Пет изумителни случая, в които мълнията лекува хората, а не ги убива (ВИДЕО) https://zdrave.to/zdravni-novini/pet-sh ... va-khorata
Подготвят ли ни за бъдеще без електричество? http://www.otizvora.com/2019/06/10875

Що за животно е Свободната енергия

Отговори
KIOT
Мнения: 5
Регистриран: 05 фев 2019 11:50

Re: Що за животно е Свободната енергия

#71

Мнение от KIOT » 13 фев 2019 17:37

Уважаеми отговарящи, благодаря ви за положения труд да ми отговорите. Така разбирам кой/кой е и докъде сте и къде съм Аз. Серията от въпроси беше със цел да изясним основните базови понятия и да уточним в какво се заблуждаваме. Лично смятам че не трябва да търсим тази СЕ енергия защото може и да я намерим. СЕ идва от друго измерение по плътно от нашето и намерилия СЕ и експериментиращ се променя информационно и органите му не издържат на натоварването. Към този момент имам повече въпроси касаещи СЕ отколкото отговори и си мислех че написани ще останат и някой може да са му полезни вашите отговори. Ето още един въпрос, може да го смятате за шега или да изтриете всичко това.

Ако приемем че небето е + а земята - и от нея при светкавици излизат електрони и правят късо и гърмят гръмотевици, защо в уредите ни и по схемите винаги заземяваме - като по този начин нагнетяваме трудно добити електрони в земята която си има достатъчно?

Поздрави.

Потребителски аватар
hyparh
Мнения: 3800
Регистриран: 18 ное 2014 14:26
Местоположение: Нови хан

Re: Що за животно е Свободната енергия

#72

Мнение от hyparh » 13 фев 2019 18:44

Киот, всички ние и всичко около нас е неразривно свързано с тези по-плътни "измерения" (високовибрационни нива, обитаващи същото пространство). Иначе нямаше как информацията от тях да се прояви на материално ниво. Не се самоограничавайте по този начин, а търсете и действайте смело. Нали затова сме временно в материалното - да трупаме опит и да се развиваме :) Тези, които съумеят да открият СЕ, ще разберат принципите и ще действат така, че да не си навредят, а просто да използват енергията по безопасен начин (примери за такива изобретатели има много).

Относно енергията ще добавя нещо, което напоследък смятам за изключително важно (придобито като знание от "Etidorhpa", както и от Edgar Hollingshead) в разбиранията ни за енергия и нейното използване въобще. Това вече е сигурен факт, който не подлежи на съмнение и който може да се използва като някаква основа в търсенето на СЕ...
Ние използваме енергия чрез забавяне на движение/оказване на съпротивление. Това е всичко. Забавяме вятъра чрез вятърни турбини, забавяме инфрачервеното излъчване от запален огън чрез материя (примерно метален съд), забавяме слънчевата светлина чрез соларни панели и фотоволтаици, забавяме магнитния поток като му се съпротивляваме с медни намотки (в генераторите), забавяме и полученото електричество чрез различни методи за резистивност за получаване на топлина, светлина и други енергийни проявления, които използваме. Чрез това забавяне ние конвертираме енергията на движението в такава удобна за използване.
За повече подробности: viewtopic.php?f=24&t=345#p19249
А също и тук: http://www.rexresearch.com/hollingshead ... gshead.htm
Screw the rules... play The Game!

"As above, so below."

Потребителски аватар
Philip
Site Admin
Мнения: 5205
Регистриран: 15 ное 2014 11:31
Местоположение: Около Мадарския конник :)
Контакти:

Re: Що за животно е Свободната енергия

#73

Мнение от Philip » 14 фев 2019 06:12

КИОТ,
Виж, моля те, къде из този форум сме разработвали такъв тип устройства, за които говориш ти :)
Мога да ти спестя времето и да ти кажа същото, което каза Айкроу съвсем скоро.
- Не работим по такива.
Основният ни интерес не са те :)
Няма как, естествено, докато си играем, забавляваме се и си изясняваме принципите на действие и взаимодействие на нещо наше с околното, да не докоснем и глупавото словосъчетание СЕ.
***
За да се ориентираш къде си - погледни ако искаш тук:
viewforum.php?f=3
и тук:
viewforum.php?f=16
и още където пожелаеш из основните теми на този форум.
В тях много ясно и еднозначно се вижда с какво се забавляваме :)
***
Основните базови понятия сме ги изписали според разбиранията си и всеки, който има желание - има достъп до тях :)
***
Относно светкавиците.
*На никого няма да му стане ясно какво са, докато не ги разгледа като цялост - спрайт, елф, светкавица.
*Заземяването е нужно за мислещите, защото Земята е с най-нисък потенциал от всичко около нас.
*Няма + и - . Има нива на енергията за всяка система. Поради нуждата от по-лесно обяснение се възприемат знаците.
***
И да си кажа още нещо.
Не ми допадат хора, които манипулират.
И на тъпака му е ясно, че имаш далече, далече не основни знания, както се представи в началото.

Ако искаш да обсъждаме нещо на нивата, на които сме и да бъдем полезни за други - добре си дошъл. Интересно ни е и бихме го правили с удоволствие. hola2

Ако продължаваш да се правиш на такъв, какъвто не си - важи обратното Hola
Този форум е такъв, какъвто е, защото между пишещите няма недомлъвки и манипулации.
***
Още веднъж - Добре си дошъл!, но само с честно отношение! :)
Наблюдавам Анализирам Променям

Потребителски аватар
hyparh
Мнения: 3800
Регистриран: 18 ное 2014 14:26
Местоположение: Нови хан

Re: Що за животно е Свободната енергия

#74

Мнение от hyparh » 14 фев 2019 12:05

Спиридон написа:
13 фев 2019 16:02
(Ето една полезна според мен статия за СЕ въобще и батериите в частност, макар че четенето ѝ изисква търпение:
http://apocryphal-academy.com/index.php?topic=306.0) Опа, hyparh вече го е пуснал.
Да, статията е страшно полезна понеже стъпка по стъпка и подробно са описани процесите и взаимовръзките, които водят до висока ефективност на една система, а в крайна сметка и до СЕ. Преди време я бях чел, като снощи я повторих с по-внимателен прочит.
Излиза, че онази проста схема, предоставена от J. Cater е началото или основата на една електрическа верига за СЕ :) Имаме спазено условието енергията частично да се рециклира (да се връща към изначалното си състояние или към "отвъдното", както се изразява λ) чрез индукторната бобина с желязна сърцевина и пулсирането на напрежението чрез мотора (или пък чрез генератор на синусоида). Т.е. тук имаме прекъсване на порочния кръг на самопогасяването и ентропията, и задържаме състоянието на дипола за по-дълго време, което означава повишена ефективност.
Най-добре е този индуктор да бъде съставен от многослойна намотка, като всеки слой е разделен от цилиндър силициева ламарина и цилиндър изолатор, редувайки ги концентрично. Тогава ефективността ще се увеличи още повече и дипола на батерията може въобще да не се унищожи, а да имаме безгранично свободно теглене на енергия. Разбира се свободния поток ще е в определени рамки (като мощност) в зависимост от параметрите на изграждащите веригата компоненти. Ако е в повече, намотките просто ще се стопят или акумулатора ще загине от пренапрежение. Трябва да се потърси баланса на максималната ефективност.

free energy.png
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
Screw the rules... play The Game!

"As above, so below."

KIOT
Мнения: 5
Регистриран: 05 фев 2019 11:50

Re: Що за животно е Свободната енергия

#75

Мнение от KIOT » 14 фев 2019 20:31

Здравей Philip, извинявам се за причиненото Ви неудобство. Когато някой манипулира то има цел, уверявам Ви Аз такава нямам. Обещавам че ще чета повече във вашите "ниви" и ако нещо не ми е ясно, само тогава ще питам. Поздрави, живот и здраве, всичко ще се изясни все някога.

Отговори

Върни се в “Свободната енергия”