ТЕОРИИ Характеристики на оргонната енергия

Отговори
Потребителски аватар
Спиридон
Мнения: 1931
Регистриран: 18 ное 2014 10:03
Местоположение: "живее" в София

ТЕОРИИ Характеристики на оргонната енергия

#1

Мнение от Спиридон » 19 ное 2014 01:30

Някои от характеристиките на оргонното поле могат да се опишат със следните параметри, подредени по важност (поне според моите виждания):

1. Идея (мисъл форма, програма, информационна компонента)
Задава резултата от въздействието на оргонното поле. Зависи от физическата форма (колкото по-правилна и точна, толкова по-добре) и материала на създаващото го устройство, като при някои устройства "програмата" може да се зададе и от човек. В последния случай нещата опират до осъзнатостта на "програмиращия". Личната ми убеденост е, че това е недопустимо при устройства, които биха могли да въздействат на други, включително и направено с добри намерения (знаем кой път е постлан с тях Devil ). Би могло да е оправдано при устройства предназначени за правещия ги, но аз лично си нямам чак такова доверие Phil .
Някои устройства могат да създават чисто поле без такава компонента - според мен такова напр. е "възелът" на Мировинг. При повечето устройства, дори и такива неподлежащи на "програмиране", силата на излъчване би могла да бъде усилена (до известна степен) или пък отслабена (чак до изключване) чрез силата на мисълта.

2. Вибрация (техническият термин е честота, но за живототворяща енергия, думата вибрация ми звучи по-добре)
Тя определя доколко съответната оргонна енергия е подходяща за определеното й приложение. Зависи често от дължината на някой елемент от устройството, напр. тази на използвания за направата проводник или пък шнур.

3. Напрежение (потенциал, потенциална разлика)
Определя до каква степен оргонното поле ще постига желания резултат. При въздействие върху хора, животни и растения не бива да се прекалява с него, защото може да стане прекалено високо и да предизвика неприятни усещания или дори да навреди (при достатъчно силен интензитет). Зависи от използвания материал и от други фактори, специфични за конкретния случай (биха могли да са напр. форма, бр. витки).

4. Интензитет (оргонен ток)
Определя "производителността", т.е. колко бързо ще се постига желания резултат. Зависи от дебелината на използвания проводник (когато има такъв) и, както при напрежението, от материала и специфични за конкретния случай фактори.


Това изложение обобщава прочетени от мен неща, както и личните ми убеждения в резултат от прочетеното, но не съм имал възможност да го подложа на систематизирани практически проверки. Въпреки това го написах, тъй като ще ми е необходимо за изясняване на някои детайли при направата на трискелиони, а пък и се надявам да е от полза някому за изясняване на приоритетите си при изработването на оргонизиращи устройства.

Добре дошли са всякакви коментари, корекции (вкл. и на терминологията) и допълнения на база опит, усещания, измервания.
"С мозъка човек мисли, че мисли.
Освен това той се ползва за главоболие.”

Отговори

Върни се в “Характеристики на оргонната енергия”