Мистериите на Слънчевата система https://www.actualno.com/cosmos/misteri ... 84070.html

ТЕОРИИ Оргонна енергия Принципи

Принципи Взаимозависимости Действие на материално ниво
Отговори
Потребителски аватар
Philip
Site Admin
Мнения: 5456
Регистриран: 15 ное 2014 11:31
Местоположение: Около Мадарския конник :)
Контакти:

ТЕОРИИ Оргонна енергия Принципи

#1

Мнение от Philip » 18 ное 2014 11:04

ОСНОВНИ ПОЛОЖЕНИЯ

Всяко от измеренията има своето специфично пространство. Първоначалното сгъстяване на енергия в него се предизвиква от вибрация - т.е. - звук :)
Тя поражда два противоположни вихъра. Това, което е нужно да се отчита винаги, е че поради това, всичко в нашето измерение се състои от две противоположности, които винаги вървят заедно и нищо не може да промени това! Всичко проявено (което наричаме физическо) се дължи на преобладаването на единия тип вихър над другия.
capture_09272014_082444.jpg
Всеки от вихрите е троен, т.е. състоящ се от три основни съставляващи, които не могат да съществуват една без друга в нашето измерение. Приемете го като основните първи хармоници на вибрацията, създала вихъра. Двата вихъра не съществуват поотделно, както в картинката тук. Те са един в друг. Реално са едно, колкото и да е трудно на мозъка да възприеме това.
При преобладаването на единия вихър енергията се сгъстява (ще избягвам общоприетите названия положителен и отрицателен) и "се създават" по-ниските (физически) нива.
Това създаване преминава през следните фази:
1. Вихър, създаден от вибрация
2. Натрупване на енергия до сгъстяването и в единични, неделими "частици"
3. Те създават свое собствено поле, което предизвиква вторични свойства и свързването им в по-големи (обикновено тройни) обекти. Тези вторични "частици" са тези, които учените наричат кварки, мюони, фотони и какви ли не още. Каква ще е частицата, зависи от това колко единия тип вихър преобладава над другия. Реално нещата, които наричаме "полета" - електрическо, магнитно - са именно тези частици.
4. Тези частици си взаимодействат и се свързват в "атоми" Smileylol В "атомите" съществуват според учените електрони, протони и неутрони. Реално са съставени от ляво въртящ вихър, дясно въртящ вихър и резултантното им поле, образувано от свободни вихри от по-високото ниво. (Именно то е това, което наричаме маса, гравитация, антигравитация!)
5. На последното, най-ниско ниво в това измерение, тези "атоми" се свързват помежду си и създават "видимия свят" около нас Phil

Това е света, който виждаме и от който сме съставени и ние Phil

А сега към практиката

При преобладаването на дясно въртящи вихри се проявяват следните свойства:
Светлина, топлина, гравитация, разрушаване на материята. При въртящи се полета или устройства той мигрира по периферията - центробежен.
При преобладаване на ляво въртящи вихри:
Звук, студ, антигравитация, създаване на материя. При въртене - центростремителен.

При всички радиантни устройства се постига преобладаване на центростремителните, лявовъртящи вихри.
Това реално ползваме и ние тук. Колкото по-голяма разлика постигаме в съотношението дясно - ляво въртящи вихри (с преобладаване на лявовъртящите), толкова повече устройствата проявяват желаните от нас положителни характеристики.

Шаубергер постига лявовъртящото преобладаване на вихрите чрез максимално завихряне на въздуха или водата, като ползва центростремителните свойства на лявовъртящите и центробежните на дясновъртящите. Намалява дясновъртящите чрез това, което нарича "катализатори" - т.е. - материала - мед, злато, сребро, платина.
Така в изходящия поток от тръбите и устройствата му преобладават лявовъртящите вихри и проявяват свойствата си - изстудяване, левитация.

Тесла ползва висока честота, като по този начин директно активира по-високото ниво на енергията. Също ползва мед и сребро за отнемане и разпръскване в пространството на дясновъртящите вихри и увеличаване на лявовъртящите, като по този начин се проявяват основно техните свойства.

Ето и таблица на елементите спрямо дясновъртящите вихри, наричани от сегашната наука електрони. Колкото е по-висока стойността (привличат дясновъртящи вихри към себе си), толкова повече трябва да използваме тези материали, за да постигнем преобладаване на лявовъртящите вихри над дясновъртящите Phil
capture_09232014_065658.jpg
Стига толкова Phil , за да може да се осмисли качествено Phil
С тези знания, всеки може да си обясни как и защо действа всяко от устройствата за "свободна енергия" Phil


ПП Написаното е публикация, която бях писал първо във форума "гаража". Тук съм я променил и допълнил така, че да стане по-ясно обясненото в нея.

Приятно разбиране Smileylol
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
Наблюдавам Анализирам Променям

Потребителски аватар
Philip
Site Admin
Мнения: 5456
Регистриран: 15 ное 2014 11:31
Местоположение: Около Мадарския конник :)
Контакти:

Re: Енергия Принципи

#2

Мнение от Philip » 18 ное 2014 11:18

ЗЕМНО ЕЛЕКТРИЧЕСТВО

Стъбълфилд, Мъри и още много други Phil

Използвани материали - медни плочи или пръти; цинкови плочи или пръти; акумулатор (при някои от устройствата вместо акумулатор - трептящ кръг); активиращо устройство; товар (дъгова лампа; микрофон-говорител; други)

Защо са медни и цинкови - погледнете таблицата на елементите от предишния ми пост. Има и по-добри материали с противоположни свойства, но тези са били най-лесно достъпни.

Акумулатор (след първоначалното зареждане не е било необходимо да се зарежда изкуствено отново) - задава потенциално движение (трептящия кръг осъществява същото)

Активиращо устройство - служи като дефибрилатора при спряло сърце - то има възможност да работи, но му трябва първоначален импулс.

Товар - и той е задължително условие.

Действие :

Медта привлича първичните частици, които при достатъчна "гъстота" се проявяват като дясновъртящи вихри.
Цинка е с обратни свойства - привлича първичните частици, които са лявовъртящи вихри.

Акумулатора или трептящия кръг са потенциален източник на движение на "електрическото поле".

Активиращо устройство - каквото и да е, което да създаде магнитен или електрически импулс в системата - увеличава моментно силата на полетата, които след това се самоподдържат в това високо работно състояние.

Товарът е условието това "електрическо поле" да се задейства. Той е място на срещата на потоците, като в единия преобладават лявовъртящи вихри, а в другия - дясновъртящи. При срещата си те си взаимодействат, при което се емитират фотони (светлина) и фонони (звук). Hola
Наблюдавам Анализирам Променям

Потребителски аватар
Philip
Site Admin
Мнения: 5456
Регистриран: 15 ное 2014 11:31
Местоположение: Около Мадарския конник :)
Контакти:

Re: Енергия Принципи

#3

Мнение от Philip » 18 ное 2014 11:24

А това е периодичната система на Менделеев преди да бъде ъпгрейдвана от следващи "учени"
mendeleev_big.jpg
Елементите, наречени от него нютоний и короний са всъщност вихрите от ниското ниво, за които говорих до тук.
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
Наблюдавам Анализирам Променям

Потребителски аватар
Philip
Site Admin
Мнения: 5456
Регистриран: 15 ное 2014 11:31
Местоположение: Около Мадарския конник :)
Контакти:

Re: ТЕОРИИ Оргонна енергия Принципи

#4

Мнение от Philip » 22 ное 2014 17:14

Поствам виждането и мнението на човек, който чете в "гаража", чете и тук, но не желае да поства. Ценя много мнението му, защото има много прецизно ментално виждане на "енергиите", съставляващи физическия свят а и не само. Написаното е провокирано от спора ни в "гаража" за ляво и дясно въртене. Написаното го получих днес. То обхваща и други интересни теми от разискваните в другия форум, така че ще копирам всичко тук, за да не се разкъсва.
Просто имайте предвид, че това е много ценна информация, която няма как да намерите по друг начин, освен ако човекът не реши да пише сам тук и да ни помага, като ни насочва за различни устройства, които правим :)


"Всеки от двата вихъра „дава” едно, и „отнема” противоположното. Ти го беше описал подробно като свойства на вихрите.

Ляво въртящ – центробежен, топлина, светлина. С проявления на „излъчване” на съответните нива: чувства – обич, любов, грижа; ум – творящ, „излъчващ, създаващ” в съответните му състояния на хармония или дисхармония, в съответните му октави и времеви измерения, съзнание – „отворено”, даващо до нивата на „даване”, които достига. „Отнема” „усещанията”, „свойствата” на дясно въртящия вихър със съответните му проявления и еквиваленти на всички нива - време, пространство, материя, до които достига/в зависимост от състоянието, октавата/.

Дясно въртящ – същото, но с обратно проявление."

За измерванията и резултатите с + и - в гаража:
Ще преразкажа с мои думи няколко реда, за да са по-ясни за хора, на които никога не им се е налагало да обясняват с думи неща, за които няма думи :)

...При всеки човек, по всяко време е нужно да има сравнително точно равновесие на левите и десните вихри, които го съставляват. Когато по някаква причина това равновесие бъде нарушено и има преобладаване на единия тип вихър над другия то принципите, по които "работи" Вселената, се стремят да върнат нещата в динамичното им равновесие.Тогава този човек, при който е нарушено равновесието на двата типа вихри, започва да приема обратния тип вихър за положителен (защото той е положителен за него - връща го в равновесното му състояние, съвместимо с живота на този вид - в случая - човек)
...И сега продължавам отново с копиране от писмото:


Това най-общо „виждам” като причина за промяната на усещанията при измерванията, които правят хората, промяната на техните нива. Те на са правилни и грешни, просто са такива сега, за тях. За мен никога не е имало + и -, затова те бях питала в началото какво е оргон и кое е плюс и минус.
Аз усещам три неща във форума като хармонични, тоест „даващи” едното и другото и „отнемащи” едното и другото – тръбите, които правиш ти, трискелионите и хармонизатора на Слим Спърлинг/само като идея, но не с тази конструкция, по-различен е този, който аз виждам като „хармоничен” по начина по който ти описах/. Въпроса с материалите също е важен. Там като "потъна" пък става още по объркано и "трудно" за написване.

Хиляди благодарности от мен за написаното и споделеното! :)
Наблюдавам Анализирам Променям

gomi
Мнения: 380
Регистриран: 18 ное 2014 17:25
Местоположение: майна таун

Re: ТЕОРИИ Оргонна енергия Принципи

#5

Мнение от gomi » 22 ное 2014 18:44

Ето един пост на Ринат Шеймуратов, който също обяснява за видовете въртене на енергията в нашата галактика :

""" И так, мы живем в левовращающемся мире (во Вселенной всё крутится против часовой)! А вот спираль ДНК закручена вправо (почасовой), специально против всего вокруг - это чтоб как парус воспринимать энергию потоков левовинтовых мю-нейтрин с любой стороны (на этой энергии функционирует жизнь).
Но и правовинтовые мю-нейтрины интересны и важны!

Воду, насыщенную левовинтовыми мю-нейтринами условно можно назвать «живой» водой, а воду, насыщенную правовинтовыми мю-нейтринами «мёртвой» водой, но она тоже полезна!

И вот почему:
если левовинтовые мю-нейтрины заставляют спираль ДНК выполнять механическую работу, строить и исполнять «жизнь», то правовинтовые мю-нейтрины будут пролетать по прямо-вытянутой правовинтовой спирали ДНК без воздействия, как гайка по своей резьбе на длинном болту, но в местах, где спираль ДНК согнута, имеет перегиб - возникнет силовое воздействие, стремящееся выпрямить изгиб.

Прямая спираль ДНК от долгой работы в клетке сгибается, перегибается во многих местах, закручивается, заматывается (старая клетка), как бы укорачивается, что снижает эффективность его работы вплоть до полной остановки (спираль ДНК запутывается в клубок или узелок, и такая клетка уже не может производить работу, расти-делиться, двигаться и замирает, т.е. умирает), а правовинтовые мю-нейтрины как раз могут исправить такие «дефекты», распрямить спираль ДНК, попытаться размотать клубок, т.е. вернуть спираль ДНК в первоначальное вытянутое прямолинейное состояние – омолодить клетку.
Но шаг резьбы гайки (мю-нейтрино) должен соответствовать шагу резьбы болта (спираль ДНК), т.е. важна скорость вращения мю-нейтрин, она задает "шаг резьбы гайки", накладываясь на линейную скорость движения мю-нейтрино.
Тем, кто имеет вертушки, готовит и пьёт воду, насыщенную левовинтовыми мю-нейтринами:
есть смысл изредка делать перерыв, чтоб попить несколько дней воду, насыщенную правовинтовыми мю-нейтринами – распрямить спирали ДНК во всех клетках тела
Наилучшую скорость вращения вертушки придется выяснять практически, по своим ощущениям и наблюдениям.

с две думи баланса му е майката Beer
IT'S RIGHT THERE IN FRONT OF YOUR EYES!
John BEDINI

Потребителски аватар
Philip
Site Admin
Мнения: 5456
Регистриран: 15 ное 2014 11:31
Местоположение: Около Мадарския конник :)
Контакти:

Re: ТЕОРИИ Оргонна енергия Принципи

#6

Мнение от Philip » 22 ное 2014 19:47

Превод на текста на гоми :)

"""И така, ние живеем в лявовъртящ свят ( във Вселената всичко се върти срещу часовата стрелка )! А спиралата на ДНК е завъртяна надясно ( по часовата ), обратно на всичко наоколо - за да поема като платно енергията на потоците от лявовъртящо мю-неутрино от всяка страна ( на базата на тази енергия функционира животът ).
Но и дясно въртящото мю-неутрино е интересно и важно!

Водата, наситена с лявовъртящо мю-неутрино условно може да се нарече "жива" вода, а водата, наситена дясно въртящо мю-неутрино - "мъртва" вода, но тя също е полезна!

И ето защо:
Ако лявовъртящото мю-неутрино заставя спиралата на ДНК да извършва механична работа, да строи и изгражда живота, то дясно въртящото мю-неутрино ще прелита по право изпънатата дясно завъртяна спирала на ДНК без никакво въздействие, като гайка по същата резба на дълъг болт, но на местата, където спиралата на ДНК е изкривена и има прегъване - възниква силово въздействие, стремящо се да я изправи.

Правата спирала на ДНК, след дълга работа в клетката се огъва и превива на много места, което снижава ефективността на работата и в клетката до пълното спиране, т.е. тя умира. А дясно въртящото мю-неутрино изправя такива дефекти, възможно е да възстанови такива дефекти, да върне спиралата в първоначалното и състояние, да подмлади клетката.

Но стъпката на резбата на гайката трябва да съответства на стъпката на болта, т.е. важна е скоростта на въртене на мю-неутриното, тя задава "стъпката на резбата", модулирайки линейната скорост на движение на мю-неутриното.
Тези, които имат "вертушки"(у-вото на Ринат Шаймуратов), готвят и пият вода, наситена с лявовъртящо мю-неутрино: ИМА СМИСЪЛ понякога да правят почивка и да пият вода , наситена с дясно въртящо мю-нутрино, за да се изправят спиралите на ДНК в клетките им. Най-добрата скорост на въртене на "вертушата" се налага да се изясни практически, по свои усещания и наблюдения."""
Наблюдавам Анализирам Променям

Потребителски аватар
icrow
Мнения: 6377
Регистриран: 17 ное 2014 11:04

Re: ТЕОРИИ Оргонна енергия Принципи

#7

Мнение от icrow » 23 ное 2014 17:32

Не съм сигурен, че се отнaся зa оргонa товa. Нещо от вътре ми крещи, че не е тaкa. Нямa нуждa дa спорите с мен. Не aнгaжирaм никой с моето мнение. :)
С мързел към прогрес. :))
my logic is undeniable :))

djoko
Мнения: 24
Регистриран: 20 ное 2014 18:55

Re: ТЕОРИИ Оргонна енергия Принципи

#8

Мнение от djoko » 29 ное 2014 17:41

Разгледах табличката горе. Винаги съм се чудил защо точно мед, а не нещо друго. Получих частичен отговор на въпроса си.

Но... защо не се влагат материали като сяра, силиций, въглерод? Или може би Асен ползва някой от тях... след като на няколко места обяснява как е изоставил "телената" технология?

Потребителски аватар
icrow
Мнения: 6377
Регистриран: 17 ное 2014 11:04

Re: ТЕОРИИ Оргонна енергия Принципи

#9

Мнение от icrow » 29 ное 2014 17:45

Той за тези си устройства не ползва шнурове. Но пак ползва мед за разни бобини и тн. Така си мисля де. :))
С мързел към прогрес. :))
my logic is undeniable :))

Потребителски аватар
Philip
Site Admin
Мнения: 5456
Регистриран: 15 ное 2014 11:31
Местоположение: Около Мадарския конник :)
Контакти:

Re: ТЕОРИИ Оргонна енергия Принципи

#10

Мнение от Philip » 29 ное 2014 18:31

Шаубергер е ползвал здраво силиций и въглерод. Но той е от малкото, схванали какво и защо става :)
А иначе - точно така - прав си - трябва да се ползват материали с максимално различно "отношение към електрона" (каквато е тази таблица), за да се получат максимални разлики в полярността.
Наблюдавам Анализирам Променям

Отговори

Върни се в “Енергията на Природата Принципи”