1. Физични промени на самата вода.
1.1 Повърхностното напрежение на водата става като при температура около 100 градуса. (измерим и измерен показател). Това означава много висока енергия на водните молекули при нормална температура.
1.2 Химическия състав на водата се променя (измерим, но неизмерван показател - само субективни наблюдения). След включването на тръбите в системата на къщата ми, варовикът намаля много чувствително - съдя по отлаганията по метализираните части на душа. Изчезват и други включвания - вкуса на водата става доста различен. Шаубергер обяснява това с високата енергия, постигана при завихрянето на водата, която достига нива, при които става директно преобразуване на материята. (Нужно е водата да преминава с висок дебит през тръбата, за да се получи нужното завихряне и промяна)
2. Въздействие на водата
2.1 Растителността, поливана с такава вода, избуява и става чувствително по-устойчива на суша.
2.2 Животните я предпочитат при възможност за избор.
2.3 Човек.
2.3.1 Кожа и кожни проблеми. Кожата се хидратира по време на душ за много по-кратко време отколкото с необработвана вода. Поради високото повърхностно напрежение, водата действа като супер разтворител. При по-дълъг душ въобще отпада нуждата от ползване на шампоани и подобни химии. Косата престава да пада. Проявява се лек ефект на ново израстване на коса на плешивости и обезкосмени петна на главата. Изчезва пърхут. Ухапвания от насекоми преминават бързо, като и сърбежа от тях след душ изчезва за известно време. По-бързо зарастване на рани. С времето кожата по цялото тяло става по-мека и еластична. ... Всички тези ефекти се проявяват по-ярко при ползване на вана и душ накрая.
2.3.2 Костни проблеми. След дву, три, четири месечно къпане (според честотата на ползване и силата на пуснатия душ) с такава вода изчезват или драстично намаляват гръбначни и ставни проблеми. (Лично за мен това е първото нещо, което премахна постоянните болки в гръбнака ми - проблемен ми е още от дете, лежал съм и по болници)
2.3.3 Общ комфорт след къпане. Намалява чувството на умора и напрежението от деня. При нервност - успокоява нервната система.
2.3.4 При пиене на така обработена вода има реални здравни ползи, но ще се въздържа да коментирам.
3. Други променени свойства на водата. Завихрянето й по три строго последователни начина в тръбите я изчиства от всякакви предишни енергийни натоварвания, структурира и енергетизира. Излизащата след тръбите вода е със същите характеристики като високопланински сенчест горски извор. Поради това тя може да бъде много лесно мисловно или по друг начин програмирана за каквато цел е нужно.
По-подробно в тази тема: http://styleglassbg.com/od/viewtopic.php?f=47&t=18
Принцип на промените:
Всяка от двете тръби, от които е съставено устройството, има по дължината си три различни профила (на всяка от тях съотношението на дължините им е различно

Промените от гледна точка на енергетиката на водата:
След навлизането си в тръбата,
- Първият профил кара водата да се завихри в "отрицателна" посока. Това я освобождава от натрупаната до момента енерго информация (който се е интересувал, знае какво означава това

- Вторият профил създава в нея сложно двувихрово въртене, което е нужно, за да възвърне тя естествените си, първични (ур, както ги нарича Шаубергер) свойства.
- Третият профил завихря водата в посока, в която тя, вече изчистена и естествена, придобива положителен потенциал.
Същото се повтаря и във втората тръба, като нивото на постигнатите промени е още по-високо.
Промените от гледна точка на физическото изчистване на водата от примеси:
В така профилираната тръба се получават вихри с много висока скорост. Можете да придобиете приблизителна представа, ако погледнете снимки на торнадо.
При тази висока скорост на въртене се проявяват свойства на веществото, които са все още слабо проучени от съвременната наука.
Отделните химически елементи достигат такава енергия, че преминават във вълново състояние на материята - т.е. по точните думи на Виктор Шаубергер - се дематериализират.
Тези, които не са достигнали такава енергия, се свързват помежду си в съединения, които можете да видите на пода на банята си като много ситно замърсяване.
Принципното положение при тези тръби е, че колкото по-силно сте пуснали водата, толкова по-мощни са промените в самата нея.
Промените от гледна точка на бактерицидни свойства:
За направата на тръбите ползвам медни тръби за санитарни нужди, което ми гарантира, че в тях няма да има примеси, които са опасни за човек. Освен това спойките след разрязването на тръбата по дължина са с припой, съдържащ в себе си сребро. При спояването то прониква и от вътрешната страна на тръбата.
Тези два елемента - медта и среброто, сами по себе си имат антибактериологични свойства. Казано с други думи - убиват бактерии и микроорганизми.
Така че това е още един плюс на медните вихрови тръби. Изчистват водата, която ползвате, от бактерии.
И накрая - два от най-интересните отзиви след първо къпане с такава вода

Зет ми - "За първи път в живота ми се чувствам абсолютно чист"
И от жена, която не познавам - "Чувствам се точно като след химически пилинг"
Приятен ден!

Филип