Функционалности на форума

Моля, прочетете този раздел преди регистрация.
В него е посочено за Кого Е и за Кого Не Е форумът. Описани са също негови настройки и функционалности. Моля, пишете тук за евентуални бъгове и проблеми, както и за предложения.
Правила на форума
Потребители, които не активират акаунта си до един месец след регистрация, както и потребители без нито един пост, които не са влизали в акаунта си в последните 6 месеца, ще бъдат изтривани.
Това няма да е причина за отказ на повторна регистрация, ако някой възобнови интереса си към обсъжданите във форума теми.
Заключена
Потребителски аватар
Спиридон
Мнения: 1931
Регистриран: 18 ное 2014 10:03
Местоположение: "живее" в София

Функционалности на форума

#1

Мнение от Спиридон » 22 сеп 2017 00:28

Маркиране на съобщения като непрочетени
Можете да маркирате съобщения, които вече сте отворили като непрочетени (чрез най-лявата иконка в горния десен ъгъл на карето на всяко съобщение, което разглеждате).
Така те ще се появят отново в списъка с непрочетени съобщения, който може да видите в Бързи връзки (най-горе вляво на всяка страница) или в отделен раздел
(вж. Настройки на Активни теми)


Вграждане на медийно съдържание
Можете да вграждате в съобщения медийно съдържание като видео и аудио от разрешени сайтове чрез таг [media]URL[/media] (предпоследния бутон отляво - надясно) или просто поставяйки в съобщението URL от разрешен сайт като обикновен текст без таг.
Например:
[media]http://www.primeren_site.com/mnogo_interesno_video[/media]
или директно URL-то:
http://www.primeren_site.com/mnogo_interesno_video
Резултатът е:Отметки на съобщения (bookmarks)
Можете да поставяте отметки (boomarks) на съобщения, които считате за важни и искате да преглеждате и по-нататък без много търсене. Става с втората иконка отляво-надясно в горния десен ъгъл на карето на всяко съобщение, което разглеждате.
Необходимо е обновяване на страницата (т.е. тя да се презареди), за да стане иконката червена, т.е. да се вижда, че е поставена отметка на това съобщение.
Списъкът с отбелязаните съобщение се намира в:
Потребителски панел --> Главна страница --> Отметки на съобщения
Можете да премахнете отметки, като маркирате желаните съобщения от този списък и натиснете бутон Изтрий маркираните любими теми
(Сори, ама автора на тази функционалност е избрал да ползва текста на бутона за любими теми и името на бутона не може да се смени лесно, но иначе работи коректно)
Отметка може да се премахне и директно в самото отметнато съобщение посредством същата икона, с която първоначално е включена отметката. В този случай е необходимо обновяване на страницата, за да стане иконката отново сива.


Номериране на съобщенията
Съобщенията във всяка тема са номерирани по хронологичен ред. Номерът е в горния ляв ъгъл на карето на съобщението. Може да се използва за по-лесно посочване на пост.
Ако се кликне на номера, линка към съответното съобщение се копира в клипборда. Последното работи само в по-нови браузъри (минимум: Chrome 43, Firefox 41, IE 9, Opera 29).
"С мозъка човек мисли, че мисли.
Освен това той се ползва за главоболие.”

Потребителски аватар
Спиридон
Мнения: 1931
Регистриран: 18 ное 2014 10:03
Местоположение: "живее" в София

Re: Функционалности на форума

#2

Мнение от Спиридон » 11 фев 2019 10:47

Добавени са следните 2 функционалности:

Символи
При писане на съобщение над полето с емотиконите има табове, които отварят полета с разни символи, които могат да спестят описание с думи в някои случаи.


Цитиране на част от пост
Маркирайте тази част от предходен пост, която желаете да цитирате. Може и няколко части от пост - задръжте натиснат Ctrl, докато маркирате втората и всяка следваща част.
Изскача малък бутон "Цитат до маркирания текст. Натиснете го и ще се отвори прозорец за писане на отговор с цитирана само желаната част(-и).

Могат да се цитират и няколко поста наведнъж, като преди да натиснете бутон "Отговори" за писане на ново съощение натиснете бутон "Избери за цитат на 2 или повече поста" (последното бутонче отдясно до заглавието на поста) за всеки един пост, който желаете да цитирате. В такъв случай обаче могат да се избират само цели постове.
Това можеше и досега да се прави, като се избере един пост, а след отварянето на прозорец за писане се изберат и други постове от списъка отдолу.
"С мозъка човек мисли, че мисли.
Освен това той се ползва за главоболие.”

Заключена

Върни се в “Форум и правила”