Корона вирус covid-19

Отговори
Потребителски аватар
Спиридон
Мнения: 1938
Регистриран: 18 ное 2014 10:03
Местоположение: "живее" в София

Re: Корона вирус covid-19

#31

Мнение от Спиридон » 21 мар 2020 17:42

Дано си прав, ама не забравяй, че живеем на различни места и картината е различна на двете места.
Ако това нещо не се разреши бързо и нещата стигнат до оцеляване, ще стане грозно. Виждал съм какво става при несравнимо по-лека ситуация.

Иначе нямам против всяка година да правим по един месец пауза така, вкл. и с пълна забрана за движение на транспортни средства.
"С мозъка човек мисли, че мисли.
Освен това той се ползва за главоболие.”

Потребителски аватар
hyparh
Мнения: 4317
Регистриран: 18 ное 2014 14:26
Местоположение: Нови хан

Re: Корона вирус covid-19

#32

Мнение от hyparh » 21 мар 2020 17:56

За 1 месец е Ок, но вече се очертава картинка това положение да продължи, примерно цяло лято... Мерките са стриктни, което от една страна ограничава вируса, но от друга страна хората така или иначе ще се заразяват - бавно, по няколко десетки на ден (поне по официалната статистика). Което ще рече постоянен и бавен темп нарастване броя на заразените. Докато се стигне "критичната маса" от 70-80% хванали вируса, може да мине доооста време. Едва след това вече ще има масово изграден имунитет и ще спрат новите случаи, съответно чак тогава може да отменят извънредното.
Най-постоянното нещо е промяната.
Незавършените дела отнемат енергия, а завършените - дават.
Когато енергията се натрупа достатъчно, започва процес на създаване.

As above, so below.

Qni
Мнения: 1
Регистриран: 20 яну 2020 19:30
Местоположение: София

Re: Корона вирус covid-19

#33

Мнение от Qni » 23 мар 2020 19:28

Според мене действията са за отвличане вниманието от други действия или репетиция за нещо друго.

Потребителски аватар
Philip
Мнения: 5596
Регистриран: 15 ное 2014 11:31
Местоположение: Около Мадарския конник :)
Контакти:

Re: Корона вирус covid-19

#34

Мнение от Philip » 24 мар 2020 05:24

Абсолютно!
Но никой, освен тези, които успяха да накарат света да лудне, не знае причината.

Затова се стремя да обхвана максимум информация какво се случва без да има връзка с грипове и да навържа нещата.

Освен това - до какво е довела тази всеобща карантина и какво може да изисква такова разположение на хората.

Най-огромната разлика от времето преди това е, че сериозно намаляха действащите самолетни линии и че хората не са извън къщите си.

Имам една идея защо е нужно света да изглежда по този начин от космоса, но си е само идея.
Дали е така - ще покаже времето.
Наблюдавам Анализирам Променям

Потребителски аватар
icrow
Мнения: 6544
Регистриран: 17 ное 2014 11:04

Re: Корона вирус covid-19

#35

Мнение от icrow » 24 мар 2020 07:28

Има предсказания че в цяла Европа ще избухнат граждански войни и ще се самоунищожи. И че България единствено ще оцелее, което до някъде ни устройва olele
Та глада който се очаква след това е предпоставка.
С мързел към прогрес. :))
my logic is undeniable :))

Потребителски аватар
ivchak
Мнения: 498
Регистриран: 25 ное 2014 20:53
Местоположение: ВАРНА

Re: Корона вирус covid-19

#36

Мнение от ivchak » 24 мар 2020 22:45

Здравейте колеги, корона вируса го знаят вече и малките деца, а какво става с другите вируси?За това време не се знае колко хора са били заразени и са преболедували или умрели от този вирус. Просто няма статистика тъй като изследванията за определен вирус струват пари. Умрелите се водят като умрели от усложнения след боледуване от грип, но като причина за смъртта при повечето случаи обикновено е скоротечна бактериална инфекция на белите дробове или казано по друг начин двустранна пневмония а в по редки случаи и инфаркти. Важното тук е, че информацията се размива между вируса който всъщност е спусъка , и лошото състояние на организма(нисък имунитет) на болният което всъщност е предпоставка за заразата и заболяването. Така че власт имащите могат да манипулират народа както си искат. Предполагам, че никой няма да даде информация колко хора боледуват от друг тип грип и колко умират следствие на усложненията от него, защото броят им вероятно е десетократно или стократно повече.Като пример ще ви кажа че в една лаборатория където си правих изследване на кръв, лаборантката ме каза, че за един ден са открили 4 болни от не корона вируси, като на ден през лабораторията преминавали между 50-80 човека. Простата сметка показва че, ако примерно са минали 80 човека и 2 са били с вирус то заболеваемоста е 2.5%, което е в пъти повече от заболеваемоста от корона вируса. Да не говорим , че другите вируси засягат главно по-млади хора и деца. Спомнете си т.н. атипична пневмония в Испания преди няколко години която взе около 6000 жертви. Като гледам по телевизиите изглежда всички журналисти са си наложили такава жестока "самоцензура",каквато не е имало никога в историята на България. Все едно виждаш един човек във всички телевизии да задава едни и същи предварително уточнени въпроси. В парламента шоуто също продължава и никой не задава главните въпроси.
Ако е известно(а то е известно на всички освен на тези които трябва да знаят) , че корона вируса ще доведе страната до такъв хаос и финансови загуби защо го "поканиха" у нас ?
Защо след създаването на хаос и паника продължават вноса на вирусоносители. Много ме впечетли изявлението на шефа на кризистния щаб проф.ген. Мутафчийски една седмица преди да се появи първият заразен у нас - цитирам по смисъл " Засега няма заразени в България, но това не означава че няма да има". Което звучи малко като трябва да има, за да не изоставаме от ЕС.
На всеки грамотен човек е известно, че с термокамери не могат да засекат вирус и защо продължават да заблуждават хората че има някакъв граничен контрол с тези термокамери.
Нямаше ли да е много по-евтино и здравословно ако бяха затворили границите още преди заразата да влезе в страната(ако наистина корона вируса е толкова опасен).Дава се примерно 2 седмици срок на тези които искат да се върнат в страната след което пускат кепенците.Тези които се върнат в този срок задължително 15-20 дни карантина в предварително подготвени изолирани места под строг медицински контрол и под охрана. Държавата можеше спокойно да отдели 500-600 милиона за подпомагане на българите в чужбина които не могат да се върнат в страната и останат без работа поради съкращение и др. уважителни причини. След като мине карантината на дошлите преди затваряне на границите, и се види че няма зараза в страната можеше поетапно да се връщат и други групи които да минават карантина в пълна изолация и т.н. А сега става точно обратното , особенно с "мангустите" за които се знае че са свободолюбиви, и ако трябва да спазва карантина , трябва да е вързан за леглото.Вместо това обаче всички други се сдобиха с доброволен домашен арест и безработица.
Една от най коментираните версии за разпространение на короната вероятно е финансовата - както казват капиталистите "нищо лично, всичко е бизнес". Спомнете си търговската война между Китай и САЩ.
Сега ще видим и разпределение на милиарди и у нас. Кой мислите че ще се облажи ?Знам само , че народа ще плаща както винаги .

Друга причина може да е планът за намаляване численоста на населението на земята.
Това е и любимата тема на Бил Гейтс за глобалното затопляне, който казва че има много хора на планетата и за изхранването, обличането и др. техни нужди промишленоста произвежда много СО2. Поради това е нужно да се снижи броя на населението като се произвеждат по-малко храна, дрехи и др. неща които човек ползва
след 2 минута

Другият начин с който Бил Гейтс много се гордее е РЕДУЦИРАНЕ на населението поне 10-15 % посредством ваксиниране на децата . Той е може би най големият спонсор(по 1 милиард долара на година) и поддръжник на кампаниите по ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ваксиниране, но от неговите деца нито едно не е ваксинирано.
от 5min
Единственото което ме радва и за което Филип казва за Матрицата е, че май "задкулистното световно правителство" си отива, затова хапи така отчаяно.
А за да не ви хване вируса пийте редовно сода бикарбонат по Неумивакин , и дезинфектанти като вино, ракия, уиски кой каквото му е на душата. Бъдете здрави и Cheers

Потребителски аватар
icrow
Мнения: 6544
Регистриран: 17 ное 2014 11:04

Re: Корона вирус covid-19

#37

Мнение от icrow » 25 мар 2020 10:28

Много точно си го обобщил Up!
С мързел към прогрес. :))
my logic is undeniable :))

Потребителски аватар
ivchak
Мнения: 498
Регистриран: 25 ное 2014 20:53
Местоположение: ВАРНА

Re: Корона вирус covid-19

#38

Мнение от ivchak » 25 мар 2020 20:19

Сега очаквам да изкарат ваксината за корона вируса и да я предлагат(като задължително ваксиниране) примерно по 1000$ . Представете си колко ще ни струва , ако предположим че има 7млн. българи за ваксиниране. На мен ми идва една цифра към 7 млрд. Нищо чудно след ваксинирането хората да почнат да мрат от разни други болести , но не и от корона вирус, което ще е голям успех в борбата срещу корона вируса :)) Между другото един руски професор микробиолог каза че тези които имат "щастието" да преживеят най тежките поражения от вируса остават до живот инвалиди , тъй като остават с 2/3 от белият си дроб което изисква постоянна медикаментозна поддръжка :) Бъдете здрави Cheers

Потребителски аватар
Спиридон
Мнения: 1938
Регистриран: 18 ное 2014 10:03
Местоположение: "живее" в София

Re: Корона вирус covid-19

#39

Мнение от Спиридон » 25 мар 2020 20:34

ivchak написа:
25 мар 2020 20:19
тези които имат "щастието" да преживеят най тежките поражения от вируса остават до живот инвалиди , тъй като остават с 2/3 от белият си дроб което изисква постоянна медикаментозна поддръжка
Доктор казва на пациента:
- Тези лекарства, които Ви изписвам срещу корона вируса трябва да ги взимате доживот.
- Ама, докторе! Количеството в рецептата ще стигне само за 1 седмица.
- Да, де. Какво неясно има?
"С мозъка човек мисли, че мисли.
Освен това той се ползва за главоболие.”

Потребителски аватар
ivchak
Мнения: 498
Регистриран: 25 ное 2014 20:53
Местоположение: ВАРНА

Re: Корона вирус covid-19

#40

Мнение от ivchak » 25 мар 2020 20:53

В този ред на мисли ......
VID-20200315-WA0004.zip
VID-20200317-WA0021.zip
Не можах да ги лепна като видеа(формат MP4), затова ги зипнах :))
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.

Отговори

Върни се в “Други”