Генератор смог питать 100 светодиодов от капли воды http://earth-chronicles.ru/news/2020-02-07-137354

Енергия - вода - Земя

Принципи Взаимозависимости Действие на материално ниво
Потребителски аватар
Philip
Site Admin
Мнения: 5394
Регистриран: 15 ное 2014 11:31
Местоположение: Около Мадарския конник :)
Контакти:

Енергия - вода - Земя

#1

Мнение от Philip » 20 юни 2015 13:37

Това е текст, който съм писал по някакъв повод преди време :)

Разпределение на фината енергия в земята

Някои от нещата, които ще прочетете сега тук, не можете да намерите на друго място. Просто откакто съществува сега писменост, това знание не е описвано.

Земята, както споменах и в предишен пост, като цяло се държи и използва тази съзидателна енергия като живо същество. Нейното цялостно излъчване е същото като на останалите планети и човека - на употребена енергия в червения сектор. Но това е цялостното излъчване. Естествено тя трябва първо да поеме тази енергия, която да я поддържа в състоянието, в което я познаваме ние.
Започвам по същество.
Водата е първичното, което разпределя и насочва тази енергия. Когато говорим за сушата (частите на Земята, които не са покрити от океани и морета), то повърхностния слой - този, в който съществува някаква влага е този, който поема съзидателната енергия, излъчена от Слънцето и другите звезди. Колкото по-надолу от повърхността достигаме, толкова повече тази енергия се абсорбира и преобразува. Различната честота на вълните, излъчени от Слънцето позволява на по-високоенергийните от тях да достигат по-голяма дълбочина, а някои от излъчените частици успяват и да преминат през цялата планета без да бъдат абсорбирани. Нас в случая ни интересува единствено тази част от енергията, която е съзвучна с това, което наричаме живот. Това е енергия с честоти по нашите определения от инфрачервения до ултравиолетовия спектър. Реално всичко живо се явява устройство, което абсорбира енергия с по-висока честота (основно от виолетовата и ултравиолетовата част на спектъра) и я преобразува в такава с по-ниска честота - към червения и инфрачервения диапазон. Това е диапазона в "електромагнитния спектър" (много неточно име за назоваване на цялостния физически енергиен спектър), който всички древни и знаещи са уважавали, ползвали, а в по-късните векове и обожествявали. Това е од, оргон, прана, чи.
Водата е живот. Това го знаем всички. Но това, което все още не се разбира е, че водата не е живот сама по себе си, а е елемента, който абсорбира най-добре енергията от посочения диапазон на спектъра. И именно абсорбираната енергия от нея е живот. След това тя отдава тази енергия, която е абсорбирала, в клетъчните ни мембрани, в Земята и в клетките на всяко растение. Животът на Земята ползва основно този принцип, но стига да има друг механизъм за насищане с енергия от тази част на спектъра, то водата става излишна. И такива механизми съществуват и се използват.
Връщам се на разпределението й в Земята.
Слоят, в който има влага е с характеристики, положителни за разпространението на живота. Колкото повече намалява влагата в дълбочина, толкова повече започва да преобладава енергия с обратните характеристики. Земята вече е абсорбирала от водата тази енергия, използвала я е и я е преобразувала в "отпадна" или по-точно казано - намалила е честотата на вибрация на енергията. За нашия регион обикновено това е средно около 50 см.
Именно тези свойства са използвали всички, които са правили някакъв тип "земни батерии". За съжаление повечето от тях така и не са разбрали какво точно и защо така става. Най-дълбоко в разбирането е достигнал Стъбълфийлд. Той е успял да преобразува тази енергия и в ток, и в светлина, и в топлина. Моето разбиране не е достигнало все още до тази точка.
Как всъщност са извличали ток от Земята? Вкопавали са на "достатъчна дълбочина" медна и цинкова плочи или са правели "бобини" от два различни типа проводници - примерно меден и железен (под железен са разбирали такъв от меко желязо). "Не всички места са били подходящи за това". "Най-добрите места са били в корените на стари дървета и най-вече дъбове". "Земната енергия изчезвала, ако земята се напои с вода".
Какво става на практика?
Металите, които са ползвали са от двата края на таблицата на Райхенбах. Медта сама по себе си е елемент, който излъчва при някакъв тип активиране енергия, която е положителна за човека или с други думи такава, която е във виолетовата част на спектъра. Цинка е в обратната страна на тази скала. Когато бъдат поставени на "подходящо място" и "достатъчно дълбоко" : ) те се оказват на наситено енергийно място, което ги енергетизира и след това започва да се излъчва от тях с променени характеристики. Всеки от металите има своя собствена честота. Затова в повечето случаи е било нужно да има в токовия кръг включени кондензатор и съпротивление, за да се коригира честотата на някой от тях и двата да изпаднат в резонанс. От там нататък е ясно - измеримо напрежение. Когато мястото на което са поставени се намокри, енергията "се отдръпва". Всъщност - намира път с по-малко съпротивлиние от тях.
Реално така са създавали път с по-ниско съпротивление за енергията от повърхността към сухата земя и са използвали страничното явление, което се получава при това нейно движение - електродвижещо напрежение.
Това е и причината каквото и да било устройство, което преобразува, концентрира или излъчва енергия да усили многократно мощността си при дълбоко заземяване.
Ако това основно свойство на енергията и взаимодействието и със Земята се разбира, то човек може да си обясни огромна част от случващото се около него и с него.

Филип Апостолов
Наблюдавам Анализирам Променям

Потребителски аватар
icrow
Мнения: 6283
Регистриран: 17 ное 2014 11:04

Re: Енергия - вода - Земя

#2

Мнение от icrow » 20 юни 2015 13:59

Интересно. Ще има ли продължние?
С мързел към прогрес. :))
my logic is undeniable :))

Потребителски аватар
Philip
Site Admin
Мнения: 5394
Регистриран: 15 ное 2014 11:31
Местоположение: Около Мадарския конник :)
Контакти:

Re: Енергия - вода - Земя

#3

Мнение от Philip » 20 юни 2015 14:15

Ще има :))
Това го бях започнал в гаража някога :)
Наблюдавам Анализирам Променям

sheki
Мнения: 424
Регистриран: 18 ное 2014 23:08

Re: Енергия - вода - Земя

#4

Мнение от sheki » 21 юни 2015 10:04

тъй тъй :) предверие към материята :)

Потребителски аватар
Philip
Site Admin
Мнения: 5394
Регистриран: 15 ное 2014 11:31
Местоположение: Около Мадарския конник :)
Контакти:

Re: Енергия - вода - Земя

#5

Мнение от Philip » 05 фев 2017 07:57

Бях забравил тази тема :))
Отворих я, защото вече няколко пъти попадам на споменавания, че "заземяване" се прави през голям кондензатор от слюда, за да има използваем ток.
Сега видях, че и горния материал съм написал същото :))
Какво според вас преди стотина години е означавало "голям кондензатор с (от) слюда?
...Досега при опитите си винаги съм изпускал тази част Dash 1ke
Наблюдавам Анализирам Променям

Потребителски аватар
icrow
Мнения: 6283
Регистриран: 17 ное 2014 11:04

Re: Енергия - вода - Земя

#6

Мнение от icrow » 05 фев 2017 09:26

Ми вероятно каквото означава и днес :? Гледам има сребърно слюдни кондери за аудио за доста солидни пари https://www.pentod.com/category/185/1000v.html
С мързел към прогрес. :))
my logic is undeniable :))

Потребителски аватар
hyparh
Мнения: 4088
Регистриран: 18 ное 2014 14:26
Местоположение: Нови хан

Re: Енергия - вода - Земя

#7

Мнение от hyparh » 05 фев 2017 15:21

Аз си го представям като едър кондензатор с доста голяма маса, съставена предимно от дебел слой слюда между плочите. Възможно е такъв кондензатор да е проявявал петроелектрически ефект, а заради големия си обем и маса, да е бил също много добър приемник на фини (етерни) вълни от околното пространство, които конвертира в електричество. Т.е. освен кондензатор, се явява и генератор на енергия. Заземяването вероятно усилва целия този процес.
Оказва се, че Томас Браун също се е занимавал с подобни експерименти (освен работата си по електрогравитационните тягови елементи) - конвертиране на "гравитационни вълни" в електричество чрез скали/минерали, впрегнати в ел. схеми: http://www.doctorkoontz.com/Antigravity ... l_%204.htm

Определено интересно поле за размишления и опити :)
Screw the rules... play The Game!

"As above, so below."

Потребителски аватар
Philip
Site Admin
Мнения: 5394
Регистриран: 15 ное 2014 11:31
Местоположение: Около Мадарския конник :)
Контакти:

Re: Енергия - вода - Земя

#8

Мнение от Philip » 06 фев 2017 06:28

Няма пусто снимки на такива устройства. Всъщност - има, но не се виждат чарковете им. Всяко, от устройствата, ползващи тази енергия е имало:
Philip написа:е било нужно да има в токовия кръг включени кондензатор и съпротивление, за да се коригира честотата на някой от тях и двата да изпаднат в резонанс.
А и в патентите често използват думите тежък кондензантор от слюда.
Наблюдавам Анализирам Променям

Потребителски аватар
hyparh
Мнения: 4088
Регистриран: 18 ное 2014 14:26
Местоположение: Нови хан

Re: Енергия - вода - Земя

#9

Мнение от hyparh » 06 фев 2017 11:32

Случайно или не, но тези дни и в трите форума (тук, гаража и мазето), от различни хора започват да се дискутират въпроси, свързани с добиване на земна енергия :) Сякаш във въздуха витае някакво поле, което насърчава да се мисли и работи по този въпрос :)

Позволявам си да пусна цитат от днес от един нов член на мазето, който изглежда чете много, има хубави разбирания, както и хъс за работа:

"Знаех, че едно време, когато са прокарвали първия телеграф през САЩ, са успели да реализират захранването му именно чрез земни батерии, и че това е самото доказателство за неизчерпаем, или казано по друг начин, "свръхвъзстановим" източник на енергия. Само че в един форум срещнах човек, който разбира от телеграфи и работел нещо такова, и той каза, че имало трик, за да се добие енергията.
Трикът бил, че първоначалните земни батерии давали само волтаж, но не и ампераж. И следователно този ток не бил използваем от апаратурата на телеграфа.
Но за да го направят използваем, след всяка земна батерия слагали кондензатор. Били открили, че кондензаторът "магически" добавял ампераж към волтажа от земната батерия, и нещата ставали без проблем оттам насетне."

Изваждам една схемичка от тези на Браун, която специално на мен ми хвана окото най-много:
p89.jpg
Обясненията към нея са, че веднъж след като скалата (която може да се разглежда и като кондензатор) се поляризира от подадените 10kV DC, тя ще генерира ток (не напрежение) в повече от подадения. След това от захранването постъпва само минимално количество енергия и системата се превръща в самоподдържаща. Ако от изхода се дърпа прекалено много ток, изходящото напрежение може да падне под 10kV и тогава захранването компенсира като подава повече енергия. Следователно, (за да е свръхефективна системата) изходящият ток е ограничен в рамките изходящото напрежение да не пада под 10kV. Напрежението от 10kV е само илюстративно. Могат да се използват по-големи диелектрични маси с висока диелектрична константа (или скали), както и много по-високи волтажи за тяхното поляризиране.

Гледам, че тук липсва заземяване, а вероятно ще е добре да има такова.
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
Screw the rules... play The Game!

"As above, so below."

Потребителски аватар
Philip
Site Admin
Мнения: 5394
Регистриран: 15 ное 2014 11:31
Местоположение: Около Мадарския конник :)
Контакти:

Re: Енергия - вода - Земя

#10

Мнение от Philip » 06 фев 2017 12:36

:)) Забелязах и аз :))
Днес като отворих гаража - видях, че мелтдаун и той е отворил такава тема горе - долу по същото време :)

И преди така се е случвало. Даже май ме питахте дали не си говоря с някои от хората от някакъв форум :)

Лично аз съм напълно сигурен, че когато някой с разбиране задълбае в някаква тема - излъчва много по-силно от нормалното и всички, които имат подобни разбирания - реагират "подсъзнателно" :)) на това, като задълбават и те :)

***

А за кондензатора от написаното от теб - никъде не се споменават стойности, нали?, което ме кара да мисля, че не е от огромно значение стойността му, а самото му присъствие.
...Всеки път, когато по някакъв начин се срещна с "тестатика"та - винаги ми излизат в главата някакви кондензаторни блокове Dash :)
Наблюдавам Анализирам Променям

Отговори

Върни се в “Енергията на Природата Принципи”