Radiant energy collector на Тесла

Устройства, които имат интересно, непроучено и необяснено действие и свойства
auubau
Мнения: 38
Регистриран: 26 май 2015 21:08

Re: Radiant energy collector на Тесла

#11

Мнение от auubau » 17 апр 2018 22:45

Тесла мисля използва метална плоча, а не просто връзка със земята. Идеята смятам е да има маса. А дали евентуално не се прави и с еднакви маси на въздушната и заземената плоча. Нещо като масовия резонанс при трансформатора му. Кондензатора в случая не е ли удачно да бъде от масивните слюдени както сте обсъждали http://styleglassbg.com/od/viewtopic.ph ... 0%BE%D1%80
plate capacitor - евентуално със същите маси на плочите му както на земната и въздушната плочи.

Потребителски аватар
Philip
Мнения: 5596
Регистриран: 15 ное 2014 11:31
Местоположение: Около Мадарския конник :)
Контакти:

Re: Radiant energy collector на Тесла

#12

Мнение от Philip » 18 апр 2018 06:11

Тю! Колко нещо съм изтървал от вчера наобяд :)
Моето мнение:
За надземната част - една стара сателитна чиния, мината на песъкоструйка. Пред нея - някоя и друга френелова леща. Ако са повече и по-малки - по-добре - да са разположени по линията на Слънцето.
За подземната част - Поцинкован заземителен прът, забит в пода на мазе - увеличаваш си дълбочината наготово. Два или три - по добре. Колкото повече маса има в земята (близо едно до друго - толкова по-добър резултат. И никакво мокрене около него! Водата и солта веднага правят връзка покрай кола с по-ниската земна част и губиш.
За кабелите - колкото по-дебел меден многожилен проводник - толкова по-добре.
За кондензатора - И аз мисля, че с парче скала от слюда е най-добре, като допълнително към него има и регулируем кондензатор.
Задължително в контура трябва да има як резистор в момента на първоначалното пускане - реотан от печка или нещо подобно. Той създава първоначалното дърпане, за да се задвижи енергията. Освен това - няма лошо и да се прасне як възбуждащ импулс в началото.
...Абе - в общи линии - всичко, което е свързано със земните батерии и сме го обсъждали :)
:) hola2
Наблюдавам Анализирам Променям

Потребителски аватар
hyparh
Мнения: 4317
Регистриран: 18 ное 2014 14:26
Местоположение: Нови хан

Re: Radiant energy collector на Тесла

#13

Мнение от hyparh » 18 апр 2018 15:44

1ty
А дали у нас могат да се намерят френелови лещи с различни размери :? Те наистина са твърде удобни за целта поради малкото си тегло. Някои ентусиасти успяват да се сдобият с доста големи такива от следния тип телевизори: https://en.wikipedia.org/wiki/Rear-proj ... television



Относно слюдените кондензатори – изработват се такива, доколкото разгледах са с малък капацитет, но може спокойно да се направи една кондензаторна банка за повече (при опитите работят с около 200nF): https://www.pentod.com/product/857/sreb ... -sssr.html

Нещо друго, което може да се опита с панела - увиването му с подходяща прозрачна изолация и добавяне на втори електрод. Това нещо се обработва така (евентуално кратка термична обработка + високо напрежение), че да се получи електрет, който постоянно ще трупа заряди от околната среда и така ще подпомага целия процес.
Най-постоянното нещо е промяната.
Незавършените дела отнемат енергия, а завършените - дават.
Когато енергията се натрупа достатъчно, започва процес на създаване.

As above, so below.

Отговори

Върни се в “Интересни устройства за изследване”