Патент ВМС США: Плавсредство, использующее инерционное устройство снижения массы https://earth-chronicles.ru/news/2020-04-29-139901

Аюрведа

Прости, но действащи начини за бърза помощ при различни проблеми. Само за лично изпробвани неща!
Отговори
Потребителски аватар
SPYRO
Мнения: 1152
Регистриран: 22 май 2015 10:48
Местоположение: Пловдив/Белащица

Аюрведа

#1

Мнение от SPYRO » 03 юли 2015 09:21

В превод от санскрит, езикът на боговете, Веда означава сигурно знание. Аюрведа е древна наука за здравето и дълголетието. Тя е част от ведическите писания, свещените текстове на Бхарата Варша (Древна Индия). Всички те пренасят своята мъдрост през вековете от незапомнени времена до наши дни. Като част от ведическото знание, тази древна наука е призвана да ни даде разбирането за връзката на душата с Бога и начина за постигане на съвършен живот. Най-висшата цел на човешкия живот, според ведическата литература, е Бхагавата-дхарма (вечният дълг на живото същество) - възстановяване на прекъснатите взаимоотношения на любов с Бога и прекратяване на самсара (колелото на вечно раждане и смърт в материалния свят).
Аюрведа е изначалната медицина, дадена ни от Данвантари (проявление на Бог Вишну). Тя съдържа методи за провеждане на профилактика, диагностика и лечение на различните видове болести, атакуващи грубото и фино материално тяло. Аюрведа е практична наука за живота, чиито принципи са универсални и приложими във всяка сфера на човешката дейност. Този поглед върху света дава възможност на търсещите духовна хармония, спокойствие и дълголетие да се докоснат до Божественото и Непреходното чрез един от Неговите аспекти - науката за тялото.
Тялото, според Аюрведа, е янтра (машина), която приютява душата в материалния свят. Душата, за разлика от тялото, има вечна природа. Тя сменя своята янтра живот след живот, както се сменя овехтяла дреха. Ако се грижим за тази янтра според божествените закони, тя може да ни помогне за постигането на вътрешно и външно равновесие по пътя към съвършенството.
Аюрведа ни дава разбиране за фините закони на природата (пракрити), които влияят върху нашето тяло и заобикалящата го среда. Елементите в природата, три-гуна (характеристиките на материята), три-доша (характеристиките на тялото) и карма (последиците от дейността) са обединени от Аюрведа в единна система.
Основа на материалното творение и на самото грубо и фино материално тяло са осемте отделени божествени енергии, под формата на материалните елементи - земя (бхумих), вода (апах), огън (анала), въздух (ваюх), етер (кхам), ум (манах), интелигентност (будхих) и лъжливо его (аханкарах), под чието въздействие, душата се отъждествява с материята.

Потребителски аватар
SPYRO
Мнения: 1152
Регистриран: 22 май 2015 10:48
Местоположение: Пловдив/Белащица

Re: Аюрведа

#2

Мнение от SPYRO » 03 юли 2015 09:30

Най-старите известни текстове на Аюрведа са Чарака Самхита, Сушрута Самхита и Ащанга Хрудая. Тези текстове подробно описват въздействието на петте елемента, намериращи се в космическата система Според Аюрведа, всеки човек ще се влияе от някои елементи повече отколкото от други. Аюрведа категоризира различните хора в три различни доши:
Вата доша, в която елементите въздух и пространство доминират склонни към слабост
Пита доша, в която елементът огън доминира среден тип хора
Кафа доша, в която елементите земя и вода доминират склонни към пълнота
Дошата засяга не само формата на едно тяло, но и тенденциите на тялото (като хранителни предпочитания и храносмилането) и темперамента на ума и емоциите на човек. Например, елементът земя при хора с доша Кафа е очевиден в тяхното твърдо, здраво като бик тяло, тенденцията им за бавно храносмилане, силната им памет и тяхната емоционална устойчивост.
Пракрити на повечето хора се състои от комбинация от две доши. Например, хората, които са “Пита Кафа” ще имат тенденциите на двете доша Питта и доша Кафа, с преобладаваща Пита.

Потребителски аватар
SPYRO
Мнения: 1152
Регистриран: 22 май 2015 10:48
Местоположение: Пловдив/Белащица

Re: Аюрведа

#3

Мнение от SPYRO » 03 юли 2015 09:48

Кафа са хора спокойни, бавни, миролюбиви, издържливи, бавно и методично усвояват новата информация, но я запомнят за дълго време, предразположени са към заболявания на белите дробове.
Вата са дружелюбни, отзивчиви, бързо схващат информацията, но и бързо я забравят, умствената и физическата енергия при тях се проявява на тласъци. Тези хора са активни, но бързо се уморяват и са предразположени към нервни разстройства.
Питта са остроумни, енергични, активни, типични холерици, бързо и ефективно усвояват новата информация. Техните уязвими места са тънкото черво, черният дроб и жлъчката.
ВАТА
въздух и етер. Нейни характеристики са: непостоянство, студ, активност, сухота, яснота и финост. Тя влияе върху съня, гъвкавостта на кожата, правилното изхвърляне на отпадъци и токсини от тялото. Вата управлява всички движения в ума и тялото, контролира циркулацията на кръвта, изхождането, дишането и движението на мисли в ума.
Прана вата – Сетивата, креативното мислене, логиката, ентусиазма
Удана вата – Глас, памет, движение на мисълта
Самана вата – Движение на храната през храносмилателния тракт
Апана вата – Изхождане, сексуална функция, менструален цикъл
Вйана вата – Движение на кръвта, сърдечен ритъм, дишане, докосване
ПИТТА
огън и вода. Нейни характеристики са: интензивност, горещина, острота и мазнина. Тя влияе върху темперамента, косата, киселинността. Питта управлява горещото, метаболизма и трансформациите в тялото и ума; контролира храносмилането, усвояването на сетивните ни възприятия и различаването на правилно от грешно.
В тялото управлява:
– функцията на очите;
– мазнина на кожата;
– желание, мотивация, решителност, духовност;
– храносмилане, асимилиране на храната, метаболизма за здрави тъкани и компоненти;
– кръв без токсини;
– здраве.
КАФА
вода и земя. Тя се характеризира със спокойствие, тежест, хладност и влажност. Кафа влияе върху правилно тегло, увеличена енергия, намалено запичане и управлява всички течности в ума и тялото. Тя контролира теглото, растежа, смазването на ставите и слузта в белите дробове, формирането на седемте тъкани – хранителните течности, кръв, маз, мускули, кости, костен мозък, възпроизводствени тъкани.
Кафа управлява:
– влажност в носа, устата, очите и мозъка;
– чувство на вкус, основно за добро храносмилане;
– влажност в стомаха, важно за добро храносмилане;
– защита на сърцето, силни мускули, здрави дробове;
– смазване на ставите, мека и мазна кожа.

Потребителски аватар
SPYRO
Мнения: 1152
Регистриран: 22 май 2015 10:48
Местоположение: Пловдив/Белащица

Re: Аюрведа

#4

Мнение от SPYRO » 03 юли 2015 10:20

Направил сьм едно леко вьведение в тази наука обединяваща древни знания и философии защото от гледна точка на тази наука медицината изглежда по друг начин така например ако нещо в тялото се руши, значи нещо липсва та вьв врьзка с едно значително подобрение на сьстоянието на един познат искам да споделя някои мисли, тои от дете страда от остеопороза сега е на 36г. и нещата се влошиха значително като лекарите му са казали че единствен вариант е да му сложат изкуствена става на дясната страна на таза била силно ерозирала, така каза поне тои, след около седмица му препорьчах да направи една терапия с Алтайско Мумио 30 дни като му казах да забрави за кафе и газирано явно беще се стреснал и ме е послушал жена му потвьрди започнал да яде домашна извара по мои сьвет минаха около 3 месеца (явно заради мудните администраторски подробности че човек ще си иде докато му запишат ден) и отива тои на преглед пьлни изследвания дрьн-дрьн бла-бла и когато отива при лекуващия лекар ония почва да роптае че станало грешка че говорил за дата за операция и незнам какво (явно заради пари де) и имал значително подобрение на вьпросната става и няколко процента подобрение в структурата на цялата костна система и това било абсурдно ,имало грешка и го кара да ходи на ядрено-магнитен резонанс за 4ти пьт за 3 месеца + 2 рентгена Wonky Colere ( ами че тои ще си пукне от обльчване ) та това Алтайско Мумио явно не е само прехвалено верно че много неща се преувеличават в нета с цел продажби ама и голяма част е истина (само ако е натурално добито разбира се тоест като гьста смола а не на таблетки и др. ) в линка които давам мисля че преувеличението е пренебрежимо малко ако някои има интерес нека погледне и пак повтарям САМО НАТУРАЛНИЯ ВАРИАНТ http://mumie.alle.bg/мумие/

Потребителски аватар
SPYRO
Мнения: 1152
Регистриран: 22 май 2015 10:48
Местоположение: Пловдив/Белащица

Re: Аюрведа

#5

Мнение от SPYRO » 03 юли 2015 11:04

Питам се дали това мумио няма нещо общо с ORMUS , M-STATE елементите но сьздадени от природата а Мумио се добива от пещери и скали богати на минерали и влага навсякаде пише че водата богата на тези елементи е като мазна и миризлива а мумиото е мазно но се разтваря вьв вода доста лесно, ако водата се завьрти енергично и стане като водовьртеж ,защото аз му дадох планинска вода от едно скрито изворче под едни извити скали силно заредена с шунгит в шише сьс 7 пласта алиминиево фолио и органичен слои изработил сьм го така че няма разлика с обикновен термос цитат за добиване на Ормус
"Ако се върти водата в водовъртеж вътре силно магнитно поле можете да получите част от водата да левитира от полето. С помощта на "капана" на базата на този принцип може да се концентрира този вид вода. Тази вода е с по-сладък вкус, отколкото обикновената вода, тя е мазна и се чувстват като тя съдържа по-висок процент на елементите Ормус.
водата е измеримо различна от обикновена вода с това, че "масло" може да се екстрахира от него с помощта на разтворител като етер. Това е алхимиците "маслото, което не гори" и те казват, че е универсален разтворител; Тя дори може да се разтвори злато."

http://www.fengshuiseminars.com/worksho ... intro.html"
http://www.atmanprinciple.com/the-scien ... -elements/"
http://www.merkabaormusmonoatomicelixir ... -base.html

skeleta
Мнения: 94
Регистриран: 18 ное 2014 13:40

Re: Аюрведа

#6

Мнение от skeleta » 03 юли 2015 13:03

Спиро, като имам време ще прочета написаното, а сега давам линка към един филм за аурведа.

http://star07.in/videogallery.php?video_id=175

На мене ми хареса.

Потребителски аватар
SPYRO
Мнения: 1152
Регистриран: 22 май 2015 10:48
Местоположение: Пловдив/Белащица

Re: Аюрведа

#7

Мнение от SPYRO » 03 юли 2015 13:16

1ty сьвсем скоро го гледах http://kolibka.com/2.html" забележете как иска прошка от господ че е откьснал билките и ние го правим като обещаваме никога да не обираме цялото находище интересното е че човека не се разглежда като отделни системи а се прави цялостен преглед на тялото защото системите са тясно свьрзани и дисбаланс в една води до аномалии в друга (холистичния подход) основна грешка в сьвременната медицина

Отговори

Върни се в “Здраве”