Генератор смог питать 100 светодиодов от капли воды http://earth-chronicles.ru/news/2020-02-07-137354

Етер - материя

Принципи Взаимозависимости Действие на материално ниво
Потребителски аватар
Philip
Site Admin
Мнения: 5360
Регистриран: 15 ное 2014 11:31
Местоположение: Около Мадарския конник :)
Контакти:

Етер - материя

#1

Мнение от Philip » 18 мар 2017 08:55

Примери за материализация на ефира във вещество
(това е от линка, който Свилен пусна в гаража. На руски е, но е интересно :) )
Наблюдавам Анализирам Променям

Потребителски аватар
Philip
Site Admin
Мнения: 5360
Регистриран: 15 ное 2014 11:31
Местоположение: Около Мадарския конник :)
Контакти:

Re: Етер - материя

#2

Мнение от Philip » 23 мар 2018 13:55

Знаех си, че го имаме това видео тук, но няма лошо да се изгледа пак с нови очи и знания :)
Наблюдавам Анализирам Променям

Потребителски аватар
hyparh
Мнения: 4026
Регистриран: 18 ное 2014 14:26
Местоположение: Нови хан

Re: Етер - материя

#3

Мнение от hyparh » 29 май 2018 16:28

Наскоро направих превод на една интересна част от "Etidorhpa", където подземният човек без очи предава основни природни познания на пътешественика с него. Този разговор тръгва от недоумението на пътешественика как така превозното средство, в което се возят (метална лодка с първичен двигател) през огромно езеро на много километри под земята, се движи с такава огромна скорост без да се усеща никаква инерция при тръгване и спиране, както и никакъв вятър.
Подземният човек обозначавам с "А", а обикновеният с "Б".

*******


А: "Движението на материята е резултат от смущаване на енергията, свързана с нея. Ако потокът, принуждаващ намагнитена игла да заеме определена позиция, се блокира напълно в нейната материя, металът ще се разтопи и изпари (освен ако силите не се проявят под някоя друга форма като топлина, електричество, магнетизъм или нещо друго) или иглата ще се изстреля напред с огромна скорост.

Б: Намирам за логично това наистина да е така.

А: Нека вземем за пример група ножове, всеки прикачен към собствена ос на обща рамка. Ако поставим рамката в бърз воден поток и завъртим остриетата така, че да сочат срещу потока, то водния поток ще обтича конструкцията с лекота сякаш няма препятствие. Нека сега бавно завъртим ножовете косо спрямо потокът при което незабавно ще възникне налягане върху рамката. Ако ги завъртим така, че напълно да блокират потока, ще бъдат изтръгнати от осите им или цялата рамка ще бъде разбита на парчета.

Б: Разбирам; моля продължи.

А: Етералният поток, който генерира магнитните сили, преминава през материята с невъобразима скорост, като молекулите само на някои субстанции оказват слабо съпротивление върху му. Материйните молекули се разполагат с "ръбовете си" към потока при което няма съпротивление спрямо него. Тази сила представлява смущение на космическа енергия, която се влива в Земята в една форма и се връща от нея под друга. Но съзнанието ти все още не е способно да разбере напълно този процес, понеже няма метод това да бъде обяснено на хората, че тяхната експериментална наука не позволява да възприемат тези неща, изискващи абсолютно нови идеи, както и създаване на думи с ново значение. Ние (под "ние" имам предвид останалите, с които съм свързан) сме се научили да въздействаме по такъв начин на молекулите на материята, при което те частично или изцяло се завъртат спрямо пътя на този магнитен поток, при което се възпрепятства движението на тази вездесъща енергия. Можем да забавим скоростта й без при това да възникне магнетизъм (както например в парче стомана), електричество или топлина, а само движение, при което част от тази забавена енергия се излива под формата на задвижване на съответния предмет. Това е сила изменена в движение на материята - молекулите на предметът трябва да се придвижат напред след като силата изчезва като поток. Може би сега ще се съгласиш, че вместо светлината, топлината, електричеството, магнетизмът и гравитацията да се разглеждат като модифицирана сила, те всъщност представляват смущения.

Б: Смущения на какво?

А: Смущения на движение.

Б: Движение на какво?

А: На самото движение, чисто и просто.

Б: Не мога да разбера това движение чисто и просто.

А: Ще ти обясня по-нататък, така че да можеш да го разбереш. Първо трябва да научиш други неща, но никога няма да видиш края. Истината е безкрайна.
Нека те попитам дали има нещо чудно в това твърдение. На повърхността на Земята човекът улавя вятъра и превръща неговата енергия в задвижване на машини; задвижва мелници и плавателни съдове. Това движение на въздуха е смущение, движение на маса предавано на въздуха чрез топлина, като топлината също е смущение или прекъсване на чистото движение. Когато човекът се научи да възпира този ефирен енергиен поток така, че да го превръща директно в движение на материята, който насища цялата вселена и предизвиква силови проявления като постоянно извира от Земята към космоса, както и обратно... тогава човекът ще овладее безграничен енергиен източник, който може да дава светлина и топлина, движение на различни маси. Движението стои зад топлината, светлината и електричеството и то ги предизвиква.

Б: Искаш да приема, че навсякъде по земната повърхност съществува енергия, постоянен поток, който се различава от слънчевата светлина и топлина, а също и че топлината, светлината, електричеството и магнетизма изобщо не са субстанции?

А: Да.

Б: И това невидимо нещо - бих го оприличил на флуид - е среда, в която е "потопена" Земята като прашинка в необятния космос?

А: Да.

Б: Продължи с тези разяснения, умолявам те; отведи ме навътре в тази наука.

А: Почти няма какво повече да разбереш, както казах по-рано. Всички материали познати на човека са с груба текстура и умовете на хората все още не са в състояние да разберат по-фините силови проявления или модификации на движението. Чистата енергия във всичките си модификации е абсолютно непозната на човека. Това, което човек нарича топлина, гравитация, светлина, електричество и магнетизъм, са по-грубите атрибути - изменени състояния на непознат, смекчен, високо развит силов източник. Те са резултати, а не причина. Истинската сила, недостигнатата енергия, изпълва цялото пространство, пропива цялата материя. Навсякъде съществува безкрайно море от абсолютно движение. След като тази първична същност сега не може да афектира материята, човешките сетива могат да бъдат повлияни от вторичните атрибути на тази енергия."
-------------------
Материята представлява забавено движение

А:"Можеш ли да си представиш една безкрайна редица от железни топчета, преминаваща покрай теб в линия в хоризонтална посока, с определена скорост? Нека сега в този мислен експеримент вземем едно стъкло от прозорец и бавно го придвижим към редицата така, че ръбът му да бъде ударен от едно топче. При това цялото стъкло ще потрепери от удара, дори куршумът да засегне само една точка от стъклото. Сега си представи, че скоростта на редицата се увеличава хилядократно; при това стъклото поднесено на пътя й ще бъде гладко изрязано като с пила, която си проправя път без да се получи нито една фрактура. Човек, който стои близо до редицата куршуми, сега ще чува дълбок звук, предизвикан от триенето между куршумите и въздуха. Увеличи постепенно скоростта им и този звук ще се изостри - от нисък ще се измени към по-остър и висок, докато не стане пронизително писклив. Сега увеличи скоростта отново и отново и тоналността ще намалее постепенно докато не достигне първоначалния нисък тон. С увеличаване на скоростта ще настъпи тишина - единствено тишина, вече колкото и да се увеличава скоростта им. Достигнахме до скорост на движение на тази редица стотици километри в секунда, но нека сега я увеличим хилядократно, за да достигне милиони километри в секунда. Сега за окото ще се появи едва доловима червена светлина. Видимо редицата вече изглежда като непрекъсната линия. Червеникавата линията ще бъде напълно еднородна независимо от това, че отделните куршуми може да се намират на разстояние няколко километра един от друг. Нека сега въведем нашето стъкло на пътя им. В точката на контакт ще възникне фонтан от искри и там стъклото ще се разтопи.
Сега увеличаваме скоростта двукратно, трикратно, отново и отново, червената линия ще засияе по-ярко, след това ще стане ослепителна, като с увеличаването на скоростта, накрая ще стане бяла. Човекът ще вижда това като някаква безкрайна линия от "нещо", солидна като метал светещ в бяло (дори разстоянието между отделните куршуми да е хиляди километри) човек няма да може да докаже, че тази линия е изградена от отделни елементи. Ако вкараме сега стъклото или каквато и да е друга субстанция, просто ще се разтопи. Твърдата материя на секундата ще се втечни и ще се отложи като тънък филм по повърхността на всеки куршум.
Нека сега главоломно увеличим тази скорост до милиони и милиарди километри в секунда, при което топлината постепенно ще изчезне, както стана със звука в началото. Ярката светлина сега ще премине постепенно през основните цветове в обратен ред, започвайки с виолетово и свършвайки с червено, а след като червеното избледнее редицата от куршуми ще изчезне за възприятията на зрителя. Сега към редицата няма нито светлина нито звук - очите и ушите не долавят нищо. Ако сега вкараме стъклото или какъвто и да е друг обект, няма да се случи нищо, което човек да отчете; молекулите на стъклото се разделят отпред след което се събират отзад и така редицата преминава свободно през него като светлина, оставяща стъклото непокътнато.

Б: Чакай малко. Това означава, че една материя преминава през друга без двете да си взаимодействат. А както знаем две субстанции не могат да заемат едно и също място по едно и също време.

А: Това е вярно доколкото човек разбира нещата. Но куршумите вече не са материя. Движението на масата първо се измени към движение на молекулите, а движението на молекулите накрая се превърна в движение на свободни единици, понеже куршумите дезинтегрират до молекулярни структури, а след това до атоми. На този етап осезанията зрение и докосване спират да бъдат афектирани от тази движеща се колона (нито материя, нито сила), а при по-нататъшното увеличение на скоростта атомите също изчезват, при което остава само свободно неосезаемо движение - нищо, празнота.
Резултатът е всепроникващата същност на пространството (етерът, както хората го наричат) - солидна като диамант и подвижна като празнота.
Ако обърнем реда на горният пример, ще видим, че с намаляване на скоростта движението се превръща отново в осезаема материя, и според условията определящи превръщането на движението в материя, от време на време възникват различни елементи. Планетите могат да растат в цялата си структура, като етерът може да генерира материална прах.
Ако вземем средното положение на тези трансформации, при което чистото етерално движение частично се превръща в нещо осезаемо, то тогава получаваме светлина, топлина, електричество, магнетизъм или гравитация, които са смущения на това движение. След представянето на тези принципи може лесно да се разбере, че могат да бъдат образувани други елементи и непознати сили, за момента недоловими за човешките сетива.

Б: Страхувам се, че не мога да разбера всичко това.

А: Така и предположих и може би те въведох в тези неща твърде рано, въпреки че преди време ме помоли да разясня на какво са смущения електричеството, светлината, топлината, магнетизмът и гравитацията. Обмисли отново това ново за теб знание и ще видиш, че никак не е сложно."
Screw the rules... play The Game!

"As above, so below."

Потребителски аватар
Philip
Site Admin
Мнения: 5360
Регистриран: 15 ное 2014 11:31
Местоположение: Около Мадарския конник :)
Контакти:

Re: Етер - материя

#4

Мнение от Philip » 29 май 2018 19:41

Up!
Наблюдавам Анализирам Променям

Потребителски аватар
Philip
Site Admin
Мнения: 5360
Регистриран: 15 ное 2014 11:31
Местоположение: Около Мадарския конник :)
Контакти:

Re: Етер - материя

#5

Мнение от Philip » 10 мар 2019 08:45

На много други места из форума сме писали за инерцията, що за животно е тя и на какво се дължи :)
Днес ми попаднаха едни снимки на НАСА за изследванията им за самолети, преминаващи звуковата бариера :
https://it.dir.bg/tehnologii/nasa-pokaz ... ta-bariera
На снимките, които са дали, се вижда прекрасно сгъстяването на полето пред и около тях и за енти път - това, че нашите виждания са далеч напред в разбирането на нещата от нивото на официалната съвременна наука :))
***
Прекрасно се вижда, че има огъване на пространство, а не цепене на въздух :) Същото се вижда и на всяко видео на кораб в движение (и забавленията на делфините :) именно в тези широки огъвания) . Същото го наблюдаваме (наблюдаваме не е точната дума, защото нищо не наблюдаваме, а само го установяваме :)) ) при оргонизирани и неоргонизирани автомобили.
orig.jpg
orig (1).jpg
orig (2).jpg
А на какво се дължи огъването?

...Ами - на същото, което предизвиква инерционните моменти :)
Всичко е енергия - от атомите до всичко изградено от тях - Земя, Слънце, хора, хармонизатори, коли, локомотиви, кораби, самолети, ... А пространствата между тези атоми са бъкани от това, което се нарича етер, тъмна енергия и как ли още не :)
Това е причината всяко тяло да има огромно поле около себе си.
Това е причината всяко тяло да има "потенциална" и "кинетична" енергия :))
...Просто огромно поле трябва да бъде задвижено или да бъде спряно след като е задвижено.
Личната ни опитност от оргонизирани и неоргонизирани коли ни показва прекрасно, че тази енергия, с която работим тук, променя връзката между "физическите" обекти и полето около тях.
***
...Какво ли не бих дал, за да направи НАСА-та същите снимки, със същите самолети, но с боцнат на корпусите им един наш силен оргонизатор.
...Реално знам какво ще има на снимките :)
Ясно изразено яйцевидно поле отвсякъде на самолетите и много по-малко раздвижено пространство :)

Хубав ден, хора! :) Hola sunny
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
Наблюдавам Анализирам Променям

Потребителски аватар
icrow
Мнения: 6233
Регистриран: 17 ное 2014 11:04

Re: Етер - материя

#6

Мнение от icrow » 10 мар 2019 10:23

Ми пиши им :)) Може да те вземат после да работиш за тях :) Само да не изчезнеш после :?
А с какво са го снимали това :?
С мързел към прогрес. :))
my logic is undeniable :))

Потребителски аватар
Philip
Site Admin
Мнения: 5360
Регистриран: 15 ное 2014 11:31
Местоположение: Около Мадарския конник :)
Контакти:

Re: Етер - материя

#7

Мнение от Philip » 10 мар 2019 12:51

Да четат бе! :))
Няма сам да се набутвам между шамарите :))
...То това е само мечта за визуално потвърждение :))
А иначе тази техника я разработиха преди няколко години (или поне тогава излезе официална информация за нея). Снимките са през специално разработени поляризационни филтри.
Наблюдавам Анализирам Променям

Потребителски аватар
icrow
Мнения: 6233
Регистриран: 17 ное 2014 11:04

Re: Етер - материя

#8

Мнение от icrow » 10 мар 2019 18:08

Може и да четат, но да са много велики и да не вземат на сериозно. :))
А няма ли как да се сдобием с такива лещи :?
С мързел към прогрес. :))
my logic is undeniable :))

Потребителски аватар
Philip
Site Admin
Мнения: 5360
Регистриран: 15 ное 2014 11:31
Местоположение: Около Мадарския конник :)
Контакти:

Re: Етер - материя

#9

Мнение от Philip » 10 мар 2019 18:59

Няма. То иска и условия. Може да се правят такива снимки над пустини или други огромни еднородни пространства :)
Наблюдавам Анализирам Променям

Потребителски аватар
hyparh
Мнения: 4026
Регистриран: 18 ное 2014 14:26
Местоположение: Нови хан

Re: Етер - материя

#10

Мнение от hyparh » 11 мар 2019 08:31

Това дали не са сгъстявания и разреждания на въздуха? confus Принципно те са невидими, но при определени условия може да се визуализират с подробности чрез Schlieren photography например. Необходими са телескопско огледало, точков източник на светлина (примерно LED), бръснарско ножче и камера. Тогава стават видими турбуленциите, предизвикани от всякакво движение, както и от най-малката температурна разлика - примерно от топлината на човешка ръка.

https://www.google.bg/amp/s/www.dprevie ... isible.amp

При самолетите този подход очевидно не може да се използва и са разработили специални филтри за визуализацията. Май заради това се изисква еднородна атмосфера (примерно над пустиня), където ще проличат най-добре сгъстяванията и разрежданията.
Обхванатото пространство от самолетите е огромно :) Така погледнато от снимките изглежда като плоскост, но всъщност тези ивици представляват обемни форми с голям диаметър - нещо като облачните шапки, които понякога се формират над планински върхове.

vLfJWkr.jpg
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
Screw the rules... play The Game!

"As above, so below."

Отговори

Върни се в “Енергията на Природата Принципи”