ТЕОРИИ Оргонна енергия Принципи

Принципи Взаимозависимости Действие на материално ниво
Отговори
Потребителски аватар
Спиридон
Мнения: 1938
Регистриран: 18 ное 2014 10:03
Местоположение: "живее" в София

Re: ТЕОРИИ Оргонна енергия Принципи

#11

Мнение от Спиридон » 24 дек 2014 13:50

Преглеждах за нещо темата и ми хрумна, че може би е добре да се направи следното уточнение, за да не се бъркат хора, които четат тук за първи път:

Описанието, дадено в първия пост на лявовъртящи и дясновъртящи вихри, е направено преди да бъде уточнено, че посоката на въртене ще отчитаме откъм обекта. Тук посоката е отчетена откъм източника. Затова и ляво и дясно са точно обратно на възприетото по-късно, а именно, че дясновъртящите вихри са съзидателни, а лявовъртящите - разграждащи.
"С мозъка човек мисли, че мисли.
Освен това той се ползва за главоболие.”

Потребителски аватар
hyparh
Мнения: 4317
Регистриран: 18 ное 2014 14:26
Местоположение: Нови хан

Re: ТЕОРИИ Оргонна енергия Принципи

#12

Мнение от hyparh » 03 яну 2015 13:39

Моето не е баш за оргонната енергия, но го пускам тук заради общото с вихрите от първия пост :) Нека поразгледаме корените им и в какви конфигурации се подреждат.

Всъщност рекох да преведа тази част от книгата "Occult chemistry" отчасти и във връзка с онова интервю с рептилоидкат Ласерта, относно агрегатните състояния на материята. Може да ни изникнат интересни мисли, защото тук тези състояния са разгледани по-задълбочено. Според Безант и Ледбитър агрегатните състояния са цели 7 на брой. По реда на дезинтеграция са: твърдо, течно, газообразно, етер 4, етер 3, етер 2 и етер 1 (Е4, Е3, Е2, Е1).
Те наричат миниатюрните вихри, съставящи материята ни, Ану.
OC003.JPG

БЕЛЕЖКА ОТ Ч. У. ЛЕДБИТЪР

“Чрез преброяване установихме, че броят на навивките във всяка нишка от първи ред, изграждаща Ану, е 1680 и пропорционалността на различните порядъци от спирали една спрямо друга, е еднаква във всички случаи, които сме изследвали. Също така съответства на броя мехурчета (етерони) в основната спирала от най-нисък порядък.
Преброих всичките 1680 навивки в нишката на Ану, при това многократно - на 135 Ану взети от най-различни химични елементи.

Ако вземем една навита нишка от Ану и я разпънем, ще получим кръг. На Фиг. 6 виждаме спирали от първи порядък “а”, като във всяка от тях има по 1680 навивки. На свой ред, всяка една от тези навивки, е съставена от още по-фини спирали (които можем да наречем “b”) и нарекох тези спирали “спирали от втори порядък”. Поредицата продължава до достигане ниво “спирали от най-нисък порядък”. В седемте по-тънки спирали на Ану, които отговарят на 7-те цвята, открих че всяка спирала от първи порядък, “a”, е съставена от седем спирали от втори порядък “b”, които на свой ред са съставени от 7 спирали “c”, съставени от 7 спирали “d” и т.н. до достигане на нивото спирали от най-нисък порядък, всяка от която е съставена точно от 7 мехурчета.
OC006.JPG
Трите по-дебели нишки на Ану имат много малка разлика спрямо останалите. Седемте мехурчета вече не лежат точно едно под друго при поглед по дължината на нишките. В 100 спирали от най-нисък порядък мехурчетата трябва да са 700. И те са толкова в седемте по-тънки оцветени нишки, но в трите по-дебели са 704. Така увеличението е с 1 на всеки 175 мехурчета. Същото любопитно правило важи и за различните порядъци спирали. В по-тънките нишки точно 7 спирали от един порядък съставят една от следващия по-висш, така че 700 “b”-та правят точно 100 “a”-та и т.н. Но при по-дебелите нишки 704 “b”-та съставят 100 “a”-та в същата любопитна пропорция като при мехурчетата.
Това имах предвид, когато казах “пропорционалността на различните порядъци спирали една спрямо друга, е равна и отговаря на броя мехурчета в основната спирала от най-нисък порядък”.


ЕТЕРНИ ПОДНИВА

Първото етерно подниво Е1 се формира, както разгледахме в началото, от един Ану. Повече или по-малко сложни комбинации от Ану формират второ - Е2, трето - Е3 и четвърто подниво - Е4.

Второ етерно подниво Е2 - изглежда най-простото обединение от първични атоми Ану никога не надхвърля повече от 7 на брой, което формира второто етерно подниво. На Фиг. 7 са представени характерните комбинации от Е2 подредби. Ану е илюстриран с неговите характерни депресия и връх. Силовите линии винаги влизат в депресията и излизат от върха. Отсъствието на линия, влизаща в депресията, означава, че силата “извира” от допълнително четвърто измерение. Отсъствието на линия, излизаща от върха, предполага за “оттичане” на силата в четвърто пространствено измерение. Когато местата на вливане и оттичане лежат извън Ану, се обозначават с точка. Трябва да имаме предвид, че диаграмите обрисуват триизмерни обекти и невинаги Ану лежат на една равнина.
OC007.JPG
Трето етерно подниво Е3. В някои от комбнациите си подниво Е3 изглежда да повтаря тези от Е2. Единственият начин за разграничаване на по-простите комбинации, е да ги “извадим” от тяхната “клетъчна стена”; ако групите са Е2 те ще се разлетят на отделни Ану; ако са Е3, ще се разбият на две или повече групи, съдържащи малък брой Ану. Например една от Е2 групите на желязото, съдържаща 7 Ану, е идентична на вид с Е3 хептад (хептад - от 7 броя, бел. прев.), но в първия случай имаме разпад на 7 отделни Ану, а във втория - на две тройки и един отделен Ану. Необходимо е по-продължително изследване за детайлно изучаване играта на силите и тяхното влияние. Ние само проправяме пътя със сурови факти и детайли.
OC008.JPG
Четвърто етерно подниво Е4. Състояние Е4 съдържа много от белезите на химичните елементи. Разликата е, че в това състояние те са освободени от налягането, на което по принцип са подложени в химическия атом. По този начин различни Е4 групи са разпознаваеми по характеристики със съответните химични елементи.

Тези групи са продукт от първата дезинтегацията на химичния атом чрез насилствено изваждане от неговата дупка (обвивка?). Групите се отделят като самостоятелни и придобиват най-различни повече или по-малко геометрични форми. Линиите, които присъстват в групите, вече не изобразяват сила, а впечатление за форма, т.е. приблизителна позиция и движение на съставляващите. Тези линии не са реални, а само за улеснение и добиване на геометрична представа. Обозначават и енергичното движение на съставляващите нагое-надолу или напред-назад. Точките обозначават всеки Ану в елемента. Фиг. 9.
OC009.JPG
Когато положителен и отрицателен Ану са достатъчно близо един до друг, те се привличат и започват а се въртят един около друг, формирайки сравнително стабилна дуалност. Такава “молекула” е неутрална. Комбинация от три или повече Ану, може да бъде положителна, отрицателна или неутрална, според подредбата. Неутралната е относително стабилна, а положителните и отрицателните са в търсене на техните противоположности за създаване на единение.

Общо взето положителните групи се отличават с това, че върховете на Ану сочат навън, а при отрицателните - навътре един към друг и към центъра на групата.

Групите мога да образуват всякакви комбинации с различно въртене, преобръщане и наклон. Всяка група-кондензат е обградена от подобие на клетъчна стена - овал - под влияние на налягането на околната материя, причинено от вихровите движения. Околните (силови) полета се сблъскват едно с друго или в групите по динамичен и непредсказуем начин, чийто механизъм не е добре изяснен.


ХИМИЧЕСКИТЕ ЕЛЕМЕНТИ

Първото нещо, което се забелязва при наблюдение на химическите атоми, е тяхната форма. Открихме, че с някои леки изключения, има 7 основни форми. Фиг. 10.

1. Шиповидната група
2. Дъмбелоподобната група
3. Групата на тетраедъра
4. Групата на куба
5. Групата на октаедъра
6. Групата на кръстосаните пръчки/барове
7. Звездовидната група

Всеки атом има сферична или овална форма, в която се движат групираните Ану. Например водородът е изобразен във формата на овал. Тази форма присъства при всеки един химичен елемент; сферичната форма е само временна, предизвикана от ротацията на един или повече Ану. Точно както въздух под налягане прави вдлъбнатина на водна повърхност, чрез натиск, същото е и с групите. Докато се въртят, упражняват сила и избутват околната среда навън. Тази изтласкана среда е изпълнена с милиони свободни Ану. Също биват изтласкани и по плътни части от т.нар. астрална материя. Например средата, избутана от всяка от фуниите на натрия, е астрална атомна материя.

Сред седемте основни форми си заслужава да се отбележи, че при бивалентните елементи, се отварят четири фунии в стените на тетраедър. При тривалентните фуниите са шест в стените на куб, а при четиривалентните - осем фунии в стените на октаедър. Очевидно имаме регулярна последователност от Платонови тела. Възниква въпросът дали по-нататъшна еволюция ще развие форми на додекаедър и икосаедър?”
OC010.JPG
OC011.JPG

Линк към цялата книга в онлайн вариант (с по-ясни илюстрации за разлика от разпространеното PDF копие):
http://hpb.narod.ru/tph/TPH_OCTC.HTM#table-of-contents

Пускам линкове и към въпросното интервю да си го имаме и тук:
http://www.selenabg.com/index.php/2008- ... 27-21.html
http://selenabg.com/index.php/2008-07-2 ... 06-22.html
http://www.selenabg.com/index.php/2008- ... 21-22.html
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
Най-постоянното нещо е промяната.
Незавършените дела отнемат енергия, а завършените - дават.
Когато енергията се натрупа достатъчно, започва процес на създаване.

As above, so below.

Потребителски аватар
Philip
Мнения: 5596
Регистриран: 15 ное 2014 11:31
Местоположение: Около Мадарския конник :)
Контакти:

Re: ТЕОРИИ Оргонна енергия Принципи

#13

Мнение от Philip » 03 яну 2015 15:28

Хипарх,
Благодарност за превода Worship
Такива тънки обяснения определено не мога да си преведа. Никога не съм учил английски. Знам го, защото ми се е налагало да го ползвам, за да чета материали, които ме интересуват.

***

От повече от час съм се забил в написаното от теб.
Чета и си представям. Запомням. И си представям. Отново чета и коригирам домоментни грешни представи. В един момент всичко вече е наместено и няма нищо за коригиране. Всяка от думите на Ледбитър кореспондира с визуалната представа.
Добих пълна представа какво обясняват.
От това тръгна свързване с вече запаметени знания. Възникват въпроси и новото визуално знание отговаря на тях :)

В момента ми идва да пиша обяснения за какво ли не, което се обяснява от написаното от Ледбитър и преведено от теб. ...Но не мога да се спра на нищо, което е с по-висок приоритет първо да бъде написано.

Започнах този пост с идеята да напиша на какво всъщност влияем с "оргонната" енергия, на какво с мисълта си и за взаимодействия между "материята" и съставящата я "енергия". Сега си идват на място и с обяснения и ННО газа и странните му взаимодействия с това, което е пред "пламъка" му, и сплавите на алуминий и дърво на Джон Хътчисън, и какво ли още не :))

...Ама няма да е сега, че мозъкът ми скача от едно нещо на друго и още продължава да бълва информация за най-различни неща, които току що разбраното обяснява ясно и са си чакали решенията в главата ми :)) :)

...Така че само - Още веднъж - Благодаря! Hola :)
Наблюдавам Анализирам Променям

Потребителски аватар
Philip
Мнения: 5596
Регистриран: 15 ное 2014 11:31
Местоположение: Около Мадарския конник :)
Контакти:

Re: ТЕОРИИ Оргонна енергия Принципи

#14

Мнение от Philip » 03 яну 2015 15:33

...За момента не мога да наредя къде в това построение е връзката с 1,618.
Това е основна коефициент за Природата тук...
Наблюдавам Анализирам Променям

Потребителски аватар
Спиридон
Мнения: 1938
Регистриран: 18 ное 2014 10:03
Местоположение: "живее" в София

Re: ТЕОРИИ Оргонна енергия Принципи

#15

Мнение от Спиридон » 03 яну 2015 17:10

hyparh,
Благодаря и аз за преводите и линковете. Worship
Мисля да пробвам да сваля книгата от html и да я сглобя в нещо друго, по-лесно за четене offline.

За интерюто, честно казано, си мисля, че някой има достъп до засекретена информация, която счита ( Cuz_clapping Up! ), че трябва да стигне до повече хора и я пуска все едно, че идва от рептилоидка, която всъщност е измислена.


Филипе,
Не може да чакаме всичко сдъвкано, ама като намериш време, ако пуснеш някой жокер - Worship
"С мозъка човек мисли, че мисли.
Освен това той се ползва за главоболие.”

Потребителски аватар
hyparh
Мнения: 4317
Регистриран: 18 ное 2014 14:26
Местоположение: Нови хан

Re: ТЕОРИИ Оргонна енергия Принципи

#16

Мнение от hyparh » 03 яну 2015 17:35

Моля! Cheers Сигурно имаш предвид 1680? Цифрата 7 също изглежда е фундаментала "брънка", че се повтаря толкова много. С тези обяснения и аз придобих по-ясна представа за някои неща, например терминът "ефирен газ" сега е много по-логичен, а не някакво мъгляво понятие :) Ти да видиш какво пишат и за етера... разглеждат го като извънредно плътна субстанция (наричат я коилон), в която етероните са не друго, ами празноти (мехурчета), движещи се из коилона като мехурчета въздух във вода. Един вид материята е изградена от... нищо :)), както една пещера е формирана от кухина. Обръщат представите за плътност - там където има много и плътна материя, коилонът е силно разреден, а където няма е с максимала плътност. Но това си го представяхме и преди, макар и малко по-различно. Мехурчетата били извънредно прости като структура, докато коилонът изглеждал абсолютно еднороден колкото и да го увеличават екстрасензорно. Той вече е извън нашата област на възприятие и осезаемост. Като увеличение докарали Ану с големина на малка къща и ги виждали с пълни подробности.
Най-постоянното нещо е промяната.
Незавършените дела отнемат енергия, а завършените - дават.
Когато енергията се натрупа достатъчно, започва процес на създаване.

As above, so below.

Потребителски аватар
Philip
Мнения: 5596
Регистриран: 15 ное 2014 11:31
Местоположение: Около Мадарския конник :)
Контакти:

Re: ТЕОРИИ Оргонна енергия Принципи

#17

Мнение от Philip » 03 яну 2015 17:43

Не :))
Имам предвид коефициент 1,618 - най-известен като златно сечение. Иначе се намира при всички земни форми, химически реакции, взаимодействия и каквото още се сетиш :)

ПП
Срам ме е, но много моля дори и за такъв преразказ като от последният ти пост на най-ценното според теб shy1
Наблюдавам Анализирам Променям

Потребителски аватар
ivchak
Мнения: 498
Регистриран: 25 ное 2014 20:53
Местоположение: ВАРНА

Re: ТЕОРИИ Оргонна енергия Принципи

#18

Мнение от ivchak » 03 яну 2015 18:03

Еваллах Хипарх Up! Up! Up!

Потребителски аватар
Philip
Мнения: 5596
Регистриран: 15 ное 2014 11:31
Местоположение: Около Мадарския конник :)
Контакти:

Re: ТЕОРИИ Оргонна енергия Принципи

#19

Мнение от Philip » 03 яну 2015 18:36

Отказвам се от ППто от горния ми пост :))
Просто е нужно да я прочета цялата :)
Наблюдавам Анализирам Променям

Потребителски аватар
ivchak
Мнения: 498
Регистриран: 25 ное 2014 20:53
Местоположение: ВАРНА

Re: ТЕОРИИ Оргонна енергия Принципи

#20

Мнение от ivchak » 03 яну 2015 18:42

Ето още едно интересно интервю с момче рептилоид взето от румънски жюрналист - субтитрите са на руски Интервью с рептоидом-инуаком Александром Пыргау

Отговори

Върни се в “Енергията на Природата Принципи”