In the depths of the depths of the Earth discovered giant mountains http://earth-chronicles.com/science/in- ... tains.html
В глубинных недрах Земли обнаружены гигантские горы http://earth-chronicles.ru/news/2019-02-15-125193

Други - Разни експерименти

Отговори
Потребителски аватар
hyparh
Мнения: 3385
Регистриран: 18 ное 2014 14:26
Местоположение: Нови хан

Re: Други - Разни експерименти

#121

Мнение от hyparh » 02 ное 2018 10:30

Самият факт, че човек може да постигне нещо такова и то толкова лесно, е изумителен. Порових се из нета с търсения за такива методи, но излизат все разни машинарии - скенери, апарати за измерване на мозъчни вълни и т.н. и нищо за "обръщане" на зрението чрез подходяща светлинна стимулация.
Ако кажем това на някой доктор, разбира се, ще го сметне за глупост :)) А ето, че е истина... Прегледах и снимки на кръвоносните съдове на ретината (да не би да се виждат те), но конфигурацията им ми се струва доста по-различна от това, което се вижда. Проектираната картина е по-богата на кръвоносни съдове и разклонения, отколкото тези на ретината.
Отговорите на всички въпроси са пред очите ни, просто повечето хора не ги виждат - засега.

"As above, so below."

Потребителски аватар
hyparh
Мнения: 3385
Регистриран: 18 ное 2014 14:26
Местоположение: Нови хан

Re: Други - Разни експерименти

#122

Мнение от hyparh » 27 яну 2019 21:04

Сега се заиграх с някои от опитите на Лийдскалнин и по-точно тези от 4-та стр. на "Magnetic Current" за получаване на магнити от стоманена тел чрез прокарване на подковообразен магнит по подходящ начин през тях. Телените отрязъци действително се превръщат в магнити и могат се привличат или отблъскват както при последователно, така и при успоредно разположение. Забелязах, че при успоредното като търкулна телта (върху равна и гладка повърхност) към друга (ориентирани с еднаквите си полюси) тя се спира близо до нея, след което се връща на горе-долу същата позиция, от която е тръгнала - точно като бумеранг. Даже понякога задминава стартовата позиция.

Това ми напомни за един друг опит, който случайно проведох преди време с празно кенче от бира. При търкулването му върху маса или под (дървени гладки повърхности), то тръгва, след което спира доста рязко и се връща обратно. Проверих дали не е останала малко течност вътре, която да причинява ефекта (макар, че дори и да има, ефектът не би трябвало да е такъв), но си беше съвършено празно.
Сякаш при търкулването в кенчето по някакъв начин се индуцират токове и магнитно поле, които по някаква причина "бият контра" и кенчето се връща. Не съм сигурен дали това е свързано със земния магнетизъм или е нещо друго.

Ефектът е подобен на този от следното видео, но без никакви помощни средства като ластици или др.

Отговорите на всички въпроси са пред очите ни, просто повечето хора не ги виждат - засега.

"As above, so below."

Отговори

Върни се в “Други”