Пет изумителни случая, в които мълнията лекува хората, а не ги убива (ВИДЕО) https://zdrave.to/zdravni-novini/pet-sh ... va-khorata
Подготвят ли ни за бъдеще без електричество? http://www.otizvora.com/2019/06/10875

Steve Marks TPU (Toroidal Power Unit)

Устройства, които имат интересно, непроучено и необяснено действие и свойства
Отговори
Потребителски аватар
hyparh
Мнения: 3791
Регистриран: 18 ное 2014 14:26
Местоположение: Нови хан

Steve Marks TPU (Toroidal Power Unit)

#1

Мнение от hyparh » 13 авг 2019 16:07

Интересна тороидална конструкция за СЕ без подвижни части. Твърди се, че прикачения патент (има го и в линка към Rexresearch) обрисува именно устройството на Стив Маркс.

mpi-patentapplication.pdf

Кратък цитат от патента:

"Представеният електрически генератор не използва механично движение. Този генератор използва индуцираното (вторично) магнитно поле по такъв начин, че не предизвиква съпротивление, а подпомагане и ускоряване на основния магнитен поток. Поради това, че представеното изобретение не използва механично задвижване и магнитните потоци не се унищожават взаимно, отсъства консумация на каквито и да са ресурси за генериране на електричество."

Изглежда при този "трансформатор" реакцията на Ленц е обърната така, че да подпомага процеса и по този начин няма унищожаване на дипола или хранене на устройството със собствените му ла*на, както се изразява Ламбда от апокрифната академия :))
Изработката я виждам като доста лесна, необходима е само сърцевина от тороиден траф за 50Hz, няколко магнита, малко пробиване и навиване.

http://rexresearch.com/markstpu/markstpu.html

1.png
2.png
3.png
4.png
5.png
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
Screw the rules... play The Game!

"As above, so below."

Отговори

Върни се в “Интересни устройства за изследване”