ориентирайте PMH така, че северния полюс да е на изток, а южния на запад.
- Сега бавно го повдигнете към южния полюс на висящия магнит. Магнитът ще се отклони на юг.
- Поставете PMH под висящия със северния си полюс надолу магнит.
- Повдигнете го бавно и ще видите как магнитът се отклонява на север.

Този експеримент показва без никакво съмнение, че северните и южни индивидуални частици вървят по същия начин като в един меден проводник, свързан към батерия. И в двата случая тези микро-магнити се движат по спираловидна траектория по правилото на свитите пръсти на дясната ръка."

2019-10-18 17.52.17.png

Вляво имаме активиран PMH, доближаван към висящите магнити, които се отклоняват в съответната посока. В средата е даден пример с акумулатор и свързан към него проводник - окачените магнити демонстрират абсолютно същото поведение. Вдясно е представено напречното сечение на проводник с пуснат ток (вървящите в противоположни посоки магнитни монополюси) и защо магнитите се отклоняват в съответната посока.
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
Screw the rules... play The Game!

"As above, so below."

Потребителски аватар
hyparh
Мнения: 3877
Регистриран: 18 ное 2014 14:26
Местоположение: Нови хан

Re: Магнитно поле - действителността :)

#43

Мнение от hyparh » 19 окт 2019 18:43

Особено впечатление ми направи един експеримент, при който Лийдскалнин индуктира ток в намотка чрез въртящ се магнит. На първо четене нищо особено – всеки генератор прави същото. Обаче Лийдскалнин подхожда по малко по-различен начин. Той не индуктира тока директно в намотката, а встрани от нея – индуктира променлив магнитен поток в удължените краища на сърцевината, която от своя страна индуктира ток в намотката. Т.е. тук имаме индиректна индукция. Много е вероятно по този начин да се избягва реакцията на Ленц, която както знаем се проявява при директно индуктиране в медния проводник.

"
- Вземете един правоъгълен магнит и го застопорете на нещо, което може да го върти по възможност с над 2000 об/мин.
- Свържете крушката към PMH.
- Позиционирайте ротационния магнит в празнината между краищата на PMH и затварящия стоманен блок.
- Сега завъртете магнита и вижте колко силно ще светне крушката.
- След това отлепете стоманения блок и отново завъртете магнита – ще получите повече светлина.

Експериментът показва, че при затворена магнитна верига, някои от магнитните частици се завъртат в орбита и си остават там, неспособни да извършат полезна работа. Но когато орбитата е разбита (при махнат стоманен блок) тогава ще навлязат в намотката, като в резултат ще получим повече светлина."

sgdgh.png

От това възниква въпросът дали в затворените магнитни сърцевини на тр-рите не се случва същото - част от потокът да остава заключен в орбита и да си остава там завинаги, което съответно води до неефективност на системата. Докато при отворена сърцевина цялата субстанция ще се разхвърчи/"разплиска" и голяма част от нея ще попадне в намотката, генерирайки повече ЕДН.
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
Screw the rules... play The Game!

"As above, so below."

auubau
Мнения: 38
Регистриран: 26 май 2015 21:08

Re: Магнитно поле - действителността :)

#44

Мнение от auubau » 19 окт 2019 19:56

А дали може би генератора му направен от подръчни материали е съставен от множество РМХ. Тези намотки и променливи кондензатори ме навяват на мисълта, че е постигал левитация и "омекване" с цел оформяне на камъните като е "напипвал" на усет честотите, при които се е случвало това. Левитацията и пластелиненото оформяне на камъните го има от хилядолетия и си мисля, че са нужни 3 излъчвателя в 3 направления на 3 различни честоти в зависимост от размерите на каменния блок, за да стане това.
Благодаря на hyparh за редовното споделяне на полезна информация! Beer

Потребителски аватар
hyparh
Мнения: 3877
Регистриран: 18 ное 2014 14:26
Местоположение: Нови хан

Re: Магнитно поле - действителността :)

#45

Мнение от hyparh » 20 окт 2019 07:58

Beer
Интересна снимка, не бях попадал на нея. Правил е намотки върху бутилки и керамични изолатори :) Проводникът не изглежда да е меден, може да е железен. Вероятно са вид индуктори, а може да са служели за нещо специфично. Променливите кондензатори действително сочат за някаква фина настройка.

Периферията на колелото изглежда е изградено от множество подковообразни железни елементи, долепени един до друг, като магнитните им полюси най-вероятно се редуват.

Ето какво казва Ед за най-ефективната си конструкция:

"Да предположим, че имате колело с множество намотки около него, което се върти - тогава ще произвеждате всякакви видове светлина. Не правете машината, вече съм подал заявка за патент в Патентното бюро. Направих десет различни машини за магнитни потоци, но установих, че тази комбинация между електромагнити и намотки, работи най-ефективно."

В книжката няма нарисувана точна картинка на това споменато от него устройство. Някои смятат, че изглежда така:

b62ed7cd362b56c06d860f1cfb3304.jpg
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
Screw the rules... play The Game!

"As above, so below."

Отговори

Върни се в “Теории”