Патент ВМС США: Плавсредство, использующее инерционное устройство снижения массы https://earth-chronicles.ru/news/2020-04-29-139901

Уреди за обработка на вода

Зеолит Оргонни устройства Вихрови тръби Шаубергер
Потребителски аватар
hyparh
Мнения: 4134
Регистриран: 18 ное 2014 14:26
Местоположение: Нови хан

Уреди за обработка на вода

#1

Мнение от hyparh » 24 апр 2019 13:21

Интересно дали си заслужава човек да си вземе такъв уред за обработка на вода "Биогенис". Има възможност за завихряне на водата, като отделно от това може да бъде обогатена с водород, който е най-мощният познат антиоксидант. Накрая получаваме водородна структурирана вода. Технологията е японска.

За повече информация:
http://biogenis.biz/%D0%BC%D0%B0%D0%B3% ... %B4%D0%B0/

Screw the rules... play The Game!

"As above, so below."

Потребителски аватар
Philip
Site Admin
Мнения: 5437
Регистриран: 15 ное 2014 11:31
Местоположение: Около Мадарския конник :)
Контакти:

Re: Уреди за обработка на вода

#2

Мнение от Philip » 24 апр 2019 13:43

За първи път виждам уред за обогатяване водата с водород :?
До момента не съм чел нищо за такова нещо.
Прочетох какво са написали, но трябва първо да се потърси инфо как действа водорода на тялото.

***

Видя ли се някога в толкова пари, че да не ги мисля, първото нещо, което ще си взема за в къщи, е някоя от висококачествените Канген системи. Те си заслужават парите, но за нас са прекалено, прекалено скъпи Doh
Наблюдавам Анализирам Променям

Потребителски аватар
hyparh
Мнения: 4134
Регистриран: 18 ное 2014 14:26
Местоположение: Нови хан

Re: Уреди за обработка на вода

#3

Мнение от hyparh » 24 апр 2019 13:57

Една яка статия за молекулярния водород и как ни действа:
https://www.hygeawatersystem.bg/molecular-hydrogen/

Последното изречение направо избива рибата с тези бройки плодове и зеленчуци Wonky :)) Изкарват молекулярния водород толкова мощен и полезен, че едва ли не да забави значително самия процес на стареене. Има много изследвания с него, все с резултати за множество ползи.
Преди време бях попадал на такива изследвания, но тогава не им обърнах внимание.
Screw the rules... play The Game!

"As above, so below."

Потребителски аватар
hyparh
Мнения: 4134
Регистриран: 18 ное 2014 14:26
Местоположение: Нови хан

Re: Уреди за обработка на вода

#4

Мнение от hyparh » 24 апр 2019 15:03

Оказва се, че Канген прави същото:

"Kangen Water® (известна още като електрохимично редуцирана вода (ERW) или водородна вода) започва като чешмяна вода. Уредът Enagic® филтрира хлора и другите примеси от чешмяната вода, след което разделя водорода и кислорода чрез метод, известен като електролиза. Този процес добавя електрон към водорода и създава нова молекула, наречена диатомен молекулярен водороден газ. Когато се добави към Вашата питейна вода, той произвежда богатата на антиоксиданти Kangen Water®"

Източник:
http://www.kangenvoda.bg/?lc=bg

Аз най-вероятно ще си взема каната на Биогенис, само да видя точно кога ще е...
Screw the rules... play The Game!

"As above, so below."

manikaganga
Мнения: 104
Регистриран: 18 ное 2014 17:56

Re: Уреди за обработка на вода

#5

Мнение от manikaganga » 24 апр 2019 17:15

Приятели имат системата на Kangen в дома си, имат и за осмозна вода. Пробвала съм няколко пъти и от двата варианта обработена вода, но не се чувствах никак добре. Усещах водата тежка при пиене, а известно време след това ми се появяваше и усещане за метален вкус. :)

Потребителски аватар
Спиридон
Мнения: 1887
Регистриран: 18 ное 2014 10:03
Местоположение: "живее" в София

Re: Уреди за обработка на вода

#6

Мнение от Спиридон » 24 апр 2019 19:50

hyparh написа:
24 апр 2019 15:03
Този процес добавя електрон към водорода и създава нова молекула, наречена диатомен молекулярен водороден газ.
Изв., че се правя на juliang (ей, тоя човек си издейства правото да го ползват като нарицателно :)) ) , ама това ми прилича на подвеждане и просто засукан начин да се каже обикновен водород (като съединение, не като елемент)?
Нали молекулата на водорода е с 2 атома и е нормално газът да е в молекулярно състояние, какво му е новото?
И какви ли добавки ползват, за да тръгне електролизата, а и как успяват да извеждат кислорода от водата, а да запазват водорода в нея, че да има като цяло антиоксидантно действие? Водородът би трябвало да изфирясва за нула време.
Иначе филтрите може и да са читави, ама пак на водата ще ѝ трябва зареждане и структуриране, за да е макс полезна.
Не съм виждал подобна система, разсъждавам по текста 2ha
"С мозъка човек мисли, че мисли.
Освен това той се ползва за главоболие.”

Потребителски аватар
hyparh
Мнения: 4134
Регистриран: 18 ное 2014 14:26
Местоположение: Нови хан

Re: Уреди за обработка на вода

#7

Мнение от hyparh » 24 апр 2019 20:02

Явно трябва да се внимава максимално при покупката на такъв уред, особено когато става дума за нещо, което човек приема постоянно. Кангена би трябвало да е топ продукт... Но изглежда и при тези уреди може да се получава нежелано овкусяване на водата, което пък означава, че в нея има внесени метални йони, а това не е желателно да става. При качествена изработка на електролизера (или там каквото се води в случая), не би трябвало водата да има какъвто и да е метален вкус, а само да се пречисти от филтрите и да се обогати с молекулярен водород. Вероятно зависи и от това до каква степен са чувствителни вкусовите рецептори на даден човек.
Целта е водата за пиене да бъде снабдена с максимално количество отрицателни заряди (обезпечени от водорода), което ще подпомогне функциите на организма в най-различни аспекти.

Две интересни мнения на EDM Electronics от мазето по темата:
Един от основните увреждащи фактори в организма, основното което кара клетките да стареят и се делят по-бързо е наскоро създадената теория за свободните радикали. Накратко това са молекули с положителен електрически заряд, които по пътя на обмяната на веществата отнемат от клетките електрони, чиято липса води до увреждане на ДНК и преждевременно износване, последвано от митоза. Ако средната продължителност на живота на една клетка е около 1,5-2 г., то приемайки свободни радикали животът й се съкращава на 1 г. Отделно голямото плюскане води до отделяне на хормон на растежа от черния дроб, който отново дава сигнал на клетката, че поради голямо плюскане иде ред за деление, отново преждевременно, т.е. стареенето е в пълен ход. Няма как да се създаде елексир, който завинаги да премахне действието на свободните радикали. Просто трябва или човек да не приема свободни радикали или да приема такива вещества, които ги неутрализират, за да старее по-малко организма му и да се намали мутацията при делението. Изолиране приема на свободни радикали е почти невъзможно, защото дори водата, която пием е с около 300 еВ положителен заряд, т.е. тя е свободен радикал и за да влезе вътре в клетката по пътя си тя трябва да стане с отрицателен заряд, т.е. да обере електрони от клетките, които са обречени на бърз край.

Т.е. този елексир трябва да осигури в организма неограничено количество електрони, които да неутрализират перманентно постъпващите свободни радикали, т.е. да е нещо, като вечен антиоксидант.
От всичко казано за "живата вода" и от къде да се вземе тя съм стигнал до генералния извод:
Приготвена в домашни условия е толкова опасна, че води до насищане на организма с тежки метали, т.к. при електролизата се отделя колоид от електродите. Само ПЛАТИНАТА не отделя колоид. После отделянето на кислорода от такава вода не е проста работа, бих казал най-сложната и ако там присъства кислород, това означава допълнително подкисляване на организма, т.е. отново среда на онкология и обратно на това, което целим с живата вода.

Решението за мен е само едно:
Фабричен уред за жива вода с двойна протонна платинено-керамична мембрана, с която се отделя идеално водорода от кислорода и не попада никакъв колоид във водата. Такава мембрана се произвежда само и единствено в Япония. Такава вода става изключително наситена с водород, с мощен отрицателен заряд, без утайки и колоиди на метали, готова да влезе директно в клетките, като водата от растенията. Тук ще отбележа, че водата която пием е негодна за директна употреба в клетките, тя първо се зарежда с електричество от организма ни и чак тогава е годна, като той не успява да зареди всичката вода и тя се извежда, като ненужна, просто служи само за резредител на кръвта.

Пиейки жива вода ние употребяваме най-мощния атиоксидант и спасяваме всеки ден милиони клетки от смърт, т.е. удължаваме живота си, спестяваме жизнена сила на организма, да зарежда той водата, която пием.
ПП. Докато аз издирвах цитатите, междувременно и Спиридон е писал. И аз това се чудих - колко дълго водорода се задържа във водата.
Screw the rules... play The Game!

"As above, so below."

smsi-h
Мнения: 118
Регистриран: 14 яну 2015 15:54

Re: Уреди за обработка на вода

#8

Мнение от smsi-h » 24 апр 2019 21:50

hyparh написа:
24 апр 2019 20:02
И аз това се чудих - колко дълго водорода се задържа във водата.
Ми в аптеката в шишенцето с водороден прекис водорода как се задържа месеци наред, докато някой го купи? Добре го е казал професор Неумивайкин, егати фамилията, пийте кислородна вода и ще сте здрави.

Тя наистина тематае за уреди за обработка на вода, но интересно защо забравихте Шаубергер и неговия яйцевид уред, в който за да произведе идеалната вода също е слагал микроскопични количества метали. Не съм компетентен по въпроса, но обсъждането на Шаубергеровия удер за вода е приоритет. Доколкото знам Филип е доста компетентен по въпроса. Нека той се изкаже.

Потребителски аватар
hyparh
Мнения: 4134
Регистриран: 18 ное 2014 14:26
Местоположение: Нови хан

Re: Уреди за обработка на вода

#9

Мнение от hyparh » 24 апр 2019 22:10

Хаха, това изречение така извадено от контекста, звучи абсурдно - някой ще си каже, че съвсем изтрещяхме :)) :))

Ами във водородния пероксид (перхидрол/кислородна вода) водородните и кислородните атоми са свързани в една молекула. Затова водорода не може да излети самичък. Допълнителния кислороден атом в перхидрола, е много силен окислител, а тук се търси точно обратното... (разбира се, кислородната вода си има своите приложения) или поне такава е идеята на "водородизирането" като мощен антиоксидант.

Във водородната вода обаче, той не образува връзка с водните молекули - получава се един вид "газиране" на водата с водород или поне аз така го разбирам.
Казват че, периодът на полуразпад на изкуствено вкарания във вода водород, е около два часа (при затворен съд). Т.е. водата трябва да бъде изпита за това време.

Screw the rules... play The Game!

"As above, so below."

Потребителски аватар
ivchak
Мнения: 498
Регистриран: 25 ное 2014 20:53
Местоположение: ВАРНА

Re: Уреди за обработка на вода

#10

Мнение от ivchak » 25 апр 2019 10:47

Специално за hyparh :) Има доста интересни неща(ако не си ги гледал)


Всичките му видеа https://www.youtube.com/channel/UCGHH2h ... 1Dw/videos

Отговори

Върни се в “Пречистване, енергетизиране, структуриране на вода”