Мистериите на Слънчевата система https://www.actualno.com/cosmos/misteri ... 84070.html

Алтернативни отоплителни системи

Отговори
Потребителски аватар
hyparh
Мнения: 4166
Регистриран: 18 ное 2014 14:26
Местоположение: Нови хан

Re: Алтернативни отоплителни системи

#161

Мнение от hyparh » 12 авг 2019 21:58

Идея - стриване на феритна сърцевина на прах, смесване с някакво лепило и намазване на сместа навсякъде по палачинковата.
Дано не звуча като Voter :)) Идеята е да не се губи магнитна субстанция и така мощността може да се вдигне значително.

Edit: Всъщност така май ще се екранира намотката и няма да работи. По-скоро намазване само от едната страна (горната).
Последна промяна от hyparh на 12 авг 2019 22:07, променено общо 1 път.
Screw the rules... play The Game!

"As above, so below."

Потребителски аватар
icrow
Мнения: 6365
Регистриран: 17 ное 2014 11:04

Re: Алтернативни отоплителни системи

#162

Мнение от icrow » 12 авг 2019 22:50

Далаверата идва от резонанса. Ето един мой стар експеримент.
Мисля че вложената мощност беше по малко от 100вт. Нали не мислиш, че с такава мощност можеш да загрееш за секунди отвертка до светещо червено?

Впрочем чак сега видях, че имам последователи в тубата и то цели 69 :))
С мързел към прогрес. :))
my logic is undeniable :))

Потребителски аватар
hyparh
Мнения: 4166
Регистриран: 18 ное 2014 14:26
Местоположение: Нови хан

Re: Алтернативни отоплителни системи

#163

Мнение от hyparh » 13 авг 2019 00:07

Тези HF индукционни системи са доста ефективни, но чак овърюнити и мен ме съмнява да докарват. Може би ако нещо в тях се модифицира... Разпространени са и е насъбрана много практика с тях, което значи, че са добре изучени поне в този си вид.

Аз на моята 900W пещица преди време й бях взел графитени поти, но все още не съм ги изпробвал, трябва да взема да си поиграя. При първите опити не останах доволен от нея, понеже загряваше метални неща само до светене, без да успее да ги разтопи. При пъхане на дебело парче желязо амперите хвръкваха много нагоре и се активираше защитата на пещта. С потите може би ще се получат нещата с разтопяването, понеже самите те ще се загреят много и има шанс да стопят метала вътре.
Screw the rules... play The Game!

"As above, so below."

pipilica
Мнения: 102
Регистриран: 17 юли 2015 01:01
Местоположение: София

Re: Алтернативни отоплителни системи

#164

Мнение от pipilica » 13 авг 2019 03:32

В резонанса няма притурка на мощност, много е дъвкано. Един въпрос ще ти задам, мислиш ли че ние по форумите и гаражите сме най-умни и само ние знаем за резонанса, тия от електроцентралите ядат доматите с колците ми не си сложат по един резонас в тях и вместо от 100 пари за гориво да вземат 100 пари за ток няма да вземат 150 пари със резонанса. Ако го имаше някъде бъди сигурен че все някой щеше да се издъни и да го подвърди и разкаже за какво иде реч. Просто трябва да се конвертира един вид енергия в друг и да се открадне от някъде, пъкк при резонанса няма от къде да се открадне. По твоя опит харчиш 100 вата, 230 волта на 0.43 ампера, нали така, в отверката се индуктират 1 волт на 100 ампера, нали пак са 100 вата, е точно тия 100 ампера я загряват. Ако ти се занимава пробвай вместо отверка да сложиш медна тръба и циркулирай вода през нея. Направи два опита загрей водата с индукция и с обикновен реотан в нея и премери колко ватчаса си израсходил при всеки случай. Ако не се лъжа един Руснак беше пуснал такаво клипче в тубата и твърдеше че има повече топлина но се оказа че неправилно мери консумацията на входа.
Не съм черноглед, и мен ми се иска да не премятам тонове въглища всяка зима, ма за сега няма реален начин за крадене на енергия от друго място като изключим въздуха и водата при термопомпите.
Може би далавера има в електростатичните машини или Фарадеевия генератор, него съм го пробвал но нещо не успях да изкарам амперите които ги пишат.

Потребителски аватар
Philip
Site Admin
Мнения: 5444
Регистриран: 15 ное 2014 11:31
Местоположение: Около Мадарския конник :)
Контакти:

Re: Алтернативни отоплителни системи

#165

Мнение от Philip » 13 авг 2019 05:49

Хипарх,
Да. Няма значение дали е бифилярна намотка или единична спирала.

Айкроу,
Бях ти го забравил това видео :)

pipilica,
тук имаме малко по-различно виждане :)

Всяка рязка (много рязка) промяна във всеки процес, води до увеличаване на енергията.
Това си е природен принцип, който всеки може да наблюдава примерно при изключване на високоволтови контактори (дори и при изключване на обикновен ключ за лампа) - неслучайно именно тогава се топят волфрамовите контактни плочки; при тръгване и спиране на кола, и при рязкото ѝ завиване - наречено е инерция или центробежна сила; (има и още примери, но не ми се пише сега :)) )

Та - тук имаме доста изписано по тези теми.
Всички тези увеличения се дължат на това, че всеки процес задвижва околното пространство. Може да се нарече етер или на който както му харесва.
При рязкото спиране на процес има нормална реакция именно на околното пространство да продължи действието в същата посока.
Точно това е моментът на допълнителната енергия.
Не е нищо извънземно и фантастично. - Просто съвременната наука не взима под внимание именно това.
- В изчисленията не влиза околното пространство.
Наричат го реакции, които пречат :)) Като започнеш от токове на фуко, минеш през Лоренц и стигнеш до инерция на тяло в покой и движение :))

Неслучайно Тесла е използвал механични прекъсвачи в работата си. Те са от тези устройства, които създават най-голямо "безплатно" :)) увеличаване на вложената енергия.

И още разни такива нещица :)
Наблюдавам Анализирам Променям

Потребителски аватар
icrow
Мнения: 6365
Регистриран: 17 ное 2014 11:04

Re: Алтернативни отоплителни системи

#166

Мнение от icrow » 13 авг 2019 12:09

Значи отричаш резонанса като явление? Малко е странно все пак научените също го доказват :) Това което ползвам е на 12в от компютърно захранване и до колкото си спомням вдигаше до към 8А с по дебела отвертка, което е и 96VA. Във ватове вероятно по малко. Щеше да е хубаво да имам уред който да мери косинос фи също. Самия индукционен нагревател от видеото работи на авторезонанс, поради което честотата на работа зависи както от индукцията на намотката и капацитета, така и от предмета който се вкарва вътре и който напрактика променя индуктивността на намотката. Проблема на това да се ползва резонанса от тия дето ни продават ток въглища и тн е най вече че резонанса лесно се губи със промяната на товара. За това и при генератори и ротовертери е трудно да се ползва. Също така води и до разрушения в материалите. А и друго си е да имаш оправдание защо се качва тока. Пък и така като си направи всеки генератор на кой ще продават ток? Тия неща вероятно ги знаеш щом ровиш из форумите. Ако си човек дето вика те такова животно нема, още дълго ще мяташ въглища. А и ми се струва, че точно този форум няма да ти пасне. :)

А и в крайна сметка нали Филип показа постижение в тази насока!? Astros :?
С мързел към прогрес. :))
my logic is undeniable :))

Потребителски аватар
alexyeli
Мнения: 145
Регистриран: 30 май 2019 11:04
Местоположение: Espania

Re: Алтернативни отоплителни системи

#167

Мнение от alexyeli » 13 авг 2019 15:11

Здравейте отново
Явно точно в тоя резонанс променлив е разковничето на успеха,отделно от факта че го пробваме тоя принцип вътре във нашата трептяща и пулсираща вселена със нейните си честотни странности.Сещам се че по технически сметки на научените :) ... пъстървите е абсолютно невъзможно да преодолеят водопадите нагоре,ама ей го - на, Виктор Шаубергер ги погледна с Ненаучен поглед и от тогава добичетата вече могат да се качват свободно чак на върха на баира до извора и да си хвърлят там хайвера без да разполагат със стотици конски сили пропулсори...Добе че пъстървите не четат списание " Нейчър" та иначе здраво да са я загазили...
Иначе в тубата има много поучителни примери как Не се прави въпросния генератор/ резонатор,ама се ще се заформи модел за налучкване на правилния начин. Мирчо Табаков вече патентова браун газ генератор от стар акумулатор със коефициент 11.5 ,пък научените от НАСА още се кълнат че от 3.5 нагоре нямало път прокаран,официално де ... :)
dubito , ergo cogito - ergo sum Dance1

pipilica
Мнения: 102
Регистриран: 17 юли 2015 01:01
Местоположение: София

Re: Алтернативни отоплителни системи

#168

Мнение от pipilica » 13 авг 2019 15:57

icrow написа:
13 авг 2019 12:09
Значи отричаш резонанса като явление? Малко е странно все пак научените също го доказват :) Astros :?
Не ме четеш правилно. Не отричам резонанаса като явление, много неща работя с негова помощ, казвам че от резонанс не може да се открадне мощност. Не може да вкараш в резонанс, какъвто и да е, 100 вата и да харчиш 200.

Потребителски аватар
icrow
Мнения: 6365
Регистриран: 17 ное 2014 11:04

Re: Алтернативни отоплителни системи

#169

Мнение от icrow » 13 авг 2019 18:32

alexyeli Up! Cuz_clapping
Пипилица, омръзна ми да споря. Всеки да си мисли и твърди каквото му е кеф. sunny
А само да попитам за високо КПД ли мислиш, че подобен варянт загрява толкова по добре от конвенционалните нагреватели?
С мързел към прогрес. :))
my logic is undeniable :))

pipilica
Мнения: 102
Регистриран: 17 юли 2015 01:01
Местоположение: София

Re: Алтернативни отоплителни системи

#170

Мнение от pipilica » 13 авг 2019 20:59

И защо мислиш че спорим, просто обсъждаме явлението резонанс. Ако си убеден че има прибавка на енергия, и твоето устройство е свръх ефективно направи опит и го докажи, тури един електромер на входа загрей 10 литра вода, после тури същия електромер на един обикновен бързовар и загрей пак 10 литра вода сравни консумираната енергия и при двата опита. В един форум западен, не помня кой беше, дават награда от няколкоо хиляди долара ако им покажеш устройство с дори само 1 ват свръх ефективност, до сега никой не е взел наградата.

Отговори

Върни се в “Отопление”