Спиридон написа: ↑03 окт 2019 09:20
Osib написа: ↑02 окт 2019 10:36
Ползата от сухото гладуване е, че един ден сухо гладуване се равнява на между 2 и 3 дена гладуване на вода - за себе си аз го смятам на 2,5 дена. При сухо гладуване, процесите на очистване в организма настъпват по-бързо и са по-всеобхватни.
Не съм съгласен, но може и да е индивидуално. За мен разликата между гладуване с вода и сухо такова е като тази да измиеш пода или да го метеш на сухо с метла. Товари се излишно очистващата система, особено бъбреците. А, че усещанията са по-интензивни, спор няма, но го отдавам на интоксикацията, която настъпва, поради затрудненото очистване.
Освен авофагията, не по-малко важно е активирането/производството на стволови клетки.
Един човек с огромен опит в сухото гладуване прави следната аналогия: сухото гладуване е все едно да преинсталираш операционната система на компютъра. Който е ползвал достатъчно дълго един компютър знае, как в един момент без видима причина компютъра започва да работи по-бавно, да увисва от време на време и в този случай нищо не помага освен преинсталиране на операционната система.
Същия човек споделя много интересен опит, получен по време на своите гладувания. Един от най-фрапиращите е, че след продължително сухо гладуване, когато решил да вземе душ, не е чувствал топлата вода достатъчко топла и си стоплил вода на котлона с която за ужас на жена му се поливал и се чувствал прекрасно. Също така е установил, че се повишава значително_реализацията на мисли и желания - минава ти бегла мисъл за нещо и то се реализира в най-кратки срокове.
И друг мой познат е споделял личен опит, че при достатъчно почистено_тяло, тъканите_реагират напълно различно на висока температура и на травма.
От личен опит мога да кажа, че отделянето на урина по време на сухо гладуване е напълно нормално. На 2-3 ден идва толкова много енергия, че съм излизал на балкона почти гол при 6-8 градуса и лек вятър и тялото ми даже не потреперва. И след 15-20 минути на балкона се чувствам прекрасно и ниската температура и вятъра се усещат като нежно погалване. Един от "проблемите" при наличието на толкова много енергия е, че се наспиваш за 1-2 часа на ден и се чудиш какво да правиш в останалото време. Аз съм излизал да тичам 3-4 км. за да изхабя малко енергия и да мога да спя, но това не помага много. Общото състояние е като при много леко изменено състояние на съзнанието и поне на мен не ми е било много комфортно да гледам филм, да слушам музика или да чета книга - при това положение времето минава сравнително бавно и тегаво.
Пиша горното за да обърна внимание, че съвременната_наука, поне общодостъпната, не знае колко режима на работа имат_клетките. Тя не може да обясни как клетките_сами могат да произвеждат кислород, сами да синтезират нужните вещества за организма по време на гладуване и да се качва тегло и как висока температура не им влияе.
Преди известно време_папата беше посетил Перу, където надморската височина е около 3800 м. Пресслужбата на Ватикана_съобщава, че в самолета дали на_папата чай от листа на_кока с цел той да няма проблеми с височинната болест. Пита се, как от чая се е увеличило количестовот кислород във въздуха за_папата. Или се е случило нещо други, което е дало търсения ефект.
Който има време и желание, може да изгледа този
филм. Показано е нагледно как протича 27 дена сухо гладуване и общо 2 месеца без храна. Човека е сравнително слаб и няма много мазнини на които да разчита. В този филм се вижда колко комфортно се чувства човека по долни гащи на снега по сред зима. Ако не бъркам филма, човека също така говори и за огромния прилив на енергия.
Искам да уточня, че този човек има дългогодишен опит с гладуването и е подготвен за дълги срокове на гладуване. Ако човек сега започва своя опит с гладуването, трябва да подходи вмнимателно и даже предпазливо и да започне с 1-2-3 дена гладуване и постепенно с трупането на опит, увереност и знания да се отива на 10-12-15 дена гладуване.
Изключително важно е да се помни, че неправилно захранване може да доведе до фатален изход.
В един от предишните си постове дадох един филм за_губичките, които ни изяждат живи. Помислете как работят_клетките, как стареят и как се регенерират в един човешки организъм, който е поразен от всякакви съжители_и претоварен от химия и токсини.