Генератор смог питать 100 светодиодов от капли воды http://earth-chronicles.ru/news/2020-02-07-137354

Хакери на сънища

Потребителски аватар
Спиридон
Мнения: 1846
Регистриран: 18 ное 2014 10:03
Местоположение: "живее" в София

Re: Хакери на сънища

#11

Мнение от Спиридон » 30 юни 2019 00:41

Според мен, спирането на вътрешния диалог е това, за което е писал и Филип в книгата си (дал е и начини) - спирането на мислите в мозъка, което води до "отпушване" на интуицията и "усещането". Мисля, че точно това имат предвид и в книгата на А. Реутов. Отначало героят беше постигнал известен успех с пасианса, но после го "светнаха" за техниката с прехвърляне на цялото внимание върху извършваните движения, което може би кара мозъка да изостави други дейности (като напр. блокировките на интуицията), за да освободи ресурс за следене на движенията.
Друга подобна техника е зяпането (буквално) на едноцветна стена, при което мозъка предполагаемо изключва, поради липса на (промяна във) входящата информация, която да обработва.
Аз не успявам да си изключа мислите, затова ми допада много идеята за отвличане вниманието на мозъка към движенията.
Начини много, явно номерът е човек да намери този, който му отговаря на темперамента (и му е забавен).
"С мозъка човек мисли, че мисли.
Освен това той се ползва за главоболие.”

Потребителски аватар
Philip
Site Admin
Мнения: 5360
Регистриран: 15 ное 2014 11:31
Местоположение: Около Мадарския конник :)
Контакти:

Re: Хакери на сънища

#12

Мнение от Philip » 30 юни 2019 06:19

Да се обадя и аз в тази тема :))

Първо въпрос - За какво ви е нужно да си спирате мисленето ???

Аз поне не познавам някой, който да е прокопсал като си е спрял мисленето.

Нужно е нещо доста по-различно!

Контрол върху мисленето.

Научиш ли се да спреш потока на мисъл, която те води към тъмни перспективи в бъдещето (примерно: боли ме тук, теглото ми пада, рак ще да е това ...) - само можеш да спечелиш. Тялото няма да последва мозъка.

Научиш ли мозъка да се подчинява на волята ти - промяната над заобикалящата те реалност е в ръцете ти.

Когато наистина имаш физиологична промяна, владееш ли мозъка си - спокойно променяш физиката на тялото си - собственото ти тяло винаги се подчинява на собственият си мозък.
Пътят е лесен. Веригата на мислене, която трябва да активираш е лесна и кратка.

Приемане и признаване на проблема; Какво правиш ти, за да изчезне; Утвърждение, че направеното е променило реалността.

пример:

Да! Болен съм от ТОВА. (никога не се помисля проблема с наименованието му, защото веднага се задейства тъмната верига на мислене, както и резонанса, който има наименованието, с мисленето и разбирането на милиони други хора)
***
Но аз си пускам биорезонансен уред, който унищожава всяка променена клетка;

Пия сода с клен и мляко, който унищожава всяка такава клетка;

Алкализирам тялото си. Няма болест, която да не изчезне след като тялото е алкализирано!
Пия алкална вода с отрицателен ОРП
Ям алкализиращи храни;
***
Това води само до едно! Изчезване на всяка проблемна клетка от тялото ми :) :) :)

***************************
Та - това е нужно - контрол над мисленето, а не спирането му Hola

Приятен, хубав ден! :) Hola
Наблюдавам Анализирам Променям

Потребителски аватар
Спиридон
Мнения: 1846
Регистриран: 18 ное 2014 10:03
Местоположение: "живее" в София

Re: Хакери на сънища

#13

Мнение от Спиридон » 30 юни 2019 09:07

Явно ползваме едни и същи думи за различни неща.
Нямам предвид някой да спре да мисли изобщо (според една прословута сентенция даже няма да е сигурно, че съществува някой, ако не мисли), а да накара "най-външния слой на съзнанието" да спре да "дудне" за малко, за да си "чуе" чувствата/интуицията. Поне аз така съм ги разбрал нещата (което не ги прави верни за всички и във всеки един момент).

Иначе е ясно, че с мисъл (може и) се променя действителността (най-общо и меко казано и ако някой не го е разбрал, значи въобще не внимава какво се случва около и в него). Оттам следва да се контролират мислите, едно да не се разпилява "вниманието" в куп глупости и да не остане за по-важните неща и второ, защото могат да се берат големи ядове, ако го пуснеш да ходи в грешната посока. Не е от вчера "Внимавай какво си пожелаваш ..."

А в един момент човек се плесва по челото (какво ли има зад него) и си казва "Леле, ама то било толкова лесно и просто!", но пътят, по който се стига до този момент си има значение и то понякога е по-важно от резултата.

П.С. По никакъв начин не оспорвам това, което си писал в предходния пост. То само по себе си е ценно, просто аз имах друго предвид.

П.С.2 Само едно бих променил за себе си
"Няма болест, която да не изчезва ..." --> "Всички болести изчезват ..."
"С мозъка човек мисли, че мисли.
Освен това той се ползва за главоболие.”

Потребителски аватар
Philip
Site Admin
Мнения: 5360
Регистриран: 15 ное 2014 11:31
Местоположение: Около Мадарския конник :)
Контакти:

Re: Хакери на сънища

#14

Мнение от Philip » 30 юни 2019 13:21

:) hola2
Наблюдавам Анализирам Променям

Потребителски аватар
hyparh
Мнения: 4024
Регистриран: 18 ное 2014 14:26
Местоположение: Нови хан

Re: Хакери на сънища

#15

Мнение от hyparh » 30 юни 2019 14:58

Up!
Спирането на вътрешния диалог е основно за духовното развитие. Според дон Хуан чрез него човек може да се научи да вижда (а не просто да гледа) истинската същност на света около нас, като се описва, че всичко е изградено от светлина (до който извод всъщност и ние сме достигали по различни пътища :) ). Веднъж видял, човек вече няма да е същия, възприятията му се увеличават неимоверно, като започва по-лесно да улавя със сетивата си и присъствието на различни същности. Един вид става чувствителен за етералното.
В началото на Кастанеда му се дават мощни халюциногени като кактус пейот (Lophophora williamsii) и джимсънова трева (дяволска трева, Datura inoxia), с помощта на които по-лесно да измести/разшири съзнанието си и да види и усети неща, които наистина съществуват, но до които до сега не се е докосвал. По-нататък става ясно, че халюциногени не са необходими (освен за заклети коне с капаци и "дървета" :)) ), а само правилна настройка на съзнанието.
Screw the rules... play The Game!

"As above, so below."

Потребителски аватар
hyparh
Мнения: 4024
Регистриран: 18 ное 2014 14:26
Местоположение: Нови хан

Re: Хакери на сънища

#16

Мнение от hyparh » 12 сеп 2019 12:56

Интересни статии в стила на "хакерите" :) относно фините природни закони и как човек да подхожда правилно към тях за осъществяване на желания и цялостна хармония.

https://sebepoznanie.com/psihologiq/duh ... na/zakoni/
https://sebepoznanie.com/psihologiq/sam ... paradoksi/
Screw the rules... play The Game!

"As above, so below."

Потребителски аватар
alexyeli
Мнения: 144
Регистриран: 30 май 2019 11:04
Местоположение: Espania

Re: Хакери на сънища

#17

Мнение от alexyeli » 12 сеп 2019 21:09

Браво, sunny добре жонглира момата с думите и понятията...Оставя обаче един леко сладникав привкус на обаятелен женски парфюм,нали все пак е психотерапевтка и трябва да " изправя на крака" падналите духом.Мен лично най ми допадна един от по късните коментари който май не е писан от клиент. https://sebepoznanie.com/psihologiq/sam ... mment-4646
Иначе Евала й,имах нужда от едно такова приятно пътешествие за повдигане на самочувствието) 1aha
dubito , ergo cogito - ergo sum Dance1

Потребителски аватар
hyparh
Мнения: 4024
Регистриран: 18 ное 2014 14:26
Местоположение: Нови хан

Re: Хакери на сънища

#18

Мнение от hyparh » 12 сеп 2019 22:33

Някои от извадите, които смятам за ценни и си съхранявам от книгите на Кастанеда. Това, което тук наричат прикриване, всъщност е сталкингът, описан в книгите за хакерите.
Някой може да разбере тези принципи на воините само като такива за прилагане при борба на живот и смърт, но това не е така. Принципите могат да бъдат прилагани във всякакви ситуации от ежедневието с цел разгръщането им (на ситуациите) по възможно най-добрия начин за човека без да създава излишни сътресения в околното пространство. За това са необходими безупречност и максимална незабележимост. Плъзгане по потоците на събитията и само лекото им коригиране където е необходимо, с минимум приложени усилия.


"- Първият принцип от изкуството на прикриването се състои в това воинът сам да избере бойното си поле - каза тя. - Един воин никога не влиза в битка, без да знае какво представлява околността. Възползвайки се от битката си със Селестино, лечителката ми показа първия принцип на прикриването.
…..

- Да отхвърлиш всичко ненужно е вторият принцип на прикриването — допълни тя, без да ми дава възможност да кажа каквото и да е.
…..

- Не усложнявай нещата - каза тя повелително. - Стреми се да бъдеш обикновен. Приложи цялата си способност за концентрация, за да решиш дали да влезеш в битката или не, защото всяка битка е битка на живот и смърт. Това е третият принцип от изкуството на прикриването. Един воин трябва да има желание и готовност да бъде тук и сега за последен път. А не както дойде.
…..

- Добре - каза Флоринда. - Виждам, че прилагаш четвъртия принцип от изкуството на прикриването. Да се отпуснеш, да забравиш всичко, да не се страхуваш от нищо. Едва тогава силите, които ни напътстват, ще отворят пред нас пътя и ще ни помогнат. Само тогава.
…..

- Ти правилно приложи петия принцип от изкуството на прикриването — каза тя. - Не се разсейвай.
- Какъв е петият принцип? - попитах я аз.
- Когато се сблъскат с някои странности, с които не могат да се справят, за момент воините се отдръпват - каза тя. - Оставят мислите си да поблуждаят. Прекарват времето с нещо друго. С каквото и да е.
- Ти постъпи точно така - продължи тя. - Но след като вече си го постигнал, трябва да приложиш и шестия принцип: воините сгъстяват времето; значение има дори един миг. В битката на живот и смърт секундата е цяла вечност; вечност, която може да реши изхода. Воините се стремят към успех и затова сгъстяват времето. Воините не губят дори мига.
.....

- Безупречността не е нищо друго, освен правилното използване на енергията - рече той. - В думите ми няма никакъв намек за нравственост. Съхранил съм енергия и това ме прави безупречен. За да го разбереш, трябва ти да съхраниш достатъчно енергия.
…..

- Моят благодетел ми обясни нещо много интересно. Търпението означава воинът да задържа чрез духа си нещо, за което знае, че справедливо се полага. Това не означава, че воинът обикаля насам-натам докато замисля на кого да напакости или с кого има стари сметки за уреждане. Търпението е нещо независимо. Стига воинът да има контрол, дисциплина и точност, търпението осигурява всеки да си получи заслуженото.
…..

- Първата истина е, че светът е такъв, какъвто изглежда, и все пак не е - продължи дон Хуан. - Той не е толкова солиден и реален, колкото нашето възприятие е накарано да вярва, че е, но не е и мираж. Светът не е илюзия, както се твърди; той е реален, от една страна, и нереален, от друга. Обърни внимание на това, защото то трябва да се разбере, а не просто да се приеме. Ние възприемаме. Това е неоспорим факт. Но това, което възприемаме, не е факт от същото естество, защото ние се научаваме какво да възприемаме.
- Нещо там, отвън, въздейства на сетивата ни. Тази е реалната част. Нереалното е това, което нашите сетива ни казват, че е там. Да вземем една планина например. Нашите сетива ни казват, че това е предмет. Той има размери, цвят, форма. Дори различаваме видове планини, в което няма нищо погрешно. Грешката ни е просто, че никога не ни е хрумвало, че сетивата ни играят само повърхностна роля. Сетивата ни възприемат по даден начин, защото една специфична черта на съзнанието ни ги кара да го правят по този начин. Отново започнах да изразявам съгласието си с него, но не защото го исках, тъй като не бях схванал съвсем идеята му, а по-скоро като реакция на неловкото положение, в което иначе щях да изпадна. Той ме спря.
- Използвах термина „светът" - продължи дон Хуан, - за да означа всичко, което ни заобикаля. Разполагам и с по-добър термин разбира се, но той ще е твърде непонятен за теб. Ясновидците твърдят, че нашето съзнание е единствения фактор, поради който смятаме, че светът там, отвън, е съставен от предмети. Но това, което в действителност е там, са излъчванията на Орела - флуидни, постоянно в движение и все пак непроменени, вечни. Той ме спря с ръка точно в мига, когато понечих да го попитам какво представляват излъчванията на Орела. Обясни, че едно от най-драматичните наследства, което старите ясновидци са ни оставили, било тяхното откритие, че всички живи същества съществуват, за да развиват съзнанието си. Дон Хуан го нарече колосално откритие.
.....

- От момента на зачеването ли се развива съзнанието или от момента на раждането? - попитах аз.
- Съзнанието се развива от момента на зачеването - отвърна той. - Винаги съм ти казвал, че сексуалната енергия е от огромно значение и че трябва да се контролира и да се използва много внимателно. Но ти всеки път се възмущаваше от думите ми, защото смяташе, че говоря за контрол от гледна точка на нравствеността, докато аз винаги съм го казвал в смисъл на съхраняване и пренасочване на енергията. Дон Хуан погледна Хенаро. Той кимна с глава в знак на съгласие.
- Хенаро ще ти разкаже какво казваше нашият благодетел, нагуалът Хулиан, за съхраняването и пренасочването на сексуалната енергия - рече ми дон Хуан.
- Нагуалът Хулиан казваше, че да правиш секс е въпрос на енергия - започна Хенаро. - Той например никога нямаше проблеми със секса, защото кипеше от енергия. Но когато видя мен, от един поглед само констатира, че моят, малкият, става само за пикаене. Каза ми, че нямам достатъчно енергия, за да правя секс. Каза, че родителите ми са били твърде отегчени и уморени, когато са ме правили, и че аз съм се появил в резултат на много отегчителен секс. И съм се родил такъв - отегчен и уморен. Нагуалът Хулиан препоръчваше на хора като мен никога да не правят секс; така можем да запазим малкото енергия, която имаме. - Каза същото на Силвио Мануел и на Емилито. Видя, че останалите имат достатъчно енергия. Те не бяха резултат на отегчителен секс. На тях каза, че могат да правят каквото искат със сексуалната си енергия, но им препоръча да се контролират и да разберат заповедта на Орела, че предназначението на секса е да дарява пламъка на съзнанието. Всички казахме, че сме разбрали.
…..

- Ако воините искат да имат достатъчно енергия, за да виждат, трябва да станат скъперници по отношение на сексуалната си енергия. Това бе урокът, който нагуалът Хулиан ни даде. Той ни бутна в непознатото и всички ние едва не умряхме. И тъй като всеки от нас искаше да вижда, ние, разбира се, се въздържахме от пилеенето на своя пламък на съзнанието.
.....

- Хвана се - рече Хенаро на дон Хуан, имайки предвид мен, след като дон Хуан бе скочил леко на земята и му бе помогнал да се изправи. - Никога няма да признае, че е мухльо. Твърде високо е самомнението му, за да го стори, но целият трепери от страх от това, което може да му се случи, защото не призна, че е мухльо.
Като ги гледах как се смеят, бях убеден, че само индианците могат да се смеят така радостно. Но се убедих също и в това, че имаше доста голяма доза злонамереност в тях - подиграваха се на един неиндианец. Дон Хуан веднага долови чувствата ми.
- Не позволявай на самомнението си да взема връх - рече той. - Ти с нищо не си по-различен от другите. Никой от нас не е, без значение дали е индианец или неиндианец. Нагуалът Хулиан и неговият благодетел не пропускаха случай да се позабавляват като ни се присмиват.
....

Говорих за възпроизводството, метаболизма и растежа - процесите, които отличават живите организми от мъртвата материя.
- Ти изхождаш от позицията на органичния живот - рече той. - Но това е само един отделен случай. Не бива да извличаш всичко, което искаш да кажеш, само от една категория.
- Но как е възможно да бъде другояче? - запитах аз.
- За ясновидците да си жив означава да съзнаваш - отвърна той. - За обикновения човек да съзнаваш означава да си организъм. Докато за ясновидците не е така. За тях да съзнаваш означава, че излъчванията, които пораждат съзнанието, са затворени в някакъв съд.
- Органичните живи същества имат пашкул, който затваря излъчванията. Но съществуват и други твари, чиито съдове не изглеждат на ясновидеца като пашкул. И въпреки това те съдържат в себе си излъчванията на съзнанието и имат характеристики на живота, различни от възпроизводството и метаболизма.
- Какви например, дон Хуан?
- Например емоционална зависимост - тъга, радост, гняв и т.н. А, да не забравя най-добрата характеристика - любов; един вид любов, за която човекът и понятие си няма.
- Сериозно ли говориш, дон Хуан? - запитах аз.
- Абсолютно сериозно - отвърна той с безизразно лице, след което избухна в смях.
- Ако вземем за доказателство това, което ясновидците виждат - продължи той, - животът наистина е нещо изключително.
- Ако тези същества са живи, защо не се показват на хората? - попитах аз.
- Показват се, непрекъснато. И то не само на ясновидците, но също и на обикновения човек. Проблемът е в това, че цялата енергия, с която човекът разполага, се поглъща от първото внимание. Описът на човека не само я изчерпва всичката, но и втвърдява пашкула до такава степен, че го прави негъвкав. При тези обстоятелства не е възможно да се осъществи контакт. Дон Хуан ми припомни множеството случаи от моето чиракуване при него, при които аз самият бях наблюдавал неорганични същества. Рязко отвърнах, че съм си намерил задоволително обяснение за почти всеки един от тях. Дори бяха формулирал хипотезата, че неговите уроци, комбинирани с употребата на халюциногенни растения, целяха да принудят чирака да се съгласи с една примитивна интерпретация на света. Казах му, че в записките си не съм я нарекъл „примитивна интерпретация", а в антропологически дух съм я назовал „възглед за света, поприсъщ на първобитно-общинните общества".
.....

- Следващата истина е - продължи дон Хуан, - че възприятието се осъществява, защото във всеки от нас има един действащ компонент, наричан „събирателната точка", който подбира вътрешните и външните излъчвания за подреждане. Специфичното подреждане, което ние възприемаме като „светът", е резултат от особеното място, където е разположена нашата събирателна точка върху пашкула ни. Той повтори това няколко пъти, като ми даваше време да го асимилирам. После каза, че за да потвърдя с личен опит истините за съзнанието, ми е необходима енергия.
….

- Събирателната точка на човека се появява в една определена област от пашкула, защото такава е заповедта на Орела - рече дон Хуан. - Но точното й местоположение се установява от навика, от повтарящите се действия. Първо научаваме, че тя може да бъде поставена там, а след това й нареждаме да бъде там. Нашата заповед става заповед на Орела и точката се фиксира на даденото място. Обмисли това много внимателно: нашата заповед става заповед на Орела. Старите ясновидци скъпо платили за това откритие. Ще се върнем към това по-късно.
….

Дон Хуан добави, че маниакалното оплитане на първото внимание в самопогълнатост или разум е мощна обвързваща сила и че ритуалното поведение, понеже е монотонно, принуждава първото внимание да освободи малко енергия от наблюдаването на описа, в резултат на което събирателната точка губи неподвижността си.
- Какво става с хората, чиято събирателна точка е загубила неподвижността си? - попитах аз.
- Ако не са воини, си мислят, че откачат - рече той с усмивка. - Точно както ти си мислеше по едно време, че полудяваш. Ако са воини, те знаят, че са полудели, но търпеливо чакат. Разбираш ли, да си здрав и нормален означава, че събирателната ти точка е неподвижна. Когато тя се мести, това буквално означава, че човекът е побъркан.
Той каза, че има две възможности пред воините, чиято събирателна точка се е разместила. Първата е да приемат, че са болни и да се държат като побъркани, реагирайки емоционално на странните светове, които наблюдават поради местенията на своята точка; втората възможност е да останат спокойни и невъзмутими, знаейки, че събирателната точка винаги се връща в първоначалната си позиция.
….

- А от какво зависи, кое от двете ще се случи?
- От енергията! От безупречността! Безупречните воини никога не губят твърдостта си. Те остават невъзмутими. Много пъти съм ти казвал, че безупречните воини могат да видят ужасяващи светове и в следващия момент да разказват някой виц, да се смеят с приятели или непознати.
….

- Споменах ти веднъж, че новите ясновидци вярват, че нашите сетива са способни да улавят всичко. Те поддържат това убеждение, защото виждат, че местоположението на събирателната точка е факторът, който диктува какво да възприемат сетивата ни.
- Ако събирателната точка подреди излъчванията в пашкула в положение, различно от нормалното, човешките сетива възприемат по невъобразими начини."
Screw the rules... play The Game!

"As above, so below."

manikaganga
Мнения: 97
Регистриран: 18 ное 2014 17:56

Re: Хакери на сънища

#19

Мнение от manikaganga » 16 сеп 2019 20:05

Може би вътрешен диалог има, когато има "спорещи страни" в самите нас :)

Потребителски аватар
alexyeli
Мнения: 144
Регистриран: 30 май 2019 11:04
Местоположение: Espania

Re: Хакери на сънища

#20

Мнение от alexyeli » 22 сеп 2019 02:47

hyparh написа:
12 сеп 2019 22:33

- От момента на зачеването ли се развива съзнанието или от момента на раждането? - попитах аз.
- Съзнанието се развива от момента на зачеването - отвърна той. - Винаги съм ти казвал, че сексуалната енергия е от огромно значение и че трябва да се контролира и да се използва много внимателно. Но ти всеки път се възмущаваше от думите ми, защото смяташе, че говоря за контрол от гледна точка на нравствеността, докато аз винаги съм го казвал в смисъл на съхраняване и пренасочване на енергията. Дон Хуан погледна Хенаро. Той кимна с глава в знак на съгласие.
- Хенаро ще ти разкаже какво казваше нашият благодетел, нагуалът Хулиан, за съхраняването и пренасочването на сексуалната енергия - рече ми дон Хуан.
- Нагуалът Хулиан казваше, че да правиш секс е въпрос на енергия - започна Хенаро. - Той например никога нямаше проблеми със секса, защото кипеше от енергия. Но когато видя мен, от един поглед само констатира, че моят, малкият, става само за пикаене. Каза ми, че нямам достатъчно енергия, за да правя секс. Каза, че родителите ми са били твърде отегчени и уморени, когато са ме правили, и че аз съм се появил в резултат на много отегчителен секс. И съм се родил такъв - отегчен и уморен. Нагуалът Хулиан препоръчваше на хора като мен никога да не правят секс; така можем да запазим малкото енергия, която имаме. - Каза същото на Силвио Мануел и на Емилито. Видя, че останалите имат достатъчно енергия. Те не бяха резултат на отегчителен секс. На тях каза, че могат да правят каквото искат със сексуалната си енергия, но им препоръча да се контролират и да разберат заповедта на Орела, че предназначението на секса е да дарява пламъка на съзнанието. Всички казахме, че сме разбрали.
…..

- Ако воините искат да имат достатъчно енергия, за да виждат, трябва да станат скъперници по отношение на сексуалната си енергия. Това бе урокът, който нагуалът Хулиан ни даде. Той ни бутна в непознатото и всички ние едва не умряхме. И тъй като всеки от нас искаше да вижда, ние, разбира се, се въздържахме от пилеенето на своя пламък на съзнанието.

Ето също едно интересно допълнение по въпроса за сексуалната енергия от “сина “ на Учителя Дънов - Омраам .Много грамотно описано точно за нашето съвременно Българско съзнание .Заедно с книгата “Тантра“ на нашенката с френско потекло Марго Ананд за канализирането и оползотворяване на енергията кундалини по един много достъпен начин за съвременния човек,Препоръчвам на всички тези две помагала за енергийната култура. Под дълбок секрет ще споделя Hush ,че базисните техники за контрол над “вътрешната флейта“ както е наречана кундалини в книгата са пробвани на домошно с „материали на клиента“ и резултатите са повече от впечатляващи.Не става въпрос за никакви розови романи и геройства в този стил а напротив точно за тяхното обуздавне и контрол даващи много свобода на съзнанието и мир на душата и егото...Както отдавна е известно половината (и не само тя) част от човечеството се ръководи еднвременно от две “глави“ които работят на принципа на скачените съдове -демек колкото едната се “пълни “другата точно толкова се “опразва“ със съответните си там производни.. :))

Пожелавам приятно и ползотворно четене на осмелилите се „воини които искат да имат достатъчно енергия,за да виждат“ Cuz_clapping

Сексуалната сила или Крилатият дракон www.spiralata.net/biblioteka/kn_bul/ivanhov.zip

Тантра с картинки 1ne www.spiralata.net/biblioteka/kn_bul/anand_tantra.zip

Сексуалната сила или Крилатият дракон.zip
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
dubito , ergo cogito - ergo sum Dance1

Отговори

Върни се в “Човек”