Жива и мъртва вода

Отговори
Потребителски аватар
Philip
Мнения: 5598
Регистриран: 15 ное 2014 11:31
Местоположение: Около Мадарския конник :)
Контакти:

Жива и мъртва вода

#1

Мнение от Philip » 03 дек 2014 06:52

Следващото е част от книгата на д-р Нешев - Стопяване на тумори с жива вода.

Анолит /мъртва вода/ и католит /жива вода/
Изследванията на анолита и католита доказват новите активни свойства на необичайната вода: при анолита те са оцеляващи, при католита - възстановяващи.
В началото трябва да се отбележи, че концентрацията на водородните йони в активираната вода се измерва с водородния показател pH. Скалата на този показател се изменя от 0 до 14 единици. Неутралната вода от водопровода има pH=7,0. Ако този показател е по-малък, характерът на водата е киселинен. Най-често се използува киселинна (мъртва) вода с pH = 2,5 - 5,5. При използуване за дезинфекция, водата може да бъде и по-киселинна (pH = 1,5 - 2,0). Ако показателят е по-голям от 7,0, то водата има алкален характер. Колкото по-голям е показателят - толкова по-алкална е водата. Обикновено се използува алкална (жива) вода с pH = 8,0 - 10,0. Разлика в концентрацията ± 0,5 pH няма особено практическо значение.

Мъртвата вода (анолит, киселинна вода)
е безцветна, прозрачна течност с кисел вкус и характерен мирис на киселина. Тази вода е отлично бактерицидно и дезинфекциращо средство. Тя забавя биологичните процеси в организма на човека и животните, понижава кръвното налягане, успокоява нервите, подобрява съня, намалява болките в ставите. При редовно изплакване на устната кухина с нея след ядене, тя разтваря зъбния камък, спира кръвотечението от венците и дезинфекцира устната кухина. Мъртвата вода дезинфекцира много добре бинтове, бельо, дрехи, обувки, различни съдове, хранителни продукти, плодове, зеленчуци, дори помещения и почва. Много ефективно и бързо лекува обикновената хрема, болката в гърлото при простудни заболявания, прекратява диарията. Лесно може да се приготви мъртва вода с широко рекламирания pH=5,5, която да се използува за миене, вместо скъпоструващи препарати. Мъртвата вода, освен това е заредена с положителни заряди около 0,9-1,1 волта, което усилва действието и. При съхраняване в плътно затворени съдове тя запазва свойствата си 2-3 седмици.

Живата вода (католит, алкална вода)
е по-мътна, сивкава течност, без мирис, с алкален вкус, много мека. След реакцията утайките падат на дъното и водата става прозрачна. Колкото по-лошокачествена е водата, толкова повече утайки се образуват, като в утайките се концентрират и съдържащите се във водата радионуклиди. Така се постига и допълнителен ефект - смекчаване и пречистване на водата. Живата вода е отлично тонизиращо и стимулиращо средство. Тя ускорява биологичните процеси в организма, увеличава кръвното налягане, подобрява усвояването на храната, ускорява обмяната на веществата, подобрява апетита, придава енергия, бодрост. Тя бързо лекува различни рани, от драскотини, раздразнения на кожата, до язви на стомаха и дванадесетопръстника. Живата вода освежава увехналите цветя и след това те дълго запазват свежестта си. Семената, киснати в жива вода преди да бъдат посяти, покълват по-бързо, а при периодично поливане с жива вода дават по-добра реколта, която и узрява по-бързо. Живата вода е отлично средство за пране, обезмасляване на повърхности, стимулиране растежа на домашните животни. Освен алкалните свойства, живата вода е заредена с отрицателни заряди около 0,8-0,9 волта. Тя губи свойствата си по-бързо, отколкото мъртвата вода, за около седмица, при условие, че се съхранява в плътно затворени съдове.
Наблюдавам Анализирам Променям

Потребителски аватар
icrow
Мнения: 6546
Регистриран: 17 ное 2014 11:04

Re: Жива и мъртва вода

#2

Мнение от icrow » 03 дек 2014 11:24

Силно aлкaлнa водa с много полезни свойствa може дa се нaпрaви с пепел от лозови пръчки.
С мързел към прогрес. :))
my logic is undeniable :))

Потребителски аватар
SHOK
Мнения: 42
Регистриран: 18 ное 2014 17:50
Местоположение: Вижда се от Витоша

Re: Жива и мъртва вода

#3

Мнение от SHOK » 04 дек 2014 20:19

Icrow, ако е възможно повече инфо за водата с пепел от лозови пръчки, моля. При електролизата с негланцирана глинена чаша вкуса на водата е неприятен. Не съм имал възможност, да пробвам с плътен бризент или с неглазирана порцеланова ( от каолин) чаша. Бихте ли ми дали съвет по този проблем. Благодаря Ви.

Потребителски аватар
icrow
Мнения: 6546
Регистриран: 17 ное 2014 11:04

Re: Жива и мъртва вода

#4

Мнение от icrow » 04 дек 2014 20:30

Това за чашите не го вдянах съвсем. Лозата като растение е благословено и съдържа страшно много полезни за човека витамини минерали и тн. Няма да се впускам в изреждане, но до колкото знам има и някой елементи, които не са изследвани до сега. Принципно която и да е пепел разтворена във вода е с алкален характер. Доколкото знам вредните гадини из тялото не виреят в алкална среда. Но с лозовата се получава и един коктейл от необходими вещества. Това го знам от баща ми. Преди няколко години беше много болен и с тази рецепта от много стара книга се оправи за няколко дни. С жабуркане примерно с такава вода и много скоро спира неприятната миризма на гнили зъби, както и болки по венците и зъбите. В гаража бях пуснал тема, ако не съм е копирал тук ще видя да го направя в скоро време.
С мързел към прогрес. :))
my logic is undeniable :))

Потребителски аватар
ivchak
Мнения: 498
Регистриран: 25 ное 2014 20:53
Местоположение: ВАРНА

Re: Жива и мъртва вода

#5

Мнение от ivchak » 04 дек 2014 20:52

Здравей SHOK, с брезентова торба вкуса на водата не става по добър. Мога да ти дам някои съвети от личния ми опит да пробваш :) Преди да включа уреда наливам необходимото количество вода , покривам я с кърпа или вестник(да не се праши) и я оставям така за половин -един час за да се изпари хлора(става дума за вода от чешмата). По този начин се образува по-малко пяна и разни бели "парцалчета". След като водата е готова преливам живата вода в стъклен съд и с малко от мъртвата вода(или оцет) измивам керамичният съд докато още е мокър.Така по малко ще се задръстват порите на съда.След като се утаи живата вода я преливам още 1-2 пъти за да се изчисти от матилката.Ако ти се играе може да я филтрираш с тензух.Успех
Ето и рецептата на Айкроу за лозовите пръчки
лечение с лозови пръчки -Айкроу.rar
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.

Потребителски аватар
Philip
Мнения: 5598
Регистриран: 15 ное 2014 11:31
Местоположение: Около Мадарския конник :)
Контакти:

Re: Жива и мъртва вода

#6

Мнение от Philip » 05 дек 2014 10:27

Това е текста на Айкроу от линка на Ивчак :))

Лечението е познато още от древни времена. Изгарят се на чисто лозови пръчки и пепелта се събира. Две равни супени лъжици от пепелта се сваряват в 500мл вода, докато не остане 300мл в съда. Полученото вещество има силно алкален характер и деиства, на принципа на ММС (поне така си го обяснявам аз) само че подхранва организма с така ценните минерали и витамини, които вредните бактерии са изпапкали в нас. Мои близки са го ползвали и е имало много по добър ефект от ММСа. Аз съм го пробвал само веднъж изжаборих си устата, след което почна да мирише за известно време на изгнили зъби и възпалението на венците до вечерта вече беше утихнало. Разбира се това за устната кухина е най-малкото, което прави лекарството. Ето и съвсем малка информация за част от състава на гроздето http://zdraventer.blogspot.com/2011/08/ ... z2ViDkAkd9 Рецептата я знам от моя позната, която я е прочела в някакъв доста стар справочник за народна медицина.

Айкроу, какво е това ММС?
Наблюдавам Анализирам Променям

Потребителски аватар
icrow
Мнения: 6546
Регистриран: 17 ное 2014 11:04

Re: Жива и мъртва вода

#7

Мнение от icrow » 05 дек 2014 11:01

Не е media message system :)) Ето товa http://www.mmsbulgaria.com/ Достa сме го объждaли. :)
С мързел към прогрес. :))
my logic is undeniable :))

Потребителски аватар
SHOK
Мнения: 42
Регистриран: 18 ное 2014 17:50
Местоположение: Вижда се от Витоша

Re: Жива и мъртва вода

#8

Мнение от SHOK » 05 дек 2014 20:25

Благодаря Ви, живи и здрави първите 100г., пък после ще му мислим.

Потребителски аватар
alexyeli
Мнения: 145
Регистриран: 30 май 2019 11:04
Местоположение: Espania

Re: Здраве - инхалации със сребърна вода

#9

Мнение от alexyeli » 28 яну 2020 19:05

ПРИГОТВЯНЕ НА ЖИВА И МЪРТВА ВОДА
История на изобретяването на един чудесен уред

Авторът на уреда за приготвяне на жива и мъртва вода, Л. И. Кротов, е широко известен в кръговете на хората, които са се сблъскали с необходимостта от профилактика или лечение с помощта на използването на жива и мъртва вода.

Историята на изобретяването на този чудесен апарат не е тайна. Достатъчно е просто да се разлистят списанията от минали години, за да си спомним как е направено това откритие. Материалът за човека, излекувал се, когато лекарите вече не можели да му кажат нищо утешително, стана сензация в медицинските кръгове. Но да разкажа всичко поред.

И така, в началото на 1981 година на Л. И. Кротов била поставена диагноза: възпаление на бъбреците и аденом на простатната жлеза. Бъдещият автор на „приказния“ апарат постъпил в урологичното отделение на Ставрополския медицински институт, където лежал повече от месец. Когато му предложили операция на аденома, той отказал и бил изписан. От този момент започнал да действа самостоятелно.

Макар и тежко болен, той се трудил в продължение на три години над устройството за получаване на жива и мъртва вода. По късно за него била публикувана статия в списание „Изобретател и рационализатор“ (№2, 1981; авторът на статията е В. М. Латишев) под заглавие „Неочаквана вода“. В същото списание (№9, 1981) било поместено интервю на специалния кореспондент Ю. Егоров с академика на узбекската Академия на науките Вахидов под заглавие „Активираната вода е перспективна“.

Първото изпитание на получената вода Кротов провел върху незарастваща в продължение на 6 месеца рана на ръката на сина си. Проведеното пробно лечение надминало всякакви очаквания: раната се затворила още на втория ден. Самият Кротов започнал да пие жива вода по половин чаша преди хранене три пъти дневно и почувстват явно облекчение. Аденомът изчезнал след седмица. Освен това изчезнал радикулитът, спаднали отоците по краката, нормализирало се кръвното налягане.

За по-голяма убедителност след седмица прием на жива вода Кротов отишъл в поликлиниката за изследвания, след които се изяснило, че той е напълно здрав. Но чудесата не свършили дотук.


За повече подробности - Book
Със времето сменихме сребърната вода с този уред и е просто вълшебен.За по заетите ги продават готови каните за по 60 леФа с титаниев електрод.


Maksim_Barinov_-_Lechenie_s_zhiva_i_myrtva_voda_-1568-b.pdf
жива вода.jpg
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
dubito , ergo cogito - ergo sum Dance1

Отговори

Върни се в “Примери за нуждата от + и -”