Лечение с глад

Прости, но действащи начини за бърза помощ при различни проблеми. Само за лично изпробвани неща!
Osib
Мнения: 27
Регистриран: 01 окт 2019 23:31

Re: Лечение с глад

#11

Мнение от Osib » 03 окт 2019 17:14

Osib написа:
03 окт 2019 15:40
Който има време и желание, може да изгледа този филм. ...... Ако не бъркам филма, човека също така говори и за огромния прилив на енергия.
Сега попрегледах отново филма. В 1:21:00 ч. от филма, човека разказва как на 23 ден сухо гладуване от до момента 35 ден без храна, какъв огромен прилив на енергия чувства.

Потребителски аватар
alexyeli
Мнения: 145
Регистриран: 30 май 2019 11:04
Местоположение: Espania

Re: Лечение с глад

#12

Мнение от alexyeli » 05 окт 2019 21:30

Интерсна е темата за “сухото гладуване“.Ползите са доста и просто искам да добавя за успокоение на колебаещите се да я пробват,че всъщност на клетъчно ниво режимът не е съвсем “сух“, тъй като започва разграждане и трансформиране на мазнините натрупани в тялото и “превръщането им на вода -това с участието на митохондрийте и призвежданата от тях “АТП“( аденозин трифосфатна ) киселина или с други думи енергия.От този процес има двуяка полза тъй като с изгарянето на мазнините се освобождават “капсулованите“ в тях токсини от една старана.От друга старана факта че тялото е изградено от доста вода която пък от своя страна е носител на информация от доста финен тип и порядък,често пъти негативена... Израходването на тази вода ликвидира и тази “сгрешена “ информация и с новата вода приета след режима можем да започнем на чисто с изграждането или преструктуриране на тъкани,органи и дори мироглед...
:)
Слагам едно видео за митохондрийте, но не тръгва от вимеото -та го слагам като фаил тук...не намирам по свестен начин.. olele
Митохондрии. Протонно поле nov.mp4.rar
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
dubito , ergo cogito - ergo sum Dance1

Потребителски аватар
Спиридон
Мнения: 1919
Регистриран: 18 ное 2014 10:03
Местоположение: "живее" в София

Re: Лечение с глад

#13

Мнение от Спиридон » 06 окт 2019 09:41

Е, аз продължавам да съм Тома Неверни. До тук не видях нищо, което да обяснява защо е по-добре да не се приема чиста вода по време на "гладуването".
Освен донякъде това:
alexyeli написа:
05 окт 2019 21:30
От друга старана факта че тялото е изградено от доста вода която пък от своя страна е носител на информация от доста финен тип и порядък,често пъти негативена... Израходването на тази вода ликвидира и тази “сгрешена “ информация и с новата вода приета след режима можем да започнем на чисто с изграждането или преструктуриране на тъкани,органи и дори мироглед...
Което много лесно може да се погледне и под друг ъгъл - с "лошата" излиза и "добрата" информация във водата. Така че, колкото се "неутрализира" едната, толкова и другата. От друга страна водата подпомага по-бързото и лесно освобождаване на токсините и "лошата" им информация, та медалът има 2 страни.

Автофагията е известна отдавна (д-р Йошинори Ошуми не е откривател на самия процес, а на медицинското му обяснение и то още през 90-те години на 20-ти век) и къде е казано или доказано, че неприемането на вода я ускорява и улеснява.

Относно дядото, който практикува "сух глад" и е в добра форма - същите единични примери могат да се дадат и с хора, практикували "мокро гладуване", та дори и с хора, непрактикували никакво гладуване и водили доста нездравословен живот.

Описаните от Osib ефекти при "сухо гладуване" могат да се разгледат и като загуба на чувствителност и еуфория, вкл. изменение на съзнанието и са също така и симптоми на интоксикация. Същото се наблюдава и при прием на някои стимуланти. Това не означава автоматично, че е така, но изнесените поне до момента факти всъщност не доказват и обратното.

Относно коката - води до ускоряване на кръвообращението, което компенсира намаленото усвояване на кислород, заради по-редкия въздух на по-голяма височина. Води и до еуфория, което пък неутрализира евентуалните дребни неразположения (все пак 3800м над м.р. не е чак толкова голяма височина, особено за "негово светейшество" Devil , за когото се предполага, че едва ли се е скъсал да се натоварва в Ла Пас, а може и просто да си е търсил извинение да пробва кока :)) ). Някои спортисти ползват вещества водещи до разширяване на бронхите (цели отбори се изкарват астматици до един), на едно световно пък имаше футболисти, които си слагаха загряващи лепенки на носа. Т.е. не е задължително приемът на разни неща да води до синтез на кислород в организма, за да се преодолее недостига му. Има и по-прости обяснения.

Защо ги пиша тези работи? Най-вероятно и двата начина "сухо" и "мокро" гладуване си имат своето място и единият или другият са по-подходящи в зависимост от контретните физическо състояние и степен на осъзнаване на съответния човек. Не смятам, че трябва априори да се изключва някой от тях. Нека има "храна за размисъл" и за двата варианта. Всеки да си решава за себе си. Следването на чужди съвети не прави някого по-малко отговорен или виновен за личното му състояние.
"С мозъка човек мисли, че мисли.
Освен това той се ползва за главоболие.”

Потребителски аватар
alexyeli
Мнения: 145
Регистриран: 30 май 2019 11:04
Местоположение: Espania

Re: Лечение с глад

#14

Мнение от alexyeli » 06 окт 2019 10:57

Hola
Добро утро
Доста, и полезна техническа информация се понатрупа по темата,остава въпроса какво да правим с нея обаче.....Струва ми се уместно да сложа един откъс на книгата за “поникване на нови зъби “ от поста на Айкроу в съседна тема,която силно ме навява на идеята дали тази “техническа “ информация за автофагията не ни носи и скрито послание.. ;) Това също и в унисон с поста на Спиридон в който ясно се виждат двете половинки на цялото да седят на една и същата пейка в парка без да се осмелят “да се вземат“ sun -не мога да се сдържа да не го спомена с най добри чувства и намерения, единствено и само защото виждам в това себе си със “зора“ при вземане на трудните решения под “диктовката“ на логиката... Beer
icrow написа:
22 фев 2016 22:35
ПРОДЪЛЖЕНИЕ

Ако искате вярвайте, ако искате не, но вселената постоянно ни подава знаци, било то явни или завоалирани, но винаги ни дава подсказки и отразява колко сме хармонични със себе си и света, в тази посока ли се движим, правилно ли мислим и се развиваме. За съжаление, хората никога не обръщат внимание на «дребните неща»: на чутата дума от чужд разговор, която някакси случайно приляга на вашата мисъл в момента; разпадналия се телефонен разговор; на еднаквите числа на електронния часовник (11:11). Някои може да ме сметна за шизофреник и да кажат, че ако започнем да обръщаме внимание на всичко, ще се побъркаме. Но когато карате автомобил, не се учудвате, че по пътя постоянно има указателни табели, знаци и светофари? Можете да ги следвате, но може и да ги игнорирате, но това не променя факта, че те съществуват и всеки си търпи последствията.

Това е като при сънищата, принципът е същия. С времето всеки си създава персонален «съновник», за разпознаване на вселенските знаци. Също така съществуват някои универсални подсказки от живота, които за всички имат едно и също значение.

Просто ще изредя някои от тях:

• Проблеми със санитарните уреди или изхвърлянето на боклука – подсказват за проблеми с премахването ненужното и остарялото; онова което създава натрупване в живота ви, ситуация за изпускане или изменение.

• Къси съединения или други проблеми с електрическата мрежа, може да означават, че в някои области на живота ви текат сериозни промени и ще ви се наложи много скоро да изразходвате допълнително енергия в тази насока; подгответе се отрано за тази ситуация.

• Битови пожари с различни мащаби (от малки до сериозни) показват протичаща в момента глобална трансформация във виждането ви за живота, съзнанието и отношението ви. Това са случаи, в които старото се отстранява мигновено и искаме не искаме запълваме освободеното място с нещо ново.

• Забравили сте си ключа – търсете ново решение на ситуацията («ключът» за проблема който сте ползвали преди, вече не работи) – бъдете внимателни!

• Заяждаща врата – сходен вариант, но тук трябва да помислите за нов подход в живота си и да извикате майстор да РЕМОНТИРА вратата, но преди всичко обърнете внимание на новите «врати на възможностите» които ви се откриват.

• Проблем с компютъра – следва да се замислите, а не работите ли прекалено много в последно време? Дайте си почивка, а и на техниката. Символично: погрешно избран начин на мислене в някаква ситуация (компютъра – олицетворение на логиката).

• Проблем с телефона или интернета – начина ви на връзка със света се нуждае от преразглеждане. „Посетете родителите си!”

15

• Течащия кран за някои символизира неуравновесеност в чувствата (които метафорично означават вода), същото се явяват и наводняващите ви отгоре съседи – емоциите ви в къщата се покриват отгоре (съседите се явяват просто посредник, чрез който Вселената ви подава знак).

• Ако ви се развалят тонколоните на музикалната уредба – вижте дали не избягвате да озвучите своите мисли и дали не се страхувате да ги изкажете. Също може да означава, че нещо ви пречи да се «вдъхновявате» в живота (ако използвате музикалната уредба за слушане на силна музика за повдигане на настроението). В този случай, увеличете жизнената си енергия!

Също така обърнете внимание на «случайните» срещи. В тази Вселена има толкова много пътища, че за да се пресекат два от тях, е необходима сериозна причина...

...Впрочем, моите нови зъби постоянно ми дават знаци. Между 5-7 дни преди важни командировки, започват да ме болят и престават веднага щом сменя мястото.

...Вселената постоянно разговаря с нас. В никакъв случай не трябва да се боим и ние да разговаряме с нея. Именно да разговаряме. На глас. На глас питайте за съвет. Аз осъзнах и още едно нещо: ако желаеш нещо, не трябва да го искаш от вселената по обичайния начин. Колкото по-странен начин за озвучаване на своето искане избереш, толкова по-голяма вероятност има да получиш онова което искаш. На тази мисъл се натъкнах още в казармата когато на един от служещите му донесоха книгата на Кастанеда. Прегледах книгата набързо, все едно нямах време да чета, а и тогава не ме интересуваше подобен род литература. Този момент от книгата обаче се бе запечатал в паметта ми. По този начин, Карлос (или дон Хуан – вече не помня) извиквал при себе си вълшебния елен. Ако се беше опитвал да го примами по стандартния начин, елена просто щеше да си профучи покрай него. Авторът обаче заставал между дърветата на главата си и започвал да хленчи. Ошашавения елен се приближил и се поинтересувал, какво се е случило... После, след обмисляне в тайгата, разбрах, че Вселената се държи точно като този елен. Битовите случки, всичко влизащо в някакви норми, на нея не й е интересно. Ако се покатерите на някое дърво с обърната наопаки шуба и извикате своето желание – шансовете да се сбъдне са значително по-големи от това да седите един час и да молите да се случи. И най-важното е, че не само Вселената се радва, а и ти помага да реализираш желанията й. Това също РАЗВИВА И ТЕБ САМИЯ!

Глава седма

Отглеждане на зъби
dubito , ergo cogito - ergo sum Dance1

Osib
Мнения: 27
Регистриран: 01 окт 2019 23:31

Re: Лечение с глад

#15

Мнение от Osib » 14 окт 2019 11:49

Спиридон написа:
06 окт 2019 09:41
До тук не видях нищо, което да обяснява защо е по-добре да не се приема чиста вода по време на "гладуването".
Аз мисля, че в постовете си до сега не съм отрекъл ползите от гладуване с вода. Само поднесох информация, че има и още един метод за гладуване.

Опита на хората, които имат дългогодишен практика с едното и другото гладуване красноречиво говори за ползите от съхото гладуване. Лично за мен е достатъчен и само факта, че сухото гладуване значително съкращава времето нужно за провеждане на гладуване. Колко от нас имат на разположение 15-20 дена за гладуване? Ако това време може да се съкрати на половина е повече от чудесно.

Чиста вода в днешно време е мнооого относително понятие.

Гледах едно предаване на BBC, където сравниха чешмяна вода в Лондон, пречистена в наличните пречиствателни станции и минерална вода от няколко производителя. При анонимни тестове, масата от хора определиха чешмяната вода за по-приятна на вкус и усещания и бяха много изненадани, че това е вода от водопровода.

Преди няколко години се е провела закрита конференция за обсъждане въпросите по опазване на екологията и в частност проблемите с питейната вода.

Представената информация показала, че не химическите предприятия са основен замърсител за питейната вода или киселинните дъждове. Основен замърсител и то в пъти повече са кравефермите, свинеферми и подобни. Всичката мърсотия прониква в почвата и от там във водоносния слой. Замърсяванията във водата са органични и ако правилно разбирам се пречистват само по електрохимичен път с устройства подобни на тези.

Замърсяването на водата в процеса на отглеждане на домашни животни е много актуално и в Европа. Имал съм възможност да пообиколя Германия и там повсеместно кравите са на полето и с десетилетия замърсяват конкретните терени и от там околните населени места вият вода.
Спиридон написа:
06 окт 2019 09:41
Автофагията е известна отдавна (д-р Йошинори Ошуми не е откривател на самия процес, а на медицинското му обяснение и то още през 90-те години на 20-ти век) и къде е казано или доказано, че неприемането на вода я ускорява и улеснява.
В очите и съзнанието на съвременния човек, ако за едно нещо няма научно обяснение от достоверен ичточник и получило восоко отличие, съответно реакцията е "те такова нещо нема". Споменах за Автофагията, защото не срешнах в този форум информация че ползите от гладуването са доказани научно след дългогодишни изследвания - сега вече евентуално много повече хора ще се замислят.
Спиридон написа:
06 окт 2019 09:41
Относно коката - води до ускоряване на кръвообращението, което компенсира намаленото усвояване на кислород, заради по-редкия въздух на по-голяма височина. Води и до еуфория, което пък неутрализира евентуалните дребни неразположения (все пак 3800м над м.р. не е чак толкова голяма височина, особено за "негово светейшество", за когото се предполага, че едва ли се е скъсал да се натоварва в Ла Пас, а може и просто да си е търсил извинение да пробва кока). ............Т.е. не е задължително приемът на разни неща да води до синтез на кислород в организма, за да се преодолее недостига му. Има и по-прости обяснения.
Още едно просто обяснение: промяна в енергетиката на тялото и режима на работа на_клетките в организма. Потърсете информация за ефектите при дишане на медицински ксенон* и ксенонотерапия. Лекува зависимости, лекува проблеми след преживян силен стрес, обезболява за продължително време, вдига имунитета и много други. Същото е и с хелия и някои други инертни газове. Официалната (публична) науката казва, че ксенона не влиза в контакт с клетките, не преминава през клетъчната мембрана, не влиза в химическа реакция и бързо напуска тялото, но ефектите остават за дълго. С други думи "това не може да бъде, просто защото не може да бъде". Предположение какво и как се случва: блокира се действието на_митохондриите и клетките_работят в правилен режим. Преди време е имало изследвания публикувани в нета, където учените премахват митохондриите в клетките на палмово растение и разсението се равивало напълно нормално и не стареело. В последствие тези публикации са премахнати. Наскоро попаднах на информация, че човеши клетки, поставени в правилен разтвор, правилна питателна среда не стареят и не умират. Philip беше публикувал една практика за астрална генетика, която има отношение към обсъждания въпрос - правилна информация (енергия, команда към тялото и клетките), която е първична и всичко друго е следствие.

Елементарни дихателни практики също променят режима на работа на_клетките: дишане по Бутейко, тренажор Фролов, Неумьвакин. Обърнете внимание на хора, които дъги години се занимават с гмуркане и дълбоководен спорт (било любителски или професионално). Контролирана хипоксия и съдържание на СО2 в кръвта, лечение_с_СО2. Лечение в барокамери при високо налягане около 8-10 атмосфери с плавно повишаване и намаляване на налягането (военна_медицина и закрити_изследвания).

* Ако правилно си спомням дихателната смес се състои от медицински ксенон (да не се бърка с технически ксенон. степента на пречистване е друга) с кислород при определено съотношение. Сигурно има особености и за СО2.

Потребителски аватар
Спиридон
Мнения: 1919
Регистриран: 18 ное 2014 10:03
Местоположение: "живее" в София

Re: Лечение с глад

#16

Мнение от Спиридон » 20 окт 2019 01:31

Osib написа:
14 окт 2019 11:49
Аз мисля, че в постовете си до сега не съм отрекъл ползите от гладуване с вода. Само поднесох информация, че има и още един метод за гладуване.
Да, де, но го рекламираш като "по-добрия метод", с което пък аз не съм съгласен. Да оставим въобще настрана това, че по принцип няма такъв инструмент, който за всеки един случай да е по-добър от друг. Пак отбелязвам, че едното или другото ще са по-добре в зависимост от това кой, в каква ситуация и за каква цел иска да го използва. И въобще не съм убеден, че "сухото гладуване" е по-добро за повечето случаи. Споделеният от теб опит само ми засилва убежденията, макар любопитството да ме човърка.

Няма 100% чиста вода?
Ами тогава, докато гладуваме на сухо, трябва и да не дишаме, защото и въздухът е замърсен и то здраво. Да слезем дълбоко под земята или стоим във Фарадеев кафез, защото пък какви излъчвания има около нас.
Интересно как същата тази вода успява да съживи и енергийно да пречисти оргонни устройства.
Osib написа:
14 окт 2019 11:49
Гледах едно предаване на BBC, където сравниха чешмяна вода в Лондон, пречистена в наличните пречиствателни станции и минерална вода от няколко производителя. При анонимни тестове, масата от хора определиха чешмяната вода за по-приятна на вкус и усещания и бяха много изненадани, че това е вода от водопровода.
Това съм го виждал в листовки на "ВиК Лондон" преди повече от 20 години. Искаш ли да позная от 1 път кой е финансирал изследването в предаването, което си гледал? Ако потърсим изследвания, финансирани от фирми, бутилиращи вода, дали резултатите ще са същите или ще определят като най-вкусна водата на "спонсора"? Имаш ли представа колко лесно се манипулира група хора в желаната посока от опитен манипулатор и колко често корпорациите ползват подобни "трикове"?
Освен това, за "масата от хора" са по-важни смартфонът, парцалките, размерът на ТВ-то и куп други подобни дивотии, та малко съм подозрителен към меродавността на оценките на "болшинството".
Баща ми имаше чичо, който загина на 90 г при нещастен случай, като на тази си възраст беше в отлична физическа и умствена форма - караше ски и велосипед, а живееше в панелка в София и пиеше само горнобанска вода, като въобще не близваше чешмяна. Хранеше се умерено, но нито е провеждал гладувания, нито спазваше диета, а имаше операция на стомаха (мисля заради язва, но не съм 100% сигурен).
Osib написа:
14 окт 2019 11:49
Лично за мен е достатъчен и само факта, че сухото гладуване значително съкращава времето нужно за провеждане на гладуване. Колко от нас имат на разположение 15-20 дена за гладуване? Ако това време може да се съкрати на половина е повече от чудесно.
Да приемем, че се съкращава времето (интересно би било да се види кой и на каква база е направил сравнение?). 15-20 дена гладуване са необходими при много много сериозно заболяване, иначе са достатъчни и много по-кратки редовни гладувания, дори и не се препоръчва да се започва с такива големи, освен ако "ножът не е опрял до кокала" и то под наблюдение на човек със сериозен опит в това. За сравнение - досега за всички вирусни инфекции, които са ме налазвали, са били достатъчни 24 до 36 часа "мокро гладуване", за да обърна "хода на битката" и после още 1-2 дни без особени мерки за "пълната капитулация" на нашественика. Ако много сериозно болен човек не може да отдели време, дори и да е 15-20 дни, за да се излекува, .... явно вече не му се живее, дори да не го осъзнава.

И защо по-кратко "сухо гладуване", съпроводено с описаните от теб ефекти, да е по-добро от малко по-продължително, което обаче преминава по-леко. Това, което аз съм усещал от "мокро гладуване" е лекота, изостряне на сетивата, "кротване на емоциите" (не знам как да го нарека по друг начин - човек става малко над нещата). Тук не включвам евентуална криза към края на първите 24 часа, характеризираща се с раздразнителност и зиморничавост (по принцип съм обратното на зиморничав), ако времето е хладно или студено. Определено предпочитам "водното усещане" - лекота, сетивност и намаляване на пламъка на емоциите (да не се бърка с чувства) пред "огненото усещане" - загуба на чувствителност, еуфория и взрив на енергия.

Имам добър приятел, който от много години прави "сухо гладуване" по 2-3 дни като завършек на постите преди Великден и Коледа, които спазва стриктно. Беше ми споделил, че в тези дни се чувства зле, а е човек, който поначало се храни много умерено и трябва да се има предвид, че като започва "сухото гладуване" вече има 35+ дни постене на храна изцяло от растителен произход, т.е. тялото му е доста подготвено. Казах му да опита просто да изкара 2-3 дена на вода, когато намери време и да прецени има ли разлика.
Да пиша ли какво ми каза след като е пробвал или вече е ясно?

Всеки да си решава сам какво му е необходимо. Дори и нещо да е по-добро в 99 от 100 ситуации, ако човек е в стотната ситуация, няма да го топли много-много, че е избрал "по-доброто".
"С мозъка човек мисли, че мисли.
Освен това той се ползва за главоболие.”

Osib
Мнения: 27
Регистриран: 01 окт 2019 23:31

Re: Лечение с глад

#17

Мнение от Osib » 22 окт 2019 15:58

Спиридон написа:
20 окт 2019 01:31
Да, де, но го рекламираш като "по-добрия метод", с което пък аз не съм съгласен. ....... И въобще не съм убеден, че "сухото гладуване" е по-добро за повечето случаи.
В такъв случай предлагам да забравите всичко което аз съм споделил или "рекламирал". Долния текст може да бъде полезен за запознаване с процесите, протичащи в организма при сухо гладуване. За съжаление не ми е възможно да направя превод и го давам в оригинален вид.

Текста е взет от тук и е част от книгата Филонов С.И. - сухое лечебное голодание. мифы и реальность [2010]

При использовании сухого голодания наблюдается более раннее начало и более полное расщепление депонированных жиров. Уже через 24 ч в крови возрастает содержание триглицеридов и холестерина. Доля жиров в энергообеспечении организма увеличивается к началу 2-х суток абсолютного голодания с 15 до 31%. Редукция избыточной массы тела составляет от 2 до 3кг за сутки, причем 40% теряемой массы приходится на воду, 30-40% — за счет расщепления жировой ткани, 15-20% — за счет убыли тощей массы тела, главным образом, гликогена печени и скелетных мышц (Хорошилов И.Е., 1994). В. А. Закировым (1989) показана более высокая эффективность сухого З-х суточного голодания, по сравнению с З-х суточным влажным — при лечении больных бронхиальной астмой. Можно считать, что трое суток абсолютного голодания соответствуют 7-9 суток полного голодания без ограничения воды. По-видимому, весьма рациональной является рекомендация амбулаторного еженедельного 24-36-часового сухого голодания (Иванов П.К.). Целесообразно и комбинирование абсолютного и полного лечебного голодания. В июле 1994 г. в Москве на 1 Международном конгрессе по традиционной медицине и питанию от России был представлен доклад об «Опыте применения кратковременного лечебного голодания при лечении острых инфекционных простудных заболеваний взрослых» (А. H. Кокосов, А. А. Алифанов), в котором говорится, что наиболее оправдано применение абсолютного или комбинированного (абсолютное и полное) голодания, так как при воздержании от приема внутрь жидкости существенно возрастает концентрация факторов неспецифической резистентности верхних. Дыхательных путей к обычно вызывающей простуду вирусной инфекции — лизоцима, интерферона и др. (В. А. Закиров, 1990). Клинический эксперимент, проведенный в середине 90-х годов на базе Ивановской медицинской академии, показал, что абсолютное лечебное голодание (без пищи и воды) имеет серьезную перспективу в плане лечения опухолей и тяжелых иммунодефицитов. При сухом голодании достигаются более высокие концентрации биологически активных веществ, гормонов, иммунокомпетентных клеток и иммуноглобулинов в жидкостях организма, что даѐт мощный иммуностимулирующий эффект. Данная методика применяется по очень строгим показаниям, когда жизненная сила у онкологического больного достаточно сохранена, и желательно еѐ использовать в начальных стадиях болезни, потому что кроме детоксикации организма необходимо иметь резервы для его восстановления. Иначе чрезмерный стресс для организма – голодание может подорвать оставшуюся энергетику организма и ускорить печальный финал, особенно после химиотерапии, облучения или наличии сопутствующих заболеваний! Существует два вида сухого голода. Один, максимально жѐсткий и сухой, связан с полным отказом от воды, и не только от питья, но и от любого контакта с водой. То есть мы не умываемся, не купаемся, не принимаем ванну, стараемся не мыть руки и не контактировать с водой. Другой, более мягкий способ связан с отказом от употребления воды внутрь, при этом допускается внешний контакт с водой в любом возможном и доступном виде. Сейчас разберѐм процессы, происходящие при этих способах голодания, их отличия и достоинства. Начнѐм с того, что сухое голодание ставит организм в более жѐсткие условия, чем водное голодание. Процессы в организме, которые направлены на выживание, при сухом голоде намного глубже. Организм должен не только перестроиться на другой расход энергии и резервов, но и противостоять обезвоживанию. Также при сухом голодании мы прорабатываем не только страх жить без еды, но и без воды. В... [стр. 14 ⇒]

Как следствие, трансформации внутреннего мира гораздо глубже. При отказе от еды и воды уже через 18-20 часов происходят заметные изменения в составе крови, состоянии слизистых оболочек. Здоровые клетки тела начинают отбирать у слабых, больных и чужеродных не только питание, но и воду. Больные, недоброкачественные клетки, как бы усыхают и отторгаются. Кроме того, при отсутствии водной среды различные вирусы, бактерии и даже глисты перестают размножаться, а если голодание продолжается несколько суток, то они сами покидают тело или погибают. Это лишь малая часть процессов, происходящих внутри нас. При сухом голодании уничтожается слизь, которая накоплена в нашем теле, соответственно, она перестаѐт быть питательной средой для разных патологических микроорганизмов. Жизнеспособность каждой клеточки тела очень быстро и значительно возрастает. Внутри нас при сухом голодании включаются процессы, направленные на значительное обновление. Оно начинается сразу же, как мы выходим из сухого голодания. Всѐ тело обновляется и омолаживается. При сухом голодании эффективно очищаются сосуды. Прекрасно очищаются и обновляются слизистые желудка и кишечника, ротовой полости. Для сухого голодания важен особый настрой. Для большинства людей переносить его психологически сложнее. Хотя многие люди, которые решились и получили такой опыт, нередко переходят в своей практике именно к сухому голоданию. Клизмы при сухом голоде противопоказаны. Даже если кишечник не работает, он быстро и сразу восстанавливается при выходе из голодания. Допустимо сделать небольшую серию клизм перед голоданием, особенно, если вы ощущаете засорѐнность, зашлакованность тела, если у вас склонность к головным болям. Вернѐмся к двум видам сухого голода. Первый способ состоит в полном отказе от контакта с водой, как изнутри, так и снаружи. Организм ставится в максимально жѐсткие критические условия и активизирует для своего выживания скрытые внутренние резервы. Тело начинает очень медленно усыхать. Причѐм в первую очередь усыхают наши болезни, слизь, вирусы, опухоли, отѐки. Они усыхают за счѐт того, что клетки тела отбирают у них питание и жидкость. В результате клетки становятся крепкими и очень живыми. Расход воды и жидкости снижается. Меняется дыхание. Обновляются лѐгкие. Если так голодать трое суток и больше, невероятно повышается чувствительность. Мы начинаем чувствовать остро запахи, чувствуем тонкие энергии, состояния людей, сложно находиться в энергетически грязных пространствах, и, наоборот, очень приятно в чистых. Начинают сниться водоѐмы, потоки воды. Иногда во сне пьѐшь воду и утоляешь жажду. Сохнет рот, губы, горло, сохнет кожа. Большое достоинство именно этого вида голодания – это обновление и омоложение кожи и слизистых. Второй вид сухого голодания – отказ от приѐма воды внутрь, но контакт с водой извне. Сторонником такого вида был Порфирий Иванов. Он призывал голодать еженедельно по 40-42 часа насухо, при этом обливаться водой, купаться в открытых водоѐмах. Сам он так голодал подолгу. Некоторые люди, голодая насухо несколько дней, часами сидят в ванной, часто умываются, смачивают голову. Внешний контакт с водой облегчает переносимость голодания, легче проголодать дольше. Каждый контакт с водой очищает поры, освежает, придаѐт бодрость. Правда после этого нередко сильнее хочется пить. Эффекты внутреннего очищения при втором виде голодания практически те же, что и при первом, может чуть слабее. Но вот омоложение кожи значительно меньше. Если мы полощем рот и горло, то также слизистые очищаются слабее. Когда мы контактируем с... [стр. 15 ⇒]

Активизируется кожное питание. Это достоинство данного метода. Также желательно контактировать с чистой водой. На основе этого состояния есть ещѐ один комбинированный тип голодания: сухое + водное. Голодание день или несколько — насухо, а затем выход из сухого, и ещѐ голодание на воде. Голодать на воде после сухого голода легко и приятно. Акцентирую на том, что водное голодание идѐт после сухого, а не наоборот. Такой вид голодания позволяет напитать клетки влагой, продлевая эффекты очищения. Это экзотический способ, и я рекомендую его лишь тем людям, которые полностью освоили голодание на воде и сухое, имеют многолетний опыт этих практик. Сухое голодание ограничено по длительности. В книге рекордов Гиннеса записан рекорд – 18 суток сухого голодания. [стр. 16 ⇒]

Экзогенную и эндогенную воду можно сравнить с отравленной речкой, куда сбрасывает отходы местный химкомбинат в период половодья, и горной речкой берущей начало из недр земли и подпитывающейся талой водой с целебной энергетикой. Происходит замена старой мѐртвой воды, на качественную живую воду, синтезируемую самим организмом, а также стирается вся негативная информация, занесѐнная в наш организм извне. Проведя не очень-то длинное голодание без воды, мы заставляем организм переработать ту воду, которую он заключает в себе, и тем самым мы как бы обновляемся информационно и потому в конце голода информационно девственно чисты и представляем собой информационную матрицу, на которой ничего негативного не записано окружающей средой. Этот феномен – одно из главнейших достоинств такого вида голодания и также можно сказать, – один из главных лечебных механизмов сухого голодания. Таких механизмов не существует ни в одном из видов лечебного голодания, существующих в природе. Очень многие отмечают, что сухое голодание физически переносится легче голодания на воде, прежде всего из-за отсутствия при этом чувства голода и меньшей интоксикации организма. Это, в общем-то, не удивительно. Дело в том, что вода вне организма и вода усвоенная – это, две большие разницы. Молекулы поступающей воды организм перерабатывает, очищает от ненужной информации, структурирует и превращает в «свои», обладающие свойствами данного организма. Для этого ему так же, как и для усвоения пищи, необходимо затратить определѐнное количество энергии и времени. Поэтому абсолютное голодание более полноценно, так как предоставляет полный покой. Если в организм не поступает пища и мѐртвая, тяжѐлая вода, то фактически наша кровь не получает многих вредных веществ. Поэтому кровь постоянно чистится нашим организмом, то— есть фактически один и тот же состав крови многократно будет очищаться через фильтрующие элементы. то есть кровь будет, чуть ли не идеально чистой. На сухом голодании, не происходит всасывания эндотоксинов, как это бывает при других видах голодания, поэтому физически оно переносится легче. Противовоспалительный и имунностимулирующий эффект сухого голодания в несколько раз мощнее чем при влажном голодании. Все дело в том, что воспаление не может существовать без воды. Любое воспаление место опухает (набухает водой). Лишь в достаточной водной среде могут размножаться микроорганизмы: микробы и вирусы. Дефицит воды губителен для воспаления. Ввиду обезвоживания организма начинается сильнейшая конкуренция между клетками тела и патогенными микроорганизмами за воду. Клетки тела на положении хозяина отбирают воду у микроорганизмов, но сам организм может не только синтезировать эндогенную воду, в необходимом количестве, вода в этот период поступает из воздуха, впитываясь через кожу, вследствие того, что организм в процессе СГ работает не на выделение, а на всасывание. Здоровые сильные клетки получают дополнительную энергию и воду, а больные, вирусы и бактерии этого не могут. Микробы, вирусы, глисты без воды погибают моментально. При сухом голодании достигаются более высокие концентрации биологически активных веществ, гормонов, иммунокомпетентных клеток и иммуноглобулинов в жидкостях организма. При проведении сухого голодания повышается температура, что даѐт позитивные иммунологические эффекты. Повышение... [стр. 23 ⇒]

Что самое главное из моей практики, температура важный индикатор защитных сил организма. Если во время СГ появляется температура, то прогноз излечения очень и очень большой. При влажном голодании для усиления дезинтоксикационного эффекта применяют специальные процедуры: клизмы, гидроколонотерапию, баню, сауну и т. д. На сухом голодании организм для обезвреживания ядов и токсинов, включает совершенно уникальные механизмы, которые не бывают ни при одном виде голодания. Во время сухого голодания происходит сжигание токсинов, можно сказать, в собственной топке – каждая клетка в отсутствие воды, запускает внутреннюю термоядерную реакцию. Получается своеобразный экстремальный экспресс метод уничтожения внутри клетки всего лишнего, тяжелого, болезненного. Каждая клетка на время превращается в мини топку, мини реактор. Происходит, как – бы повышение внутренней температуры организма. Эту температуру можно и не зарегистрировать термометром, но она ощущается людьми во время прохождения сухого голодания, как внутренний жар,» огонь» или озноб. Самым важным моментом в этом состоянии является то, что температура сама по себе — важная часть защитных реакций. По своему опыту мы знаем, что при температуре уничтожаются все шлаки, яды, даже раковые клетки и то полностью приостанавливают свою жизнедеятельность. Такой процесс ускоряет выздоровление. Реагируя повышением температуры тела, организм вызывает замедление роста микроорганизмов. Иммунной системе становится легче выследить и убить всѐ чужеродное и изменѐнное. В период проведения сухого голодания никакие клизмы не нужны, так как всасывание токсинов из кишечника отсутствует по причине отсутствия воды. Поэтому при этом виде голодания нет такой интоксикации, какая бывает при других видах голодания. Соответственно физически сухой голод переносится намного легче. Эффект похудения. При СГ в организм человека не поступает ни пища, ни вода, т.е. полностью прекращается поступление энергии извне. Организм вынужден добывать энергию и воду эндогенно, т.е. внутри себя. Поэтому, в организме начинают происходить совсем другие, необычные химические реакции, т.е. изменяются метаболические процессы. Теряется меньше мышечной ткани относительно жировой. Во время водного голодания потеря мышечной и жировой ткани идет почти в равной пропорции. При сухом голодании человек похож на верблюда, и в первую очередь организм поддерживает свою жизнедеятельность за счѐт запасов жира. Жировая ткань разрушается очень эффективно, и никогда не восстанавливает свой первоначальный объѐм она распадается в 3-4 раза быстрее мышечной, потому что жировая ткань более чем на 90% состоит из воды, а мышечная ткань остается относительно сохранной. Организм же от водного дефицита нисколько не страдает и на его нужды идет вода из жировой ткани. При сухом голодании жировая ткань сгорает ровно в 3 раза быстрее, чем во время голодания на воде. При этом полного восстановления жировой ткани никогда не происходит и этим оно выгодно отличается от голодания на воде. Отмечается раннее начало и более полное расщепление депонированных жиров, чем при водном голодании. Если после обычного голодания происходит достаточно быстрое полное восстановление жировой ткани (при прежнем режиме питания), то при сухом это происходит в меньшей степени. В отличие от многочисленных средств для похудения, сухое голодание ничего не стоит и, самое главное — безвредно, поэтому эффективно для лечения ожирения. Переносится легче, чем... [стр. 24 ⇒]

Ежегодно в мире заболевает до 500 млн. человек, 2 миллиона из которых умирают. В России ежегодно регистрируют от 27,3 до 41,2 млн. заболевших гриппом и другими ОРВИ. Если вы вдруг почувствовали недомогание, першение в горле и носу, то голодание нужно начинать немедленно, не откладывая ни на час. Вирусы – очень хитрые вещества. Когда-то они имели клеточное строение, но затем в процессе эволюции приобрели строение более простое, чем клетка. Вирус – это всего лишь цепочка ДНК (бывают и РНК-содержащие вирусы), окруженная оболочкой. Так ему намного проще жить. Вирус выделяет специальные ферменты, растворяющие слизистую оболочку носа, и проникает внутрь слизистой. Проникнув в слизистую, вирус встраивает свою ДНК в ДНК слизистой оболочки. В результате нормальная ранее клетка вместо собственной ДНК начинает синтезировать ДНК вируса (не больше и не меньше!). В результате этого она погибает, а вирусы в огромной количестве выбрасываются наружу и проникают в другие клетки. Реакция развивается лавинообразно и очень быстро. Поэтому начинать лечение, необходимо не откладывая ни на час, а не то что на день. Погибшие клетки выделяют биологически активные вещества, или сокращенно БАВ. Вместе с вирусными токсинами БАВ вызывают воспаление, которое разрыхляет клеточные мембраны и способствует дальнейшему еще более быстрому распространению вирусов. Вслед за поражением носовой полости, развитием таких неприятных явлений, как насморк и чихание, поражаются трахеи и бронхи с развитием таких симптомов, как кашель, боль в груди и т. д. Вначале воспаление носит вирусный характер, но затем в воспаленной ткани начинают размножаться бактерии, которые в обычных условия неспособны к паразитированию внутри организма и называются поэтому условно патогенными, В данном же случае, попав на ослабленную вирусом ткань, они, как и вирусы, развивают бурную жизнедеятельность. Микробное воспаление в определенный момент начинает доминировать над вирусом и продолжается еще долгое время после того, как вирусы исчезли из организма. ОРЗ вызывает в организме такой сильный стресс, что даже после полного выздоровления в головном мозге остаются микрокровоизлияния. Вот что такое безобидное на первый взгляд, ОРЗ. Неоценимое подспорье в излечении, здесь окажет, конечно, сухое голодание. Сочетание голодания с острой инфекцией помогает организму быстрее произвести необходимую чистку и отдохнуть от повреждающего воздействия внешних факторов. Лучший вариант — начинать голодать при первых признаках заболевания. Если вы почувствовали даже незначительные признаки недомогания, сразу же откажитесь от пищи и воды. При таком варианте для избавления от болезни хватает голодания сроком 1-3 дня. Но на практике находится мало людей, которые могут так внимательно относиться к своему организму. Поэтому чаще всего приходится голодать при развернутых проявлениях респираторной инфекции. И здесь такими короткими сроками уже не обойтись. Придется голодать как минимум 5-7 дней, т. е. провести голодание до криза. Эффективность сухого голодания чрезвычайно велика. Любое воспалительное заболевание проходит в 2-3 раза быстрее, чем при обычном, водном голодании. Все дело в том, что воспаление не может существовать без воды. Любое воспаленное место опухает (набухает водой). Лишь в достаточной водной среде могут размножаться микроорганизмы: микробы и вирусы. Дефицит воды губителен для воспаления. Микробы и вирусы без воды погибают моментально. Ввиду обезвоживания организма начинается сильнейшая конкурентная борьба между клетками тела и... [стр. 63 ⇒]

Клетки тела на положении хозяина отбирают воду у микроорганизмов, но сам организм может не только синтезировать эндогенную воду в необходимом количестве, также вода в этот период поступает из воздуха, впитываясь через кожу. Это объясняется тем, что организм в процессе СГ работает не на выделение, а на всасывание. Здоровые, сильные клетки получают дополнительную энергию и воду, а больные, вирусы и бактерии этого не могут. Но оказывается, самым лечебным является ещѐ один интересный механизм. Для внедрения своей генетической информации вирус строит микротрубочки (жало), но для построения обязательно нужна вода. В экспериментах у подопытных мышей ограничение пищи увеличивало в 5—9 раз выработку противовирусного белка интерферона в ответ на введение нуклеиновой кислоты, служившей моделью вируса. Соответственно в жѐстких конкурентных условия сухого голодания, воду вирус получить не сможет, поэтому механизм внедрения прекращается. В нашем организме есть целая система амебоподобных клеток, которая называется немного сложно для постороннего восприятия «системой фагоцитирующих мононуимаров». В каждом органе есть своя специфичная только для этого органа группа клеток, которая имеет вид амеб и мигрирует по всему органу, поедая и переваривая все чужеродное. Такие специфические клетки есть и в коже, и в печени, и в сердце, и даже в головном мозге. Они постоянно мигрируют, ищут добычу. Беда только в том, что когда человек питается любой, даже растительной пищей она содержит небольшое количество жира. И фагоциты (фагоцитирующие мононуклеиры) вместо выполнения своих прямых обязанностей, занимаются тем, что захватывают и переваривают эти жировые капельки, как будто до всего другого им дела нет. Так вот: во время голодания, фагоциты остаются без пищи, то бишь без жира. И они начинают выполнять свои прямые обязанности: захватывают и переваривают бактерии, вирусы, остатки клеток, старые, отмирающие клетки (способствуя, тем самым, обновлению и даже омолаживанию организма). Перевариваются и раковые клетки, которые всегда, даже в норме присутствуют в организме. Организм человека способен выдержать 10-дневное лишение воды (при низкой двигательной активности и высокой температуре воздуха). Как это ни странно, организм сам способен синтезировать воду. Кислород он берет из воздуха, а водород из жировой ткани. Поэтому во время сухого голодания потеря веса может достигать 3 кг в сутки, но исключительно за счет воды. Надо сказать, что организм имеет еще и определенные водные запасы. В одной только коже депонируется до 2 л воды. Есть запасы воды в некоторых полостях организма (серозные полости), некоторых внутренних органов. Худобедно, но даже при активном двигательном режиме, организм всегда продержится 5 дней. Эффективность лечения при использовании сухого голодания в 2-3 раза выше, чем водного. ОРЗ можно вылечить всего за один день. Грипп за 2-3 дня. Пневмонию за 4-5 дней. Конечно, субъективно сухое голодание переносится достаточно тяжело и сопровождается слабостью. Однако мне приходилось встречать людей, у которых именно при проведении сухого голодания слабость полностью отсутствовала и даже появлялась легкая эйфория. Иногда мы поставлены в такие условия, когда времени для обычного лечения и даже обычного голодания почти не осталось. При перелетах или переездах с пересадками, в осложненных условиях, когда нет возможности даже очистить кишечник, можно предпринять попытку сухого голодания без очищения кишечника. Субъективно такое голодание будет переноситься намного хуже, но противовоспалительный результат будет... [стр. 64 ⇒]

При СГ в организм человека не поступает ни пища, ни вода, т.е. полностью прекращается поступление энергии извне. Организм вынужден добывать энергию и воду эндогенно, т.е. внутри себя. Поэтому, в организме начинают происходить совсем другие, необычные химические реакции, т.е. изменяются метаболические процессы. Теряется меньше мышечной ткани относительно жировой. Во время водного голодания потеря мышечной и жировой ткани идет почти в равной пропорции. При сухом голодании человек похож на верблюда, и в первую очередь организм поддерживает свою жизнедеятельность за счѐт запасов жира. Жировая ткань разрушается очень эффективно, и никогда не восстанавливает свой первоначальный объем она распадается в 3-4 раза быстрее мышечной, потому что жировая ткань более чем на 90% состоит из воды, а мышечная ткань остается относительно сохранной. Эффект похудения при проведении сухого голодания более выражен, чем при проведении влажного голодания или соблюдение диет. Организм же от водного дефицита нисколько не страдает и на его нужды идет вода из жировой ткани. При сухом голодании жировая ткань сгорает ровно в 3 раза быстрее, чем во время голодания на воде. При этом полного восстановления жировой ткани никогда не происходит и этим оно выгодно отличается от голодания на воде. Отмечается раннее начало и более полное расщепление депонированных жиров, чем при водном голодании. Если после обычного голодания происходит достаточно быстрое полное восстановление жировой ткани (при прежнем режиме питания), то при сухом это происходит в меньшей степени. В отличие от многочисленных средств для похудения, сухое голодание ничего не стоит и, самое главное — безвредно. Переносится легче, чем многочисленные изнурительные голодные диеты, которые не приносят ничего, кроме вреда. Питание собственными запасами идеально сбалансировано, здесь играет большую роль апоптоз. Организм берет из резервов только то, что в данный момент ему необходимо, а не то, что ему искусственно навязывают извне. [стр. 88 ⇒]

Отговори

Върни се в “Здраве”