Сирената за ядрена атака на „Крайслер“ е била толкова силна, че е създавала дъжд https://www.setlansbg.com/sirenata-za-y ... vala-dazhd

Лечение с глад

Прости, но действащи начини за бърза помощ при различни проблеми. Само за лично изпробвани неща!
Osib
Мнения: 23
Регистриран: 01 окт 2019 23:31

Re: Лечение с глад

#11

Мнение от Osib » 03 окт 2019 17:14

Osib написа:
03 окт 2019 15:40
Който има време и желание, може да изгледа този филм. ...... Ако не бъркам филма, човека също така говори и за огромния прилив на енергия.
Сега попрегледах отново филма. В 1:21:00 ч. от филма, човека разказва как на 23 ден сухо гладуване от до момента 35 ден без храна, какъв огромен прилив на енергия чувства.

Потребителски аватар
alexyeli
Мнения: 70
Регистриран: 30 май 2019 11:04
Местоположение: Espania

Re: Лечение с глад

#12

Мнение от alexyeli » 05 окт 2019 21:30

Интерсна е темата за “сухото гладуване“.Ползите са доста и просто искам да добавя за успокоение на колебаещите се да я пробват,че всъщност на клетъчно ниво режимът не е съвсем “сух“, тъй като започва разграждане и трансформиране на мазнините натрупани в тялото и “превръщането им на вода -това с участието на митохондрийте и призвежданата от тях “АТП“( аденозин трифосфатна ) киселина или с други думи енергия.От този процес има двуяка полза тъй като с изгарянето на мазнините се освобождават “капсулованите“ в тях токсини от една старана.От друга старана факта че тялото е изградено от доста вода която пък от своя страна е носител на информация от доста финен тип и порядък,често пъти негативена... Израходването на тази вода ликвидира и тази “сгрешена “ информация и с новата вода приета след режима можем да започнем на чисто с изграждането или преструктуриране на тъкани,органи и дори мироглед...
:)
Слагам едно видео за митохондрийте, но не тръгва от вимеото -та го слагам като фаил тук...не намирам по свестен начин.. olele
Митохондрии. Протонно поле nov.mp4.rar
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
dubito , ergo cogito - ergo sum Dance1

Потребителски аватар
Спиридон
Мнения: 1802
Регистриран: 18 ное 2014 10:03
Местоположение: "живее" в София

Re: Лечение с глад

#13

Мнение от Спиридон » 06 окт 2019 09:41

Е, аз продължавам да съм Тома Неверни. До тук не видях нищо, което да обяснява защо е по-добре да не се приема чиста вода по време на "гладуването".
Освен донякъде това:
alexyeli написа:
05 окт 2019 21:30
От друга старана факта че тялото е изградено от доста вода която пък от своя страна е носител на информация от доста финен тип и порядък,често пъти негативена... Израходването на тази вода ликвидира и тази “сгрешена “ информация и с новата вода приета след режима можем да започнем на чисто с изграждането или преструктуриране на тъкани,органи и дори мироглед...
Което много лесно може да се погледне и под друг ъгъл - с "лошата" излиза и "добрата" информация във водата. Така че, колкото се "неутрализира" едната, толкова и другата. От друга страна водата подпомага по-бързото и лесно освобождаване на токсините и "лошата" им информация, та медалът има 2 страни.

Автофагията е известна отдавна (д-р Йошинори Ошуми не е откривател на самия процес, а на медицинското му обяснение и то още през 90-те години на 20-ти век) и къде е казано или доказано, че неприемането на вода я ускорява и улеснява.

Относно дядото, който практикува "сух глад" и е в добра форма - същите единични примери могат да се дадат и с хора, практикували "мокро гладуване", та дори и с хора, непрактикували никакво гладуване и водили доста нездравословен живот.

Описаните от Osib ефекти при "сухо гладуване" могат да се разгледат и като загуба на чувствителност и еуфория, вкл. изменение на съзнанието и са също така и симптоми на интоксикация. Същото се наблюдава и при прием на някои стимуланти. Това не означава автоматично, че е така, но изнесените поне до момента факти всъщност не доказват и обратното.

Относно коката - води до ускоряване на кръвообращението, което компенсира намаленото усвояване на кислород, заради по-редкия въздух на по-голяма височина. Води и до еуфория, което пък неутрализира евентуалните дребни неразположения (все пак 3800м над м.р. не е чак толкова голяма височина, особено за "негово светейшество" Devil , за когото се предполага, че едва ли се е скъсал да се натоварва в Ла Пас, а може и просто да си е търсил извинение да пробва кока :)) ). Някои спортисти ползват вещества водещи до разширяване на бронхите (цели отбори се изкарват астматици до един), на едно световно пък имаше футболисти, които си слагаха загряващи лепенки на носа. Т.е. не е задължително приемът на разни неща да води до синтез на кислород в организма, за да се преодолее недостига му. Има и по-прости обяснения.

Защо ги пиша тези работи? Най-вероятно и двата начина "сухо" и "мокро" гладуване си имат своето място и единият или другият са по-подходящи в зависимост от контретните физическо състояние и степен на осъзнаване на съответния човек. Не смятам, че трябва априори да се изключва някой от тях. Нека има "храна за размисъл" и за двата варианта. Всеки да си решава за себе си. Следването на чужди съвети не прави някого по-малко отговорен или виновен за личното му състояние.
"С мозъка човек мисли, че мисли.
Освен това той се ползва за главоболие.”

Потребителски аватар
alexyeli
Мнения: 70
Регистриран: 30 май 2019 11:04
Местоположение: Espania

Re: Лечение с глад

#14

Мнение от alexyeli » 06 окт 2019 10:57

Hola
Добро утро
Доста, и полезна техническа информация се понатрупа по темата,остава въпроса какво да правим с нея обаче.....Струва ми се уместно да сложа един откъс на книгата за “поникване на нови зъби “ от поста на Айкроу в съседна тема,която силно ме навява на идеята дали тази “техническа “ информация за автофагията не ни носи и скрито послание.. ;) Това също и в унисон с поста на Спиридон в който ясно се виждат двете половинки на цялото да седят на една и същата пейка в парка без да се осмелят “да се вземат“ sun -не мога да се сдържа да не го спомена с най добри чувства и намерения, единствено и само защото виждам в това себе си със “зора“ при вземане на трудните решения под “диктовката“ на логиката... Beer
icrow написа:
22 фев 2016 22:35
ПРОДЪЛЖЕНИЕ

Ако искате вярвайте, ако искате не, но вселената постоянно ни подава знаци, било то явни или завоалирани, но винаги ни дава подсказки и отразява колко сме хармонични със себе си и света, в тази посока ли се движим, правилно ли мислим и се развиваме. За съжаление, хората никога не обръщат внимание на «дребните неща»: на чутата дума от чужд разговор, която някакси случайно приляга на вашата мисъл в момента; разпадналия се телефонен разговор; на еднаквите числа на електронния часовник (11:11). Някои може да ме сметна за шизофреник и да кажат, че ако започнем да обръщаме внимание на всичко, ще се побъркаме. Но когато карате автомобил, не се учудвате, че по пътя постоянно има указателни табели, знаци и светофари? Можете да ги следвате, но може и да ги игнорирате, но това не променя факта, че те съществуват и всеки си търпи последствията.

Това е като при сънищата, принципът е същия. С времето всеки си създава персонален «съновник», за разпознаване на вселенските знаци. Също така съществуват някои универсални подсказки от живота, които за всички имат едно и също значение.

Просто ще изредя някои от тях:

• Проблеми със санитарните уреди или изхвърлянето на боклука – подсказват за проблеми с премахването ненужното и остарялото; онова което създава натрупване в живота ви, ситуация за изпускане или изменение.

• Къси съединения или други проблеми с електрическата мрежа, може да означават, че в някои области на живота ви текат сериозни промени и ще ви се наложи много скоро да изразходвате допълнително енергия в тази насока; подгответе се отрано за тази ситуация.

• Битови пожари с различни мащаби (от малки до сериозни) показват протичаща в момента глобална трансформация във виждането ви за живота, съзнанието и отношението ви. Това са случаи, в които старото се отстранява мигновено и искаме не искаме запълваме освободеното място с нещо ново.

• Забравили сте си ключа – търсете ново решение на ситуацията («ключът» за проблема който сте ползвали преди, вече не работи) – бъдете внимателни!

• Заяждаща врата – сходен вариант, но тук трябва да помислите за нов подход в живота си и да извикате майстор да РЕМОНТИРА вратата, но преди всичко обърнете внимание на новите «врати на възможностите» които ви се откриват.

• Проблем с компютъра – следва да се замислите, а не работите ли прекалено много в последно време? Дайте си почивка, а и на техниката. Символично: погрешно избран начин на мислене в някаква ситуация (компютъра – олицетворение на логиката).

• Проблем с телефона или интернета – начина ви на връзка със света се нуждае от преразглеждане. „Посетете родителите си!”

15

• Течащия кран за някои символизира неуравновесеност в чувствата (които метафорично означават вода), същото се явяват и наводняващите ви отгоре съседи – емоциите ви в къщата се покриват отгоре (съседите се явяват просто посредник, чрез който Вселената ви подава знак).

• Ако ви се развалят тонколоните на музикалната уредба – вижте дали не избягвате да озвучите своите мисли и дали не се страхувате да ги изкажете. Също може да означава, че нещо ви пречи да се «вдъхновявате» в живота (ако използвате музикалната уредба за слушане на силна музика за повдигане на настроението). В този случай, увеличете жизнената си енергия!

Също така обърнете внимание на «случайните» срещи. В тази Вселена има толкова много пътища, че за да се пресекат два от тях, е необходима сериозна причина...

...Впрочем, моите нови зъби постоянно ми дават знаци. Между 5-7 дни преди важни командировки, започват да ме болят и престават веднага щом сменя мястото.

...Вселената постоянно разговаря с нас. В никакъв случай не трябва да се боим и ние да разговаряме с нея. Именно да разговаряме. На глас. На глас питайте за съвет. Аз осъзнах и още едно нещо: ако желаеш нещо, не трябва да го искаш от вселената по обичайния начин. Колкото по-странен начин за озвучаване на своето искане избереш, толкова по-голяма вероятност има да получиш онова което искаш. На тази мисъл се натъкнах още в казармата когато на един от служещите му донесоха книгата на Кастанеда. Прегледах книгата набързо, все едно нямах време да чета, а и тогава не ме интересуваше подобен род литература. Този момент от книгата обаче се бе запечатал в паметта ми. По този начин, Карлос (или дон Хуан – вече не помня) извиквал при себе си вълшебния елен. Ако се беше опитвал да го примами по стандартния начин, елена просто щеше да си профучи покрай него. Авторът обаче заставал между дърветата на главата си и започвал да хленчи. Ошашавения елен се приближил и се поинтересувал, какво се е случило... После, след обмисляне в тайгата, разбрах, че Вселената се държи точно като този елен. Битовите случки, всичко влизащо в някакви норми, на нея не й е интересно. Ако се покатерите на някое дърво с обърната наопаки шуба и извикате своето желание – шансовете да се сбъдне са значително по-големи от това да седите един час и да молите да се случи. И най-важното е, че не само Вселената се радва, а и ти помага да реализираш желанията й. Това също РАЗВИВА И ТЕБ САМИЯ!

Глава седма

Отглеждане на зъби
dubito , ergo cogito - ergo sum Dance1

Osib
Мнения: 23
Регистриран: 01 окт 2019 23:31

Re: Лечение с глад

#15

Мнение от Osib » 14 окт 2019 11:49

Спиридон написа:
06 окт 2019 09:41
До тук не видях нищо, което да обяснява защо е по-добре да не се приема чиста вода по време на "гладуването".
Аз мисля, че в постовете си до сега не съм отрекъл ползите от гладуване с вода. Само поднесох информация, че има и още един метод за гладуване.

Опита на хората, които имат дългогодишен практика с едното и другото гладуване красноречиво говори за ползите от съхото гладуване. Лично за мен е достатъчен и само факта, че сухото гладуване значително съкращава времето нужно за провеждане на гладуване. Колко от нас имат на разположение 15-20 дена за гладуване? Ако това време може да се съкрати на половина е повече от чудесно.

Чиста вода в днешно време е мнооого относително понятие.

Гледах едно предаване на BBC, където сравниха чешмяна вода в Лондон, пречистена в наличните пречиствателни станции и минерална вода от няколко производителя. При анонимни тестове, масата от хора определиха чешмяната вода за по-приятна на вкус и усещания и бяха много изненадани, че това е вода от водопровода.

Преди няколко години се е провела закрита конференция за обсъждане въпросите по опазване на екологията и в частност проблемите с питейната вода.

Представената информация показала, че не химическите предприятия са основен замърсител за питейната вода или киселинните дъждове. Основен замърсител и то в пъти повече са кравефермите, свинеферми и подобни. Всичката мърсотия прониква в почвата и от там във водоносния слой. Замърсяванията във водата са органични и ако правилно разбирам се пречистват само по електрохимичен път с устройства подобни на тези.

Замърсяването на водата в процеса на отглеждане на домашни животни е много актуално и в Европа. Имал съм възможност да пообиколя Германия и там повсеместно кравите са на полето и с десетилетия замърсяват конкретните терени и от там околните населени места вият вода.
Спиридон написа:
06 окт 2019 09:41
Автофагията е известна отдавна (д-р Йошинори Ошуми не е откривател на самия процес, а на медицинското му обяснение и то още през 90-те години на 20-ти век) и къде е казано или доказано, че неприемането на вода я ускорява и улеснява.
В очите и съзнанието на съвременния човек, ако за едно нещо няма научно обяснение от достоверен ичточник и получило восоко отличие, съответно реакцията е "те такова нещо нема". Споменах за Автофагията, защото не срешнах в този форум информация че ползите от гладуването са доказани научно след дългогодишни изследвания - сега вече евентуално много повече хора ще се замислят.
Спиридон написа:
06 окт 2019 09:41
Относно коката - води до ускоряване на кръвообращението, което компенсира намаленото усвояване на кислород, заради по-редкия въздух на по-голяма височина. Води и до еуфория, което пък неутрализира евентуалните дребни неразположения (все пак 3800м над м.р. не е чак толкова голяма височина, особено за "негово светейшество", за когото се предполага, че едва ли се е скъсал да се натоварва в Ла Пас, а може и просто да си е търсил извинение да пробва кока). ............Т.е. не е задължително приемът на разни неща да води до синтез на кислород в организма, за да се преодолее недостига му. Има и по-прости обяснения.
Още едно просто обяснение: промяна в енергетиката на тялото и режима на работа на_клетките в организма. Потърсете информация за ефектите при дишане на медицински ксенон* и ксенонотерапия. Лекува зависимости, лекува проблеми след преживян силен стрес, обезболява за продължително време, вдига имунитета и много други. Същото е и с хелия и някои други инертни газове. Официалната (публична) науката казва, че ксенона не влиза в контакт с клетките, не преминава през клетъчната мембрана, не влиза в химическа реакция и бързо напуска тялото, но ефектите остават за дълго. С други думи "това не може да бъде, просто защото не може да бъде". Предположение какво и как се случва: блокира се действието на_митохондриите и клетките_работят в правилен режим. Преди време е имало изследвания публикувани в нета, където учените премахват митохондриите в клетките на палмово растение и разсението се равивало напълно нормално и не стареело. В последствие тези публикации са премахнати. Наскоро попаднах на информация, че човеши клетки, поставени в правилен разтвор, правилна питателна среда не стареят и не умират. Philip беше публикувал една практика за астрална генетика, която има отношение към обсъждания въпрос - правилна информация (енергия, команда към тялото и клетките), която е първична и всичко друго е следствие.

Елементарни дихателни практики също променят режима на работа на_клетките: дишане по Бутейко, тренажор Фролов, Неумьвакин. Обърнете внимание на хора, които дъги години се занимават с гмуркане и дълбоководен спорт (било любителски или професионално). Контролирана хипоксия и съдържание на СО2 в кръвта, лечение_с_СО2. Лечение в барокамери при високо налягане около 8-10 атмосфери с плавно повишаване и намаляване на налягането (военна_медицина и закрити_изследвания).

* Ако правилно си спомням дихателната смес се състои от медицински ксенон (да не се бърка с технически ксенон. степента на пречистване е друга) с кислород при определено съотношение. Сигурно има особености и за СО2.

Потребителски аватар
Спиридон
Мнения: 1802
Регистриран: 18 ное 2014 10:03
Местоположение: "живее" в София

Re: Лечение с глад

#16

Мнение от Спиридон » 20 окт 2019 01:31

Osib написа:
14 окт 2019 11:49
Аз мисля, че в постовете си до сега не съм отрекъл ползите от гладуване с вода. Само поднесох информация, че има и още един метод за гладуване.
Да, де, но го рекламираш като "по-добрия метод", с което пък аз не съм съгласен. Да оставим въобще настрана това, че по принцип няма такъв инструмент, който за всеки един случай да е по-добър от друг. Пак отбелязвам, че едното или другото ще са по-добре в зависимост от това кой, в каква ситуация и за каква цел иска да го използва. И въобще не съм убеден, че "сухото гладуване" е по-добро за повечето случаи. Споделеният от теб опит само ми засилва убежденията, макар любопитството да ме човърка.

Няма 100% чиста вода?
Ами тогава, докато гладуваме на сухо, трябва и да не дишаме, защото и въздухът е замърсен и то здраво. Да слезем дълбоко под земята или стоим във Фарадеев кафез, защото пък какви излъчвания има около нас.
Интересно как същата тази вода успява да съживи и енергийно да пречисти оргонни устройства.
Osib написа:
14 окт 2019 11:49
Гледах едно предаване на BBC, където сравниха чешмяна вода в Лондон, пречистена в наличните пречиствателни станции и минерална вода от няколко производителя. При анонимни тестове, масата от хора определиха чешмяната вода за по-приятна на вкус и усещания и бяха много изненадани, че това е вода от водопровода.
Това съм го виждал в листовки на "ВиК Лондон" преди повече от 20 години. Искаш ли да позная от 1 път кой е финансирал изследването в предаването, което си гледал? Ако потърсим изследвания, финансирани от фирми, бутилиращи вода, дали резултатите ще са същите или ще определят като най-вкусна водата на "спонсора"? Имаш ли представа колко лесно се манипулира група хора в желаната посока от опитен манипулатор и колко често корпорациите ползват подобни "трикове"?
Освен това, за "масата от хора" са по-важни смартфонът, парцалките, размерът на ТВ-то и куп други подобни дивотии, та малко съм подозрителен към меродавността на оценките на "болшинството".
Баща ми имаше чичо, който загина на 90 г при нещастен случай, като на тази си възраст беше в отлична физическа и умствена форма - караше ски и велосипед, а живееше в панелка в София и пиеше само горнобанска вода, като въобще не близваше чешмяна. Хранеше се умерено, но нито е провеждал гладувания, нито спазваше диета, а имаше операция на стомаха (мисля заради язва, но не съм 100% сигурен).
Osib написа:
14 окт 2019 11:49
Лично за мен е достатъчен и само факта, че сухото гладуване значително съкращава времето нужно за провеждане на гладуване. Колко от нас имат на разположение 15-20 дена за гладуване? Ако това време може да се съкрати на половина е повече от чудесно.
Да приемем, че се съкращава времето (интересно би било да се види кой и на каква база е направил сравнение?). 15-20 дена гладуване са необходими при много много сериозно заболяване, иначе са достатъчни и много по-кратки редовни гладувания, дори и не се препоръчва да се започва с такива големи, освен ако "ножът не е опрял до кокала" и то под наблюдение на човек със сериозен опит в това. За сравнение - досега за всички вирусни инфекции, които са ме налазвали, са били достатъчни 24 до 36 часа "мокро гладуване", за да обърна "хода на битката" и после още 1-2 дни без особени мерки за "пълната капитулация" на нашественика. Ако много сериозно болен човек не може да отдели време, дори и да е 15-20 дни, за да се излекува, .... явно вече не му се живее, дори да не го осъзнава.

И защо по-кратко "сухо гладуване", съпроводено с описаните от теб ефекти, да е по-добро от малко по-продължително, което обаче преминава по-леко. Това, което аз съм усещал от "мокро гладуване" е лекота, изостряне на сетивата, "кротване на емоциите" (не знам как да го нарека по друг начин - човек става малко над нещата). Тук не включвам евентуална криза към края на първите 24 часа, характеризираща се с раздразнителност и зиморничавост (по принцип съм обратното на зиморничав), ако времето е хладно или студено. Определено предпочитам "водното усещане" - лекота, сетивност и намаляване на пламъка на емоциите (да не се бърка с чувства) пред "огненото усещане" - загуба на чувствителност, еуфория и взрив на енергия.

Имам добър приятел, който от много години прави "сухо гладуване" по 2-3 дни като завършек на постите преди Великден и Коледа, които спазва стриктно. Беше ми споделил, че в тези дни се чувства зле, а е човек, който поначало се храни много умерено и трябва да се има предвид, че като започва "сухото гладуване" вече има 35+ дни постене на храна изцяло от растителен произход, т.е. тялото му е доста подготвено. Казах му да опита просто да изкара 2-3 дена на вода, когато намери време и да прецени има ли разлика.
Да пиша ли какво ми каза след като е пробвал или вече е ясно?

Всеки да си решава сам какво му е необходимо. Дори и нещо да е по-добро в 99 от 100 ситуации, ако човек е в стотната ситуация, няма да го топли много-много, че е избрал "по-доброто".
"С мозъка човек мисли, че мисли.
Освен това той се ползва за главоболие.”

Отговори

Върни се в “Здраве”