Генератор смог питать 100 светодиодов от капли воды http://earth-chronicles.ru/news/2020-02-07-137354

Вейник Термодинамика на реалните процеси

Книги Линкове Оргон Оргонити Хармонизатори Мировинг Наумкин и всякакви други устройства
Потребителски аватар
hyparh
Мнения: 4027
Регистриран: 18 ное 2014 14:26
Местоположение: Нови хан

Вейник Термодинамика на реалните процеси

#1

Мнение от hyparh » 14 фев 2015 13:49

Айкроу, имам един грамофон, трябва да го пробвам дали работи.

Аз имам запитване относно един много ценен материал (всъщност книга) на Алберт Вейник - "ТЕРМОДИНАМИКА РЕАЛЬНЫХ ПРОЦЕССОВ".

Линк към книгата
http://www.veinik.ru/veinik/articles/1b/4/attach.zip

За Вейник има учудващо малко информация на български или английски, а както знаете с руския ще ми е трудно да хвана смисъла, особено на такава специализирана литература. Въпросът ми е дали някой е попадал или има негови материали на български или английски, а ако някъде има и споменатата книга на един от тези езици, ще бъде перфектно. Според мен в книгата са разяснени супер ценни неща, май има опитни постановки, а на места е споменат и Гребенников.Ровейки се снощи за негови неща, попаднах на този кратък материал:

"ОВЛАДЯВАНЕ НА ГРАВИТАЦИЯТА - ТЕОРИЯ И ПРИЛОЖЕНИЕ

Настоящото изложение представлява сбор от фактологична и теоретична информация чиято цел е да даде максимално реалистични насоки в изучаването и опознаването на същноста на гравитацията , електромагнетизма , строежа на вакуум-етера и материята . По дълбоката ми цел с този материал е добра теоретична основа , предложения и идеи за успешна експериментална работа в областа на овладяването, управлението на гравитацията и създаването на двигателни системи от нов тип , създаващи изкуствена гравитационна-двигателна сила или с една дума “ГРАВИЛЕТИ”.
Съществува много добър материал който трябва да вземем в предвид при работата върху свободната енергия и антигравитацията: http://www.veinik.ru/ също и книгата на Алберт Вейник: “Термодинамика на реалните процеси” която е в същия сайт.

Изучавал съм материали в които се твърди че посоката на въртене определя посоката на движение на двигателя(летателния апарат) и допускам че може и да е така , но смятам че експеримента най-добре ще го установи. Съществува и въпроса , дали далеч в космоса посоката на въртене ще има значение. Полусферата е подходяща за експериментиране понеже електрическия заряд се натрупва само върху изпъкналата част, а вдлъбнатата е без заряд върху нея. В случая имаме несиметричен кондензатор или несиметрично разпределение на заряда , а именно това ни е нужно. Със сигурност при въртенето на полусферата , около оста и ще се индуцира магнитно поле, както е при магнитното поле около проводник, индентично на полето на елементарните частици(електроните и протоните), а въртеливото движение на полусферата и по-точно на електрическите заряди на повърхноста и ще са индентични на движението на електрически ток. Установено е че електроните при движението си през проводник(свърхпроводник) и при електрически разряд – светкавица, не се движат по права линия, а се движат спираловидно и същевременно от (-) към (+), тоест по свредловидна-вихрова траектория около проводника, по повърхноста му, все едно дали е променлив или прав ток. Съществува теория , че електрическият ток представлява етерен поток движещ се свердловидно по електическите проводници. Може да се каже че в проводник електроните се движат подобно на водовъртеж, в посока на областта бедна на електрони или с положителен заряд. Това означава че ако скороста на електроните в свърхпроводник е например 100 000км/сек. в праволинейна посока, то по спиралната им действителна траектория, скороста им е винаги над 300 000 км/сек. колкото и парадоксално да звучи. Следва че ако проводника се завърти с достатъчно голяма скорост в съответната посока , то дори в привидно праволинейната им посока те ще се задвижат със свърх-светлинна скорост. Електроните в проводник се движат в посока по дължината на оста им на въртене , а магнитното поле е вихрова полярицация на вакуума(пространството) около тях. Всъщност важно е да знаем че електромагнитното поле е продукт и резултат на вихровото (поради въртенето) взаимодействие на зарядите с пространството(вакуум-етера). То е точката на контакт между зарядите и пространството. Магнитното поле се състои от затворени в кръг силови линии именно защото зарядите се въртят. Ако един заряд , например електрон , спре да се върти , то неговото магнитно поле ще изчезне. Магнитното поле на електрона е съсредоточено по периферията около оста , но колкото се доближава до центъра на оста , то клони към нула. Сиреч , минимална скорост на въртене.
За промяна на обема на едно тяло при движение с определена скорост , например близка до светлинната , можем да говорим при положение че по посока на движението си всяка точка от него се намира по едно и също време на две места. Ако имаме в предвид един момент(едно и също време) , тогава момента трябва да е елементарен неделим квант на времето във който всяко движение ще представлява застинало(неподвижно) състояние и размер."
Screw the rules... play The Game!

"As above, so below."

Потребителски аватар
Philip
Site Admin
Мнения: 5362
Регистриран: 15 ное 2014 11:31
Местоположение: Около Мадарския конник :)
Контакти:

Re: ТЕОРИИ Оргонна енергия Принципи

#2

Мнение от Philip » 14 фев 2015 18:21

Според този Вейник тези фигури, направени от медна жица излъчват положителни хронони (каквото и да нарича с това име)
capture_02142015_180215.jpg
Тъпото е, че така, както са дадени може да бъде двумерна фигура, може да бъде обемна фигура, може да е с дясно въртене, може да е с ляво въртене.

...Айкроу, би ли си поиграл, за да не постваме снимки тук, които да мериш, а направо ти да си поиграеш с различните възможни комбинации и коя какво излъчва shy1
Белким разберем на какво този човек казва хронони :)
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
Наблюдавам Анализирам Променям

Потребителски аватар
icrow
Мнения: 6235
Регистриран: 17 ное 2014 11:04

Re: ТЕОРИИ Оргонна енергия Принципи

#3

Мнение от icrow » 14 фев 2015 20:57

Понеделник ако не забравя ще ги направя. :)
С мързел към прогрес. :))
my logic is undeniable :))

Потребителски аватар
hyparh
Мнения: 4027
Регистриран: 18 ное 2014 14:26
Местоположение: Нови хан

Re: ТЕОРИИ Оргонна енергия Принципи

#4

Мнение от hyparh » 14 фев 2015 21:51

Предполагам хронони казва на мю-неутриното, както някои ги наричат, или етероните. Етероните влияят пряко на скоростта на времето (както и на всичко останало де :D), та предполагам тях визира.
Трябва да се поровя в някои от по-интересните глави на книгата и да си преведа каквото ме интересува, че изглежда я няма на английски.
Screw the rules... play The Game!

"As above, so below."

Потребителски аватар
Philip
Site Admin
Мнения: 5362
Регистриран: 15 ное 2014 11:31
Местоположение: Около Мадарския конник :)
Контакти:

Re: ТЕОРИИ Оргонна енергия Принципи

#5

Мнение от Philip » 15 фев 2015 05:07

Хипарх,
Първо - евала за обяснението, което си дал на въпроса защо токът се движи по повърхността на кабелите Up! Worship hola2
Единствено - бих допълнил за разликата в поведението на това, което сме свикнали да наричаме ние ток и естествените земни токове :) Те се движат по целия обем на кабела,който освен метален може да бъде и всеки физически обект, като най-добрия проводник за тях е коприната (изследванията на барон фон Райхенбах) :)

Напиши кои точно места те интересуват от книгата на Вейник. Ще ги преведа тук. Сега имам време. Пак пазя къщата :)) Като пусна поста си помислих да я преведа цялата, но като я видях и ентусиазма ми се изпари :)) Той си пише баш като професор - супер многословно :)) Толкова многословно, че чак е трудно и да извлечеш зрънцата, както правя винаги с книги, които носят информация :))
Наблюдавам Анализирам Променям

Потребителски аватар
hyparh
Мнения: 4027
Регистриран: 18 ное 2014 14:26
Местоположение: Нови хан

Re: ТЕОРИИ Оргонна енергия Принципи

#6

Мнение от hyparh » 15 фев 2015 14:28

Мен си ме интересуват нещата предимно, където е споменат Гребенников :)) Не мога да спра да се възхищавам на този човек. Аз лично го нареждам директно до Тесла по проницателност относно тайните на природата.
Интересни са ми подточките между страници 334-343:

6. БИОПОЛЕ И ХРОНАЛЬНОЕ ЯВЛЕНИЕ
7. ИЗМЕРЕНИЕ ХРОНАЛЬНОГО ПОЛЯ РАМКИ
8. ИЗМЕРЕНИЕ ХРОНАЛЬНОГО ПОЛЯ ЭЛЕКТРОННЬЙМИ ПРИБОРАМИ

На картинката в подточка 6 го има т.нар. "дикобраз" на ВСГ, който преди се чудих какво представлява. Може би е някакъв измервателен уред за фини енергии.

Също така диапазона 391-394 стр.:

28. ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ЭКСПЕРИМЕНТАТОРУ


Не е необходимо да е пълен превод, може и като отсяваща систематизация. Предварителни благодарности! Cheers
Screw the rules... play The Game!

"As above, so below."

Потребителски аватар
Philip
Site Admin
Мнения: 5362
Регистриран: 15 ное 2014 11:31
Местоположение: Около Мадарския конник :)
Контакти:

Re: ТЕОРИИ Оргонна енергия Принципи

#7

Мнение от Philip » 17 фев 2015 10:47

Обещаните преводи от книгата на Вейник Термодинамика на реалните процеси

6 Биополе и хронални явления

Още един характерен и важен източник (генератор) на хронално поле е човекът. Това поле винаги е на разположение на експериментатора. При това то не само може да помага, но и да пречи при опитите ако не се отчита или неправилно се разбира и използва. Сега ще опиша само тези негови свойства, които ни трябват основно за нашите изследвани. Започвам с терминологията.

Биополето е получило своето име от биологичните обекти, при които първоначално е било регистрирано. Но този термин е неудачен. Всеки биообект е способен да излъчва множество разнородни излъчвания: вибрация, звук, топлина, светлина, електричество, магнетизъм, хронално поле и други. Тоест биополето представлява съвкупност от полета. Но ако разложим тази съвкупност на отделните я съставляващи ще видим, че част от тях са свойствени и на небиологични обекти. Следователно този термин отразява невярно действителността.

От написаното по-нататък ще стане ясно, че най-важната и най-действена част отмножеството свойства на това поле е простото хронално явление и именно то е отговорно за най-екзотичните свойства на живото вещество. Всички останали компоненти имат третостепенно значение. Затова няма да използвам този термин, а ще разграничавам ясно компонентите им. Всъщност фактически ще говоря само за хроналното поле, защото ми се отдаде да установя неговата водеща роля.

Беше ми показано, че в известния китайски лечебен метод чженцзю терапия (иглотерапия и притискания), така наречените жизнени линии на тялото или меридианите, са всъщност особени хронални канали в допълнение към известните кръвоносни, нервни и лимфни. Така наричаните точки на въздействие или акупунктурни точки, намиращи се на тези канали, се явяват излъчватели на съответстващото хронално поле.

За нашите цели особен интерес представляват хроналните точки, разположени на върховете на пръстите на ръцете и в очите. Обширната статистика показва, че съществуват общо четири типа хора, различаващи се по знака на излъчване на хронони от пръстите и очите – плюс или минус. Основен за човека е знакът на хрононите на очите. По този признак се различават два типа хора – с плюс и с минус очи. Първият тип е по-разпространен от втория.

Втория признак се отнася до излъчването от пръстите на ръцете. При повечето хора знака на очите съвпада със знака, излъчван от показалците на двете ръце. Останалите пръсти редуват своя знак, започвайки от показалеца. При тези хора реално хроналното поле се погасява в пределите на всяка ръка. Другата група се характеризира с това, че при тях знака на очите съвпада със знака на излъчване на всичките пръсти на дясната ръка, а всички пръсти на лявата имат противоположния хронален знак. Тези лица ги наричат екстрасензорни и като правило те са по-енергетични в хронално отношение отколкото останалите. При тях между ръцете се получава насочено хронално поле, позволяващо им да създават различни видове хронални ефекти, включващи диагностика, лечение и други. Тази група е е по-малка от тази на обикновените хора.

Екстрасензорните и обикновените хора с минус очи имат обратните знаци. Така се получават четири групи хора в хронален смисъл: два типа екстрасензорни и два типа обикновени.

Разгледано така, пръстите на експериментатора са добър източник на хронони с различни знаци. Достатъчно е да се помаха с нужния пръст, насочен с върха си към зареждаемия обект, за да придобие последния определена порция хронони. При това трябва да се има предвид, че интензивността на зареждането зависи от хроналната енергетика на човека и расте със скоростта на движение на пръста – това донякъде напомня на закона за електромагнитна индукция на Фарадей. Величината на придобития хронален заряд от обекта е пропорционална на числото махове.

Необходимо е да се добави, че главен източник на хроналното излъчване е мозъкът на човека ( по данни от А.К.Сухвал – хипоталамуса). Следователно човек чрез очите може да осъществява съществено въздействие на хода на всеки хронален опит, особено ако става въпрос за добре трениран екстрасенс. Излъчването на мозъка е трудно да се отчете количествено, затова за опитите е по-добре да се използват пръстите, а мозъка и очите да се отвличат към странични предмети. (това не е лошо да го знаят комисиите, проверяващи парапсихологически опити)
В заключение ми се иска да дам възможност на всеки желаещ лично да усети според собствената си енергетика спецификата на хроналното явление. Тъй като всички хора притежават различни хронални свойства, то при всеки ще е различно. Едни ще се справят от първия път, докато на други ще се наложи да първо да се научат да се съсредоточават върху собствените си усещания. Специфичност и неповторимост – това е черта на всички прости явления. Спецификата на всички останали явления освен хроналното всеки е усещал неведнъж. Например не е трудно с пръсти да се усети постъпателно движение, въртене, вибрация на тяло или усещането от топлинно изгаряне, токов удар и притегляне на магнит.

За да се усети спецификата на хроналното явление е достатъчно да се огъне от медна тел примерно модел на хеопсовата пирамида, съответстващ на нейните пропорции, с централна тел от върха към основата. Модела трябва да се хване с палеца, показалеца и средния пръсти за централната тел, като пръстите са разположат на височина от 1/5 до 1/3 от височината, гледано от основата и. Хроналният ефект е толкова по-силен, колкото по-голям е направения модел. След няколко минути при повечето хора настъпва "хронален удар": отначало хроналното вещество зарежда пръстите, след товадланта, ръката и така нататък. Човекът чувства "мравки", натиск, топлина, ръката започва да става безчувствена и така нататък. Но не трябва да се злоупотребява с тези опити. Вместо пирамида може да се използва дикобраза на Гребенников. Той трябва да се държи отново по същия начин – за цетралната ос с трите пръста.
Hrono.jpg
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
Наблюдавам Анализирам Променям

Потребителски аватар
icrow
Мнения: 6235
Регистриран: 17 ное 2014 11:04

Re: ТЕОРИИ Оргонна енергия Принципи

#8

Мнение от icrow » 17 фев 2015 20:30

За фигурите на Вейник според мен трябва да са обемни. Лявата фигура си е аку-вак с по различна форма лъчи около 9./17/ Дясното е по слабо 9.9 и от широката част е негативно.
С мързел към прогрес. :))
my logic is undeniable :))

Потребителски аватар
Philip
Site Admin
Мнения: 5362
Регистриран: 15 ное 2014 11:31
Местоположение: Около Мадарския конник :)
Контакти:

Re: Вейник Термодинамика на реалните процеси

#9

Мнение от Philip » 19 фев 2015 13:01

Продължавам с втората част, но този човек първо - не може да обяснява въобще и второ - ползва някакъв диалект на понятията, нямащ общо с нормалния език.

******

7 Измерване на хроналното поле с рамки

След като можем да възпроизвеждаме хронално поле, трябва да се научим да измерваме неговите количествени характеристики. В случая е важна еднаквостта на хроналното поле и основната съставляваща на биополето. В отминалите столетия са изработени много ефективни, удобни и прости методи за засичане и измерване. Пример е лозоходството, което е на повече от 4000 години и се използва за намиране на подпочвена вода и полезни изкопаеми.

Недостатък е зависимостта на някои измервания от субективните умения на оператора, интензивността на собственото му хронално поле и придобитите навици. Но при съоветстваща организация на опитите това може почти напълно да се отстрани.
ramka.jpg
Сега в качеството на измерватели на биополе или по-точно на хронално поле, освен лозовите пръчки се използват и специални рамки. Такава рамка може да бъде част от проводник, огънат на Г или огънат във вид на колянов вал с две колена, у-образно устройство и други. Много ефективна е у-образната рамка на Соловйов, която се състои от кръг и ръчки, прикрепени към кръга с помощта на захват (фигура 10г – дадена е в изглед странично и отгоре) Захвата позволява кръга да се завърти успоредно на кривината на ръчките на рамката за транспорт. Рамката се поставя върху хоризонтално държани длани, като огънатите краища сочат напред. Те са предназначени да се ограничава осевото движение на рамката с помощта на палците и показалците (егати професорското обяснение! Превеждам и едвам схващам какво обяснява!) Отначало с помощта на показалците се намира положението на равновесие, след което кръга леко се навежда напред. При някакво изменение на полето, кръга се премества назад. Колкото е по-интензивно полето (тем с более низкого положения поднимается и опрокидывается кольцо.) (някой ако може да го преведе – аз не мога!)

При многочислени опити с различни размери установих, че по-подвижни са рамките с малък кръг. Много удобна за работа е рамка от дурал с кръг с външен диаметър 140 мм и напречно сечение 7х14 или 7х28 (първата цифра е дебелина на материала предполагам, а втората – ширината на пръстена)
Такава рамка позволява да се фиксират няколко типа хронални излъчвания. Измерванията зависят от хроналното поле на оператора, който участва в измерването чрез своя контур, затворен през ръцете, а също така и с очите.

Ако по време на измерването оператора гледа горния край на кръга, то последния се отблъсква от поле имащо същия знак, какъвто и очите на оператора. За фиксиране на поле с обратния знак оператора не трябва да гледа рамката.
За определяне знака на очите и пръстите трябва да се ползва нещо с известен знак. Примерно – розата е винаги положителна или карамфил, който е отрицателен. Ако рамката пада от розата, когато операторът гледа в горната точка на кръга, то очите излъчват + хронони. След това се определя знака на пръстите. Това става със стъклен балон с вода (този човек използва някакъв свой си речник, който няма нищо общо с възприетите понятия за думите (Филип)).Зареждаме с изпитвания пръст водата и определяме знака по гореописаната техника. Заряда се премахва чрез рязък удар на балона, примерно – чрез лек удар в масата.

За да се установи знака на очите на друг човек е достатъчно да се помаха съд с вода пред тях и след това да се определи знака на заредената вода. При всички проби рамката трябва бавно да се движи относно изпитвания предмет.

Могат да се ползват Г-образни рамки, както и други типове. Сега се ползват устройства, в които датчик е живо същество – бръмбар, муха, гълъб и други, но това са само първите крачки.

… и още малко празни приказки, които няма да превеждам.
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
Наблюдавам Анализирам Променям

Потребителски аватар
Slav
Мнения: 104
Регистриран: 18 ное 2014 21:29

Re: Вейник Термодинамика на реалните процеси

#10

Мнение от Slav » 19 фев 2015 13:30

Той този Вейник нищо съществено не казва. В радиестезичната тетрадка на Иван Тооров (примерно) или в книгата му "Зодия човек" ги има нещата много по-добре обяснени.

Сега съм си взел и книгата на Бъчваров - Радиестезия за всекиго. Още не съм я отварял, но като я прочета ще споделя впечатления и за нея.

Ако нещо се бъркам с "присъдата" някой по-напред с материала да ме поправи ?

Отговори

Върни се в “Енергия”