Физика на скаларните вълни – или онова, което Тесла се опитваше да ни обясни… www.megavselena.bg/fizika-na-skalarnite ... a-obyasni/

Кухата Земя

Потребителски аватар
hyparh
Мнения: 4135
Регистриран: 18 ное 2014 14:26
Местоположение: Нови хан

Re: Други - Видео клипове

#1

Мнение от hyparh » 26 фев 2018 20:41

Още малко за кухата Земя от Secureteam. Доказателствени снимки, видео с полярното сияние (където ясно се вижда отворът), както и историята за полетът на адмирал Бърд.

Screw the rules... play The Game!

"As above, so below."

Потребителски аватар
hyparh
Мнения: 4135
Регистриран: 18 ное 2014 14:26
Местоположение: Нови хан

Re: Речник

#2

Мнение от hyparh » 01 апр 2019 11:00

Проблем с полюсите има и то голям, но не заради имената :))
Philip написа:
01 апр 2019 06:07
...Но не намерих нито една необработвана такава снимка Doh 2ha Wonky
Което е нормално, понеже отворите трябва да се прикрият Wub Макар, че често те се прикриват сами заради гъстата мъгла и облаци, които се образуват там.
Ето тези първите две снимки би трябвало да са реални. Последната показва интензивността на полярните сияния и ясно се вижда тъмното малко петно (в случая над Южния полюс), т.е. липса на зелено в тази зона.

Earth.jpg
hqdefault.jpg
hxe2.png
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
Screw the rules... play The Game!

"As above, so below."

Потребителски аватар
hyparh
Мнения: 4135
Регистриран: 18 ное 2014 14:26
Местоположение: Нови хан

Re: Речник

#3

Мнение от hyparh » 01 апр 2019 14:11

Хахаха :)) А бе въпреки че се знаем от доста време, форумното общуване не може да се сравни с реалното. Макар, че и така в повечето случаи се усеща какво точно иска да предаде отсрещния човек, но невинаги се получава. Аз примерно знам, че Спиридон не обича да ползва емотикони и го имам предвид.
Спиридон написа:
01 апр 2019 11:20
hyparh,
Има ли възможност за пряко наблюдение с телескоп на някой от полюсите на някоя от другите планети? Или няма пряка видимост? Би било любопитно там как е.
Планетите са наредени горе-долу на една равнина, та е малко трудно с наземен телескоп да се хвърли око на някой полюс. Изключение прави Сатурн, който мени наклона си до такава степен, че може пряко да се наблюдава (май се падаше Северния полюс).
Фактически всяка планета има по полюсите си завихряне, като при някои е добре видимо, при други - по-слабо.

Венерианските полярни вихри са доста впечатляващи и се вижда как водят някъде в дълбочина.

Venus-Vortex-400x410-custom.jpg

Тези са инфрачервени:
Venus_s_southern_hemisphere_in_infrared_node_full_image_2.png

Особено показателно е следното термално изображение от Кек на един от полюсите на Нептун. Говори за силно затопляне във високата атмосфера, което може да е предизвикано от изхвърляне на меки частици от отвора.
Neptune warm pole.png

Полярните вихри на Сатурн:
Saturn hexagon.jpg
Saturn south pole.jpg

И един от полюсите на Уран във false color:
Uranus.jpg

На някои снимки полюсите на Марс също изглеждат "съмнителни". На втората (заснета от любител) е много интересна тъмната мъгла (или каквото е там) при южния полюс. Съвпада с описанието за мъгла "черна като египетска нощ" на навлизащите в земния северен полюс пътешественици.
Hubble Mars-1997.jpg
Mars_20180907.png
Според мен всяка планета и звезда си има отвори, които са следствие от натуралните процеси при формирането им (с наличие на куха вътрешност) и играят ролята на вентилационни шахти за отдаване на топлина. Квазарите може да изхвърлят огромните си струи материя и енергия именно по този начин - през отвори в полюсите.
То си стана направо за нова тема... :) Ако искате преместете тези неща при разискванията за земните полюси или пък в нова тема - както прецените.
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
Screw the rules... play The Game!

"As above, so below."

Потребителски аватар
hyparh
Мнения: 4135
Регистриран: 18 ное 2014 14:26
Местоположение: Нови хан

Re: ТЕОРИИ Оргонна енергия Принципи

#4

Мнение от hyparh » 19 апр 2019 20:19

Нямаме си тема за кухата Земя, та ще сложа тук тази картинка (в някоя от другите теми също имаше разпиляна информация, където пусках инфо със снимки за полюсите на другите планети).

fGmNK8U.png
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
Screw the rules... play The Game!

"As above, so below."

Потребителски аватар
hyparh
Мнения: 4135
Регистриран: 18 ное 2014 14:26
Местоположение: Нови хан

Кухата Земя

#5

Мнение от hyparh » 20 апр 2019 07:58

Моля за преместване (който и когато има време) на мнения #12 и #19 (може и другите от там, свързани с темата) от тази тема viewtopic.php?f=67&t=45&p=20729&hilit=% ... %BD#p20711 в новоотворената за кухата Земя.
Може да се наложи сепариране на две части на дадено мнение и едната част от него да остане там, за да не се губи нишката с другата тема. Абе, както прецените :)
1ty
Screw the rules... play The Game!

"As above, so below."

Потребителски аватар
Philip
Site Admin
Мнения: 5440
Регистриран: 15 ное 2014 11:31
Местоположение: Около Мадарския конник :)
Контакти:

Re: Кухата Земя

#6

Мнение от Philip » 20 апр 2019 08:45

Re: ТЕОРИИ Оргонна енергия Принципи
#67 Post by hyparh » 10 Feb 2019, 15:19
(Следният диалог се води на около 240км под земната повърхност)

Естеството на вулканите. Строежът на Земята.

Енергийната сфера - гръбнакът на Земята

А: "Понастоящем човекът обитава външната повърхност на Земята. Тази открита част е най-малко гостоприемна за живота. Влияе се от тежки атмосферни промени, сурови физически условия, при което човек постоянно трябва да се бори, изразходвайки много физическа и ментална енергия. По този начин се стимулира животинското, вместо етералното. Немодифицираните (сурови) слънчеви лъчи предизвикват атмосферни конвулсии, причиняващи температурни контрасти и други метеорологични вариации, по време на които горещината на лятото и студът на зимата, се редуват до безкрай. Тези слънчеви пулсации създават ветрове и бури, а човекът, опитвайки се да се предпази от подобни влияния и промени в материалното си окръжение, страда и се мъчи, хвърля усилия да запази материалното си тяло.
Всички условия и фази по външната земна повърхност, са в яростен сблъсък и тази суматоха управлява човешкия живот. Окръжаващите силови и материални вихри изкривяват миролюбивата страна на човека, а скъсеният му живот става крехък, окаян, тъжен в постоянна битка за физическо съществуване от люлката до гроба. Тези неща човек приема по презумпция, въпреки че е наясно, че не е удовлетворен от условията. И ти знаеш, че условията по външната повърхност, са тежки, турбулентни... Това е покривът, върху който живее човека, като пъплещ паразит върху плод, изложен на гнева на неспирните земни бури.

Централната сфера на гравитацията лежи комфортно в земната материална сфера, на около 1100км под външната земна повърност. Простира се под формата на прозрачен слой, черупка от енергия, центърът на гравитацията. Материалната част обхваща тази спокойна силова сфера, с изключение на няколко места, където има проходи или големи отвори, започващи в близост до повърхността и се простират диагонално чак до вътрешната повърхност.
Тази енергийна сфера е форма на чиста сила, смущение на движение, и, въпреки че няма маса, тя индуцира и поддържа гравитацията. За простосмъртните е невидима, в нея няма триене, а всъщност е гръбнакът на Земята. Върху нея материята, забавената космическа енергия, космическата прах, се подрежда подобно на прашинки върху сапунен мехур. Това наричаме материя. Материалната част на Земята представлява нещо като нанесен филм, незначителна кожа върху сферата на непорочността.
Човекът смята, че плътността и стабилността на планетата зависи от материалните частици, от които е съставено и собственото му тяло. Но това не е вярно. Земята представлява агрегация на материални частици, черупка върху силовата сфера, която привлича материята от външната и вътрешната страна. Тази средна енергийна сфера може да се каже, че е обратен вариант на външната материална, защото привлича плътна материя, но отблъсква газовете. По този начин атмосферата става все по-рядка с приближаване към нея. Газовете се привличат най-силно от външната земна повърхност.

Б: Точно от външната повърхност ли?

А: Практически да. Въздухът има най-голяма плътност на няколко километра под морското равнище и съответно става по-разреден в коя да е от двете посоки (нагоре или надолу). Ако не беше така, атмосферата обгръщаща земното кълбо, щеше бързо да бъде абсорбирана от неговата субстанция или пък обратното - разсеяна в космоса.

Б: Учените твърдят, че атмосферата ни е с дебелина около 70км.

А: При положение, че земният диаметър е 12700км, за колко дълго такава тънка атмосфера, ще устои такова притегляне и ще остане на позиция? Ако наистина се привличаше към центъра, щеше бързо да изчезне подобно на попиване на тънък воден слой върху гъба."
Screenshot_2018-11-03-11-05-13-1.png
Ето и отрязък по въпроса за плътността и масата на Земята. Макар, че специално тук на места леко ми се губи нишката...

Б: "Знаеш ли, че ако кажеш тези неща на хората, въобще няма да ги приемат? Учените са изчислили масата на планетите, а също и плътността на Земята, които показват, че е плътно тяло. Знаейки нейната плътност, ще оборят твърдението ти за куха сфера.

А: Грешиш, както скоро ще разбереш. Вярно е, че човешката изобретателност ви позволява да установите масите и плътността на планетите, но наистина ли мислиш, че тези научни резултати изключват възможността за куха вътрешност на небесните тела?

Б: Така смятам.

А: Трябва да знаеш, че измерената от вас плътност е усреднена стойност, която е много по-голяма от тази на повърхностните слоеве.Това ви кара да правите неясни предположения относно природата на много по-тежки субстанции, съществуващи в дълбочина. Имат ли хората представа как точно е разпределена материята под тяхната зона на изследване?

Б: Мисля, че не.

А: Тогава можеш спокойно да приемеш, че в кухата сфера, която ти описах, се помещава цялата измерена маса на Земята. Макар, че човек приема по подразбиране, че Земята е плътна, такъв материал разстлан по земната повърхност, няма да даде същата измерена плътност.

Б: Мога да се съглася с това.

А: Нека направим още една стъпка напред. Какво си представяш е естеството на тези по-тежки субстанции дълбоко под земята, които допринасят за извънредно високата плътност, измерена от човека?

Б: Не мога да кажа... Доколкото виждам, материалът около нас не се различава особено от този на повърхността.

А: Наблюденията ти са правилни. В това отношение почти няма разлика. Но със спускането надълбоко и приближавайки енергийната сфера, противоположната сила, към която се "гмурнахме", се увеличава. Впоследствие материята, притисната към нея, става много по-лека. Твоят собствен опит с постепенното намаляване на теглото ти по време на нашето пътешествие, трябва да те убеди в този факт.

Б: Така е, действително.

А: Тогава би трябвало лесно да разбереш, че тежките елементи, които според хората изграждат земните дълбини, не представляват нищо повече от проявление на поддържаща материята сила - зоната, която скоро ще достигнем (самата енергийна сфера - бел. прев.) По подобен начин взаимното привличане между небесните тела не зависи изцяло от материалната им част, но е проявление, в което участват както материите им, така и силовите им сфери."
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
Наблюдавам Анализирам Променям

Потребителски аватар
Philip
Site Admin
Мнения: 5440
Регистриран: 15 ное 2014 11:31
Местоположение: Около Мадарския конник :)
Контакти:

Re: Кухата Земя

#7

Мнение от Philip » 20 апр 2019 08:55

Теории - Joseph H. Cater
#1 Post by hyparh » 15 Aug 2017, 21:55

36. Стената (или черупката) на Земята е с дебелина приблизително 1300км. Около полюсите (но не точно) има два отвора, които играят ролята на вентилационни шахти - от тях често излизат енергийни лъчения, идващи от кухата централна част на Земята и са частична причина за полярните сияния (другата част от причината е слънчевата енергия). Тази стена/черупка не е плътна, а по-скоро приличала на пчелен кошер - осеяна с множество кухини и пещери с гигантски размери. В много от тези невиждани пещери кипи от живот и струи светлина от всички страни на пещерата, поради което няма сенки. Това сияние възниква от трансформацията на материални частици в светлина, породена от условията, в които се намират. Условията там действат на човек силно ревитализиращо. Гравитацията отслабва нелинейно с дълбочината и достига нулева стойност на около 1100км. Следва нейното обръщане, и достига максимума си при излизане на повърхността на "долната земя", където всичко е осветено от централното енергийно струпване. Там все пак гравитацията е по-ниска от тази на "горната земя" - около 60% от нея. Поради по-слабата гравитация, в гигантските пещери могат да виреят огромни растения, гъби и животни в собствена екосистема. Земята постепенно расте.
1.png
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
Наблюдавам Анализирам Променям

Потребителски аватар
hyparh
Мнения: 4135
Регистриран: 18 ное 2014 14:26
Местоположение: Нови хан

Re: Кухата Земя

#8

Мнение от hyparh » 20 апр 2019 09:38

Yes... Велика тема си обособихме! sunny Истината трябва да се знае...
Фил, благодарности за изнамирането и обединяване на всички разпилени неща към темата Worship

Забранената земя - Агарта
https://www.multivselena.com/zabranenata-zemia-agarta/

Проучвания относно земните полярни отвори:
https://www.bibliotecapleyades.net/tier ... eca_33.htm
Screw the rules... play The Game!

"As above, so below."

smsi-h
Мнения: 118
Регистриран: 14 яну 2015 15:54

Re: Кухата Земя

#9

Мнение от smsi-h » 20 апр 2019 11:22

Грхм-м-м-м...

Първо, благодарности за темата! И искам скромно да вметна едно линкченце: https://my-files.ru/8ikx5a

И вече съвсем и напълно нескромно да да заявя категорично, че книгата в горното линкченце представлява най-доброто като информация за кухата Земя, което може да се прочете по принцип. Всичко друго ряпа да яде! olele Не се майтапя! Рискувам да получа някои упреци за тези си твърдения, но... нейсе. Важното е да си дръпнете книгата, защото утре може и да я няма, докато издателя не я издаде на български, но предполагам, че това ще стане чак след няколко години, като го знам, че още не е издал и четвъртата книга от поредицата, а книгата, която дава е петата, последна.

Та става дума за "ВНУТРИ ЗЕМЛИ - ВТРОЙ ТУННЕЛЬ РАДУ ЧИНАМАР" на руски. Гугълски превод с неизправени грешки. Чете се трудно, но около 90% от информацията се разбира, който е на ти с руския де. Нарочно не публикувам книгата директно, защото обема й е 12 мегабайта. А ако Филип иска, след като я изтегли, да намери начин да я вкара в темата, че народа да си тегли и да си я чете.

Миналата седмица я прочетох и си бих гъза в тавана от кеф! Wonky Имаме пълно обобщение на всички аспекти на темата, а те не са малко. Раду Чинамар се е постарал да даде наистина правдива представа за нещата, в предвид на това, че е посещавал вътрешната Земя. А сега де?... sunny Паднахте ли? Съвременен свидетел, със съвременни материалистични представи за конструкцията на Земята, на когото цялата тази конструкция му я разбиват на пух и прах. От този подход по-добър няма да намерите. И вашите представи за Земята коренно ще се променят, когато завършите четенето на книгата.

Надявам се "Паралелна реалност" един светъл ден наистина да издаде книгата на български.

Приятно четене!

Някой може да си помисли, че съм магьосник, че намирам такива нещица. :)) Ами някой път прилагам приложна магия и нещата се случват! :))

Потребителски аватар
hyparh
Мнения: 4135
Регистриран: 18 ное 2014 14:26
Местоположение: Нови хан

Re: Кухата Земя

#10

Мнение от hyparh » 20 апр 2019 11:50

1ty
Да видим дали може да се мери с "Etidorhpa" (силно се надявам да е така) :)
Чинамар няма да е първия, нито последния, посещавал вътрешността на Земята, а това, което достига до нас като информация, може да го считаме за много голям бонус и да попиваме знания :)

На английски книгата се казва "Inside the Earth: The Second Tunnel" и е съвсем нова - от началото на тази година.
Най-вероятно ще си я поръчам от Амазон другия месец:

Screw the rules... play The Game!

"As above, so below."

Отговори

Върни се в “Теории”