Мистериите на Слънчевата система https://www.actualno.com/cosmos/misteri ... 84070.html

Здраве - метали, кристали, субстанции

Прости, но действащи начини за бърза помощ при различни проблеми. Само за лично изпробвани неща!
Потребителски аватар
Philip
Site Admin
Мнения: 5456
Регистриран: 15 ное 2014 11:31
Местоположение: Около Мадарския конник :)
Контакти:

Здраве - метали, кристали, субстанции

#1

Мнение от Philip » 13 яну 2016 07:31

Отварям темата заради "златната ДНК"

По ред причини считам, че създаването на допълнителен клон на ДНК веригите ни от злато е измислица за заблуда.

В същото време съм напълно убеден в прекрасното действие върху организма на сребро, злато и много други метали и кристали.

...Няколко линка като за начало:

Сребърна вода - що е то? http://сребърнавода.com/

Лечение с метали http://ayurveda.newage.bg/%D0%BB%D0%B5% ... D0%B8.html

Златото – древният лечител http://lecheniesmineraliikristali.com/% ... %B5%D0%BB/

Цилиндрите на фараоните http://geronimo14.blog.bg/zabavlenie/20 ... pet.322064
Наблюдавам Анализирам Променям

Потребителски аватар
SPYRO
Мнения: 1152
Регистриран: 22 май 2015 10:48
Местоположение: Пловдив/Белащица

Re: Здраве и метали

#2

Мнение от SPYRO » 13 яну 2016 08:50

То СИЛИЦИЯТ не е точно метал ама смятам че е много важно това инфо което обобщава неговото действие в организма

На земята растат около 1000 вида бамбук, които се срещат главно в тропическата част на Азия, Африка и САЩ. Някои от тези видове достигат до височина 40 метра и диаметър 35 см.

И когато човек, който е далече от ботаниката, види тези високи, здрави, устремени нагоре стебла, е далеч от мисълта, че това не е дърво, а трева.

Китайците първи са оценили ползата от бамбуковите стъбла. Във фармацевтичната практика на Изтока, в древната Индия, а по-късно и в народната медицина на някои западни страни станали популярни отвари, настойки и екстракти от това растение.

По такъв начин, през миналите хилядолетия бамбукът придобил слава на Изток не само като полезен хранителен продукт, но и станал символ на здраве, дълголетие и щастие.

И причината за всичко това е силицият, който е в изобилие в стеблата на това растение. От всички биологично активни вещества за силицият знаем може би най-малко, макар че като химически елемент в организма на човека той е на второ място след кислорода /неговата обща маса е около 7 г, докато желязото, за чиято полза знае всеки ученик, е само 4 г/. Затова няма защо да се учудваме, че без силиции не е възможен нито един жизнено важен процес в организма. За едно денонощие с храната и водата човек приема средно около 3,5 мг силиции, а за същото време организма губи три пъти повече – около 9 мг. Причините за това са лошата екология, окислителните процеси вследствие на които се образуват свободни радикали, стреса и основната причина – непълноценното хранене.
Силицият е основен свързващ структурен елемент в организма – това е неговата основна функция. Той участва в обменните процеси осемкратно, участвайки в различни междинни реакции като катализатор, енергоизточник, обезпечавайки нормално протичане на жизнено важни процеси, помагайки клетъчните молекули да образуват единна структура. Ако силицият е под необходимото ниво се нарушава енергийният баланс в организма, а следователно и обмяната на веществата и жизнените процеси в организма затихват. При недостиг на този минерал в организма 70% от биологично активните вещества в организма не се усвояват, или се усвояват в неправилна форма, което е началото на болестта. Всичко това дава основание да се счита, че процеса на стареене в немалка степен зависи от силицият.
Силицият е здраве
На бременните жени, на майките, които кърмят и на децата, необходимостта от силиций е няколко пъти по-голяма, отколкото при останалите хора. В израстващия организъм се изграждат неговите най-важни системи, осигуряващи връзката “мозък-тяло” и науката е доказала, че силицият играе най-важната роля в този процес: той на елементарно ниво “изпълнява” програмата на мозъка и контролира правилното израстване и развитие на човека, започвайки от изграждането на клетъчните мембрани до формирането на съединителната тъкан на организма.
Още в древността лекарите са знаели, че здравето на човек се определя от здравината и гъвкавостта на неговия костно-ставен апарат, а това от своя страна зависи в голяма степен от здравето на съединителните тъкани. Костите, сухожилията, хрущяла в ставите, клетките на кръвта, кръвоносните съдове и стомашно-чревния тракт, сърдечните клапи, жлезите с вътрешна секреция, веществото на междуклетъчното пространство и т.н. – всичко това е съединителна тъкан. Силицият осигурява нормалния синтез на основният белтък на съединителната тъкан, благодарение на което се формират отделните влакна на колагена и елестина.
Това придава на цялото разнообразие от съединителни тъкани двете общи за всички тях качества – здравина и еластичност. По такъв начин поддържането на нормално ниво на силицият е необходимо условие за функционирането на всички, без изключение органи и системи на организма. Използването на силиция като лечебно хомеопатично средство дава положителни резултати при лечението на повече от 50 заболявания, сред които: заболявания на сърдечно-съдовата система, на стомашно-чревния тракт /колит, гастрит, дисбактериоза/, а също така мигрена, остеохондроза, артрити и артрози, камъни в жлъчката и бъбреците, заболявания на дихателните пътища, в това число туберколоза, диабет, хепатит, заболявания на очите и зъбите, нервни разстройства, размекване на костите /остеомалация/, кожни заболявания /псориазис/, имунодефицити и мн.други. Изследванията показват, че по време на заболяване, силицият в организма намалява повече, отколкото другите елементи.

За съжаление съвременната диетология не се “грижи” за запазване на силиция в хранителните продукти. Технологиите при обработката на продуктите в хранителната промишленост са насочени към тяхното рафиниране и отстраняване на баластната част от тях, в резултат на което в отпадъците отива именно тази част от продукта, която съдържа силиции. Например, най-старателно от пшеницата се премахва природната “силициева обвивка” на зърното, за да се предложи брашно за детски кашички. Хлорираната вода, млечните продукти с радионуклеиди, преработените и рафинирани хранителни продукти – всичко това увеличава дефицита на силиции в организма, и това се проявява още в най-ранна детска възраст. И това е особено опасно, защото на децата е необходим 5 пъти повече силиций, отколкото на възрастните.

Именно благодарение на силицият, и само на него: организмът на детето усвоява калцият и по този начин стимулира изграждането на костната система, повишава се имунитета, изграждат се и се укрепват кръвоносните съдове, хрущялите и сухожилията, бълзо заздравяват рани и ужулвания, повишава се апетита, нормализира се ръста и общото развитие на детето. Гладката, здрава кожа, здравите зъби, красивите нокти и буйните коси. Всичко това е заслуга на този уникален минерал – силицият.

Ето как описва своите първи впечатления от запознанството с него знаменитият изследовател на силицият А.Д.Малярчиков: “На дъното на това езеро имаше много силиций и през целият си живот хората го смятаха за странно... водата в него беше чиста, като сълза на новородено, виждаше се през цялата десетметрова дълбочина/.../ Ние децата се къпехме в него, пиехме вода с изворна свежест и не обръщахме внимание как бързо зарастваха раните и драскотините и как бързо растяха косите и ноктите ни...”
Какво ни струва изграждането на костите
Както беше вече казано, силицият сам по себе си, не само предпазва човек от заболявания, но и регулира усвояването и правилното разпределение на калция в организма. Затова той има най-важно значение за нормалното изграждане и развитие на костния скелет и за профилактиката на опорно-двигателния апарат. Учените проведоха любопитно изследване, като на група зайци назначиха диета, лишена от силиций. Това довело до рязко намаляване на калция в организама и техните кости започнали да се чупят. В същото време в другата група, където се давали допълнителни количества силиций, се повишило и нивото на калция. Доказано е, че при счупване на кост, на организма е необходим 50 пъти повече силиций, отколко е нормалното количество. Затова при болки в ставите и счупване на костите е необходимо да осигурим на организма повече не толкова калций, отколкото силиций.
За чисти кръвоносни съдове
През 1912 немския лекар, професор по физиология Вилли Кюне установил, че силициевите съединения имат способността да възпрепятстват развитието на атеросклерозата. След още четиридесет години френските учени М.и Ж. Лепгер посочиха факти потвърждаващи, че при болните от атеросклероза като правило съдържанието на силиций в стените на кръвоносните съдове е много по-ниско от това при здравите хора.Те експериментално потвърдиха, че приемането от организма на силициеви съединения спира развитието на заболяването и помага кръвоносните съдове да се изчистят и възстановят техните функции.

При недостиг на силиций в кръвта се намалява неговото количество и в стените на кръвоносните съдове. Калцият като по активен елемент го заменя и прави еластичните структури твърди и чупливи. Върху твърдите шипове на калциевите включвания в стените на съдовете започва да се отлага холестерол. Поради недостига на силиций холестерола също не се усвоява, т.е. не се използва за създаване на скелета на новите клетки. Образуват се холестеринови плаки – липиди върху калциева основа. Това води до стесняване на просвета на кръвоносните съдове, влошаване на кръвоснабдяването на органите, а в последствие – до такива заболявания като стенокардия, инфаркт на миокарда, инсулт.
Силицият възпрепятства развитието на атеросклерозата по няколко начина:

- повишава изграждането на елестични влакна, чието разрушаване води до отлагане на липидите в артериите

- повишава херметичността на артериите, възпрепятства проникването на холестерин в плазмата и отлагането на липидите по стените на кръвоносните съдове

- способства за изработване на защитни липиди в артериите

- намалява окислените липиди, които са токсични и по този начин той осигурява здравина, еластичност и непроницаемост на стените на кръвоносните съдове. Даже ако е започнало проникване на холестерин в стените на съдовете, приемането на силиций рязко понижава количеството на мастните киселини в кръвта, развитието на атеросклерозата спира, а чистотата и функциите на стените на кръвоносните съдове се възстановяват.

- от недостига на силиций страдат и малките кръвоносни съдове – микрокапилярите: ако по тялото ви се появяват без особена причина синини, това може да означава, че на организма не достига силиций, следователно се е понижило количеството еластин и стените на съдовете са станали тънки, чупливи и незащитени.
Какъв е разсеян
Силицият влияе на проводимостта на нервните влакна и отговаря за функциите на някои структури на главния мозък. В частност той “захранва” с енергия тази част на мозъка, която отговаря за контрола и координацията в пространството. Затова обща слабост, бърза умора, повишена раздразнителност, разсеяност могат да се смятат за симптоми на “силициева анемия”. Човек започва трудно да се съсредоточава в своята работа, става чувствителен и към малък шум. На фона на дисфункцията на малкия мозък се нарушава нормалната координация на движенията и походката става клатушкаща се. Характерно е, че човек, изпитващ остър недостиг на силиций винаги залита надясно. Ако забележите такъв синдром, веднага увеличете приема на силиции.
Подкрепление
Благодарение на особеностите на своята химическа структура, силицият създава своеобразни електрически заредени системи, който имат сила на притегляне. Учените изясниха, че тези системи са способни да “прилепват” към себе си вируси и болестотворни микроби. Нещо повече, тази способност на силицият е уникална, защото е избирателна: вредните микроорганизми се “прилепват” към силицият и заедно с него се изхвърлят навън, а нужните и полезните – остават. Така че много заболявания, чиито причинители можем да изброяваме безкрайно дълго, не биха имали и най-малък шанс да повлияят на здравето на човека, ако в неговия организъм има достатъчно силиций. Той стимулира фагоцитозата, подобрява устойчивостта на организма срещу вирусни и инфекциозни заболявания, повишава имунитета, в това число и спрямо онкологичните заболявания. Не случайно във вътрешните органи съдържанието на силиций е най-голямо в лимфните възли и в щитовидната жлеза.
Съвременните учени предполагат, че самият процес на остаряване на човека в не малка степен се дължи на дефицита на силиций. Разбира се с напредване на възрастта количеството на този удивителен елемент в организма на човека намалява. За съжаление този процес е необратим. Но има изход: биологично активните добавки към храната, в които заедно със силиция са включени и вещества, които способстват за неговото по-добро усвояване, са призвани бързо да преодолеят недостига на този елемент в организма. Човек във всяка възраст може да се чувства здрав и жизнен.

Потребителски аватар
icrow
Мнения: 6377
Регистриран: 17 ное 2014 11:04

Re: Здраве и метали

#3

Мнение от icrow » 13 яну 2016 09:01

Един тъп въорос. Спомням си да са предписвали на хора да киснат ръждиви пирони в кола, за да си набавят желязо. Дали може да се ползва силициевата ламарина от трафовете по същия начин? Хем желязо ще се набавя хем силиций. Разбира се трябва да се изсшлайфа лака отгоре.
С мързел към прогрес. :))
my logic is undeniable :))

Потребителски аватар
Спиридон
Мнения: 1891
Регистриран: 18 ное 2014 10:03
Местоположение: "живее" в София

Re: Здраве и метали

#4

Мнение от Спиридон » 13 яну 2016 10:51

Ако не е в усвоима форма по този начин, както желязото, така и силиция, може да се стигне и до натравяне. Иначе го има и в кварца, който е силициев двуокис, но и там не мисля, че е годен за директна консумация.

Виж, облъчване с усилено поле на кварцов кристал може би да свърши работа, поне лекува някои неща :)

Иначе, ако не ме лъже паметта, силицият е единственият, освен въглерода, който може да образува дълги молекулни вериги подобни на органичните такива на въглерода. На тази основа има теории за силициеви форми на живот..
"С мозъка човек мисли, че мисли.
Освен това той се ползва за главоболие.”

Потребителски аватар
SPYRO
Мнения: 1152
Регистриран: 22 май 2015 10:48
Местоположение: Пловдив/Белащица

Re: Здраве - метали, кристали, субстанции

#5

Мнение от SPYRO » 13 яну 2016 13:25

Спомням си да са предписвали на хора да киснат ръждиви пирони в кола, за да си набавят желязо. Дали може да се ползва силициевата ламарина от трафовете по същия начин? Хем желязо ще се набавя хем силиций.
Не сьм чел или практикувал подобно нещо не знам
Ако пироните са забити в ябьлка като таралеж става пробвано е ,някои киселини в ябьлката взаимодекстват с желязото ,образува се железен окис мисля беше и се консумира ябьлката ,някой да не пробва пироните :))
Има достатьчно растения сьс високо сьдьржание на силиции така че това е малко крайно за мен лично :)
Добьр източник е зеолитьт

Потребителски аватар
Philip
Site Admin
Мнения: 5456
Регистриран: 15 ное 2014 11:31
Местоположение: Около Мадарския конник :)
Контакти:

Re: Здраве - метали, кристали, субстанции

#6

Мнение от Philip » 13 яну 2016 14:05

Силицият е навсякъде около нас :)

"Силицият е вторият по разпространение химичен елемент в Земната кора след кислорода. Той не съществува в свободно състояние, а под формата на силициев диоксид (в пясъка, кварц) или като силикат (каолин).
Името му произлиза от латинските думи silex, silicis и означава кремък."

Всеки кварц е форма на силиция.
Планински кристал - безцветен, воднобистър, прозрачен
Млечен кварц - млечнобял, непрозрачен, понякога просветляващ. Синоним - "ледоподобен" кварц.
Опушен кварц (раухтопаз) - кафяв
Морион - черен кварц
Цитрин - лимоненожълт, до оранжев
Аметист - виолетов
Розов кварц - просветляващ до прозрачен, розов до бледорозов кварц
Авантюрин или авантюринов кварц

"Елементът е разпространен на Земята най-често като силициев диоксид (SiO2) под формата на кварц или кремък (основна съставна част на пясъка)"

"Клиноптилолитовият Зеолит е порест минерал съставен предимно от силиций, калий, калций, магнезий, натрий и кислород."

"Каолин е глина, която е с мековата консистенция и бял цвят. Използва за направата на порцелан, хартия гума, боя. Каолинът се пречиства и влиза в състава на бяла хума. Бялата хума се използва в козметиката като маска за лице. Освен това каолинът спомага за намаляване на косопада и има укрепващо действие върху чупливите и слабите коси. Той има и антисептично действие и поради това влиза в състава на много бебешки пудри. При вътрешна употреба хумата поглъща всички отрови, патогени натрупани в стомаха или тънките черва и ги изхвърля от тялото."
Наблюдавам Анализирам Променям

Потребителски аватар
icrow
Мнения: 6377
Регистриран: 17 ное 2014 11:04

Re: Здраве - метали, кристали, субстанции

#7

Мнение от icrow » 13 яну 2016 15:41

Нa брaтовчедкa ми и го предписaхa си спомням. Нещо нaмaленa имунност ли имaше не помня точно. A колaтa е известнa с въздействието си върху ръждaтa.

Дaли може дa се усвоявa през кожaтa :?
С мързел към прогрес. :))
my logic is undeniable :))

Потребителски аватар
SPYRO
Мнения: 1152
Регистриран: 22 май 2015 10:48
Местоположение: Пловдив/Белащица

Re: Здраве - метали, кристали, субстанции

#8

Мнение от SPYRO » 13 яну 2016 16:30

Дaли може дa се усвоявa през кожaтa
Кожата има избирателна пропуслкивост и би трябвало да пропуска някакьв процент
Бяла хума използвам ведньж седмично ,на 1 л. вода слагам една суп. льжица хума и като се избистри отсипвам 3/4 от водата като гледам да не я размьтвам и я пия в продьлжение на целия ден заедно с много изворна вода ,деиства много позитивиращо :)

Потребителски аватар
hyparh
Мнения: 4174
Регистриран: 18 ное 2014 14:26
Местоположение: Нови хан

Re: Здраве - метали, кристали, субстанции

#9

Мнение от hyparh » 16 яну 2016 05:38

При кристалният ми озонатор заблязах, че тлеещите разряди проникват донякъде и в кристала (през микро-пукнатини), което означава, че имаме стимулация отделяне и на силициеви атоми :) В случая се получават сребърни, кислородни (в частност озонни) и силициеви колоидни газове, които директно се вдишват и проникват през капилярите на дробовете в организма. Електродите могат да се заменят с такива от метал, от който имаме нужда в момента - кеф ти злато, сребро, мед, желязо и т.н. Това може да се окаже един от най-простите методи за прием - без варене или електролиза (или пък постоянно носене на метала в контакт с кожата), които ползват водата за преносна среда. С високото напрежение въздухът се явява такава :)
Screw the rules... play The Game!

"As above, so below."

Потребителски аватар
Philip
Site Admin
Мнения: 5456
Регистриран: 15 ное 2014 11:31
Местоположение: Около Мадарския конник :)
Контакти:

Re: Здраве - метали, кристали, субстанции

#10

Мнение от Philip » 16 яну 2016 05:55

:) Директно доставяне до кръвта и клетките чрез дишането :)

...Съвсем логична идея hola2

Остава да направиш една съвсем лесна и повтаряема ел схемичка, за да може всеки да си го направи :)
Наблюдавам Анализирам Променям

Отговори

Върни се в “Здраве”