Патент ВМС США: Плавсредство, использующее инерционное устройство снижения массы https://earth-chronicles.ru/news/2020-04-29-139901

Мастер Хончи Шао

Прости, но действащи начини за бърза помощ при различни проблеми. Само за лично изпробвани неща!
Отговори
sheki
Мнения: 424
Регистриран: 18 ное 2014 23:08

Мастер Хончи Шао

#1

Мнение от sheki » 02 юли 2016 11:20

Мастер Хончи Шао

Какво е Пайда-Ладжин?

Пайда (шляпане): Потупване и шляпане на външните зони на кожата с цел извличане на отровните отпадъци от тялото (под формата на Ша) и възстановяване на здравето посредством подобряване на свободното протичане на жизнената енергия чи в меридианите (енергийните канали в тялото).

Ладжин (разтягане): Разтягане с цел възстановяване на функциите на Джин (сухожилията), там където е настъпило Джин-Сио (свиване на сухожилията) за елиминиране на болести, възстановяване на здравето и предотвратяване на стареенето. Ладжин е един лесен начин за профилактика и поддържане на здравето. Когато се извършва правилно, тази практика може да подобри цялостното здраве чрез подобряване на потока на чи в енергийните канали в тялото. Това от своя страна подобрява кръвообращението и силата на организма, и така повлиява положително на различни здравословни проблеми, такива като високо кръвно налягане, диабет, гинекологични и простатни заболявания, изкълчвания и болки, причинени от Джин-Сио. Ако все още не разполагате с маса за разтягане, можете да използвате столове или обикновена маса както е показано на снимката.

Можете да се свържете с тези, които вече успешно прилагат метода, за да бъдете насочени за правилното му приложение.

Прочетете тук за един друг прост Ладжин метод - пълният клек


Какво е Пайда?

Пайда е техника за самолечение, която използва потупване и пляскане по външните зони на кожата с цел извличане на отровни отпадъци от организма, подобряване на кръвообращението и възстановяване на свободното протичане на енергията чи в меридианната система на тялото.

Ша: "отровна кръв" в организма. Това е дума уникална за китайския език и се използва като индикатор за проблеми в тялото.

Чи: поток на движението на жизнената енергия в организма.

Техниката Пайда е използвана от древните практикуващи даоисти, които са използвали този метод за лекуване на стари травми. Техниката произтича от убеждението, че пляскането активира жизнените енергийни канали (акупунктурните меридиани), като по този начин премахва блокажите на жизнената енергия, изчиства токсините и така укрепва здравето на всички нива - физическо, умсвено, емоционално.

Пайда = Премахване на отровни отпадъци в организма

Ключът за успеха на Пайда се крие в положителното отношение и концентрация при прилагането на метода върху себе си или другите, и също в интензивността и продължителността на практиката.

Важно е да се разбере, че това, което ни лекува не е Пайда. Тялото ни има вградена естествена програма за лечение, възстановяване и възобновяване. В много случаи обаче автоматичното задействане на тази програма може да бъде блокирано и оттам се наблюдават хронични заболявания, продължително страдание или ранно стареене. Пайда-Ладжин е метод за събуждането на процесите на самолечение и отличен метод за добро здраве и дълголетие.

Пайда е много прост и напълно безопасен метод. Оцветяванията по кожата - ша, болката по време на шляпането и някои съпътващи лечебни кризи могат да изплашат начинаещите, затова в някои случаи е препоръчително в началото да се потърси съвета на някой, който вече е прилагал този метод.

Ако имате страхове и съмнения, не започвайте сами. Посъветвайте се с хора, които са прилагали метода. Ако имате сериозни здравословни проблеми, поискайте съвета от вашия лекар.

Не бива да се спират или намаляват лекарства без препоръката и наблюдението на лекар. Ако след прилагането на Пайда и Ладжин имате съмнение, че лекарствата които взимате са вече трърде силни за вас, обърнете се към лекуващия ви лекар с молба да адаптира дозата им.

Прилагането на Пайда е безопасно и не може да ви разболее, но може временно да засили стари заспали болежки. Такива лечебни реакции са нормални и се наблюдават при всички натурални лечебни методи. Въпреки, че лечебните кризи са много рядко явление, понякога могат да се наблюдават и изчезват много бързо. В такива случаи може да прилагате Пайда по-леко и по-продължително.

Продължителност и честота на Пайда

1. Пайда може да се прилага по всяко време на деня. Можете да прилагате Пайда редовно сутрин и вечер, или сутрин, следобед и вечер.

При прилагане на Пайда при здрави хора кожата само леко ще порозовее. Появата на петна и оцветпвания по кожата наречени Ша винаги показва блокажи в енергийния поток.

2. Поради това че Пайда може да се прилага с различна интензивност, времето за което Ша се появява и изчезва е различно при хора в различна физическа кондиция. Ето защо подходящата продължителност на Пайда варира от човек на човек. При деца, възрастни хора и физически по-слаби хора, е по-добре Пайда да се прилага с постепенно увеличаване на силата и продължителността.

3. Колко и как и къде да прилагаме пайда?

За профилактика и поддържане на добро здраве, шляпайте от главата до петите в продължение на 15 - 20 минути минимум веднъж или два пъти на ден. Започнете от главата, раменете, мишниците, лактите и коленете - от 1 до 5 минути на всеки участък.

При здравословни проблеми освен частите, споменати по-горе, можете да шляпате по-продължително и огнищата на болката. Продължителността се увеличава от 5 до 30 минути, и можете да го направите веднъж, два или повече пъти на ден.

При тежки заболявания наблюдението от лекуващия лекар по време на приложението на Пайда е разумно и препоръчително. При хронични болки, продължителността на Пайда може да бъде удължено до не по-малко от 1 час. След появата на Ша, Пайда следва да се продължи до изчезване на оцветяванията Ша по кожата. Ша е отровна кръв в организма, и тези отровни отпадъците причиняващи физическите болки и страдания могат да бъдат изчистени с продължително и редовно приложение на Пайда. Когато всички отрови са извлечени от тялото, Ша ще изчезне, а с него болките и симптомите. Това е тайната на вълшебното въздействие на Пайда.

4. Хората, които изпитват болка или други симптоми могат да шляпат мястото на болката или симптома най-малко половин час всеки път. Например, тези, които страдат от болки в коленете, замразено рамо, спондилоза на шийните прешлени, главоболие или безсъние могат да шляпат колената и лактите по-често - в продължение на 30 минути веднъж или два пъти на ден.

5. За хората със сериозни заболявания, като сърдечно-съдови заболявания, високо кръвно налягане, диабет и рак, а също за тези които имат замръзнало рамо, пълно или частично обездвижване на тялото или псориазис, те могат да шляпат тялото от главата до петите с фокус върху лактите, коленете, краката и огнището на симптома в продължение на най-малко 1 час и най-малко три пъти на ден. Продължителността и честотста на Пайда може да се намали, когато болките и симптомите изчезнат.

6. След няколко кръга на Пайда, Ша ще се показва все по-малко. Но ако продължите да практикувате Пайда, можете да подобрите кръвообръщението, да поддържате здравето си на всички нива и да повлияете положително и някои по-скрити здравословни проблеми.

7. Както и при Ладжин, продължителността и честотата на Пайда варира от човек на човек . Независимо дали има Ша или не след Пайда, тя може да бъде ежедневно упражнение както при болните, така и при здравите .

8. Една Пайда сесия може да бъде разделена на няколко части, като всяка сесия се фокусира върху една определена част от тялото. Правилото е – по-добре 10 минути Пайда върху едно конкретно място, отколкото 1 минута върху 10 места.

Потребителски аватар
icrow
Мнения: 6340
Регистриран: 17 ное 2014 11:04

Re: Мастер Хончи Шао

#2

Мнение от icrow » 02 юли 2016 15:40

Звучи добре. 10х за инфото :)
С мързел към прогрес. :))
my logic is undeniable :))

Отговори

Върни се в “Здраве”