За дома - Хармонизатори (домашни)

Отопление Подобряване микроклимата
Slav

За дома - Хармонизатори (домашни)

#1

Мнение от Slav » 18 дек 2014 22:01

Писах и в гаража, но реших да го копирам и тук. Може да е интересно за някой.

Първо - преди всичко останало не искам това да се счита за реклама или убеждаване и пр, защото сигурно ще има и такива подмятания - искам само да споделя опит и да потърся и вашето мнение като хора, които също имат опит :)

Искам преди това да вметна, че от три години живеем в един апартамент, в който изобщо не се чувствах комфортно. Непрекъснато бях нащрек и в "защита". Усещах чуждо присъствие в коридора, когато преминавах от стая в стая, особено хола беше доста "окупиран" . Нямаше наспиване, все ставах уморен, без желание за живот направо, без мотивация, карах го ден за ден. Отделно, че имаме и бебе, но не беше просто умора...та:

Ефект от ползването на стайни хармонизатори на Кадуцеус:

1. Постепенно нивото ми на притеснение спадаше ден след ден, усещах прилив на енергия, малко по малко започнах да променям нещата около мен. Сега като погледна назад във времето почти всичко се е променило в много по-позитивна посока.

2. Започнах да намирам време за странични неща и постепенно излязох от ежедневието, в което се бях вкарал и престанах да се чувствам като магаре, което изпълнява задълженията си и толкоз. Усещах малко по малко, че територията, на която се намирам става мое владение и един вид сега вече е здраво "препикана" Tonque от нашата енергия и мисли, а не от нечии чужди :)

3. Някак изведнъж усетих, че направо се таковаха таковата на "нещата" и енергиите, които бяха пропити в дома , но преди да стане това имаше влошаване. Обяснявам си го като "борба" за надмощие ?

4. Преди много често ползвахме един бебефон, който шумеше, пращеше, издаваше странни звуци и изобщо спряхме да го ползваме поради тези причини, но преди няколко дни го пуснахме пак и - О ЧУДО ! Тишина ! Работи си чудесно и си върши работата както трябва Dance1 Hola

Ако се сетя за още нещо ще пиша! Up!

П.П. Спомням си, че едвам го навих Асен да ми направи такъв стаен хармонизатор, та човека се видя вя чудо с мен и ми прати първия прототип дето беше направил...после го сменихме де! Да е жив и здрав! 1aha

Потребителски аватар
Спиридон
Мнения: 1938
Регистриран: 18 ное 2014 10:03
Местоположение: "живее" в София

Re: За дома - Хармонизатори (домашни)

#2

Мнение от Спиридон » 18 дек 2014 23:56

Слави,
Рекламата сама по себе си не е нещо лошо. Гадно е, когато лъжат, заблуждават или фино манипулират с нея, подхранвайки егото или страховете на хората. Мненията от потребители са ценни, ако не са измислени такива, с каквито са пълни сума ти места.

От написаното от теб, научаваме, че Асен може да прави работещи устройства за защита / хармонизиране на дома, в което едва ли някой тук се съмнява (освен Боб, евентуално Tonque :) , майтапя се), както и опита ти на потребител на съответния продукт, потвърждаващ обявеното качество.
Само, че в този раздел обсъждаме направата на такива устройства. Ясно е, че дори и да знаеш как е направено устройството на Асен, не е редно да изнасяш това.
Не става и за раздел "Продавам", защото обявата трябва да е от правещия устройствата.
Честно казано, не знам за кой раздел да я класифицирам.
"С мозъка човек мисли, че мисли.
Освен това той се ползва за главоболие.”

Потребителски аватар
Philip
Мнения: 5596
Регистриран: 15 ное 2014 11:31
Местоположение: Около Мадарския конник :)
Контакти:

Re: За дома - Хармонизатори (домашни)

#3

Мнение от Philip » 19 дек 2014 06:06

Спиридон, тук става въпрос за съвсем друго нещо Hola ( Ей, да не го приемеш сега пък ти като упрек! :)) )
Точно тук си му е мястото, защото това, което пише Слав си е точно по темата за дома и енергиите :)
Разбира се, че ще пишем за нещата, които ни интересуват и за които сме сигурни, че са ни помогнали hola2
Това е личен опит от човек в обкръжението на общуване, което е много по-ценно от десетки изчетени писания от хора, които не познаваш никак си :)
...И разбира се, че ще говорим и за нещата, които прави Асен! Той е помогнал с устройствата си на всеки, който му се е доверил.
На мен също :)
Ползвал съм и съм подарявал от ОК кутийките - защото за времето си бяха много добри :)
Ползвал съм и съм много доволен от К1 и К3 (първата версия), защото благодарение на тях старата ми бабичка вървеше и работеше чудесно :)
В езерото ми все още си живее хармонизатора на Асен и прави чудесно поле, усилвано от многото вода около него :)
Два от неутрализаторите му вършат чудесна работа в къщата ми. Единият блокира излъчването от един подземен поток, а другият блокира излъчването от минаващите на метри от покрива ми кабели за средно напрежение. И двата се справят чудесно! :)
Да не говорим за знанията и насоките от него, които са ми помогнали днес да съм това, което съм, както и на всички нас :)

Моля да бъда разбран правилно и никой да не си мисли, че за чудесните устройства на Асен темата тук е табу. За мен няма такова нещо :)
Това, че в моменти и аз се изпускам и заигравам с думи, за да отговоря на нещо, въобще не означава, че не харесвам Асен като цяло! Напротив. Харесвам го и ценя всичко, което е направил и прави! Че си има трески за дялане - има си. Обаче и аз си имам, а и всеки друг човек! :)
Затова и не виждам никакъв проблем да се пише и на двете места, да се споделя опит и на двете места. Да се обсъждат устройствата от едното място в другото. ...Няма нищо лошо.

Както казва Слав - целта ни е една. Просто пътищата ни са различни, но това не ни прави врагове или неприятели!
С удоволствие бих приел ако Асен пише и тук.
Това би ми дало възможност и спокойствие аз да пиша в гаража, а и не само аз. Но не за да се ядем и доказваме, а просто да се забавляваме с нещата, които са ни приятни.
Това, което ме изгони от гаража беше промяната на Асен в отношението към хората от форума. Не към мен.
...И защото за съжаление чувствам, усещах отдръпването на все повече хора.
За да дам алтернатива направих този форум. И Айкроу се опита да обясни накрая това там, но и той не беше разбран.

...Но както дядо ми обичаше да казва - "Това е период. Ще премине. Просто трябва да му мине времето" :)

Та така. Асен, а и всички, които пишат само в гаража, по никакъв начин не са опоненти на пишещите пък само тук.
Моля всички да осмислят това и да не приемат написаното в обратния форум на този, в който те пишат за глупост. Не е така!
И на едното, и на другото място, нещата са ценни и написани от хора, които са доста по-напред в разбирането си на оргонната и останалите природни енергии от общата маса.

Просто на един му допада да върви през пътеката, вървяща през гората, а на друг по пътеката покрай реката. И двете пътеки накрая обаче стигат до едно и също място.

...И всички го знаем! :)

/Слав, ще напиша какво си мисля за започнатото в тази тема от теб (какво и защо е станало и става, въпреки че ти прекрасно си го знаеш :) ), но това, което писах сега е по-важно за всички ни и го провокира ти Hola :) Няма да пиша и в другите теми сега, за да не разводня написаното тук Hola /
Наблюдавам Анализирам Променям

Bob

Re: За дома - Хармонизатори (домашни)

#4

Мнение от Bob » 19 дек 2014 12:30

А каква е разликата между домашен хармонизатор и хармонизатор на Слим Спърлинг?
Само в цената ли?
Както и Спиридон така и аз съм на мнение
Рекламата сама по себе си не е нещо лошо. Гадно е, когато лъжат, заблуждават или фино манипулират с нея, подхранвайки егото или страховете на хората. Мненията от потребители са ценни, ако не са измислени такива, с каквито са пълни сума ти места.
Точно заради това уважавам Филип, защото той показа със снимков материал и обяснения как да си направим тръби и след това каза, който не може да си ги направи може да си ги купи.

Slav

Re: За дома - Хармонизатори (домашни)

#5

Мнение от Slav » 19 дек 2014 13:39

Разликата и ти я знаеш много добре, Боб. Ще напиша някои разлики щом ще ме изпитваш :)

Класическия хармонизатор действа на голяма територия и е БЕЗ водна обвивка. Полето му може да преминава през стени и пр. Действа "по-остро" ако мога така да се изразя...

Хармонизаторчетата на Асен са с водна обвивка и полето им се ограничава до рамките на стаята, защото не преминава през стени и имат "по-меко" действие относно хората. Има ралики и други, но дори и тези стигат. При всички положения полето на "стайния" хармонизатор е много по-наситено, но за сметка на това по-ограничено като периметър.

Slav

Re: За дома - Хармонизатори (домашни)

#6

Мнение от Slav » 19 дек 2014 14:02

Не можах да го добава в горния пост, та затова пускам нов.

Сетих се да напиша, че Асен е обяснил как е направил хармонизаторчетата в гаража, с какви материали, дебелини, дължини, снимал е и извън и във кутията - всичко е ясно. Нищо скрито няма. Който има време, условия и материали - може вселки да си прави колкото му душа иска. Кой е казал, че е задължително да го купи ?

Потребителски аватар
Спиридон
Мнения: 1938
Регистриран: 18 ное 2014 10:03
Местоположение: "живее" в София

Re: За дома - Хармонизатори (домашни)

#7

Мнение от Спиридон » 19 дек 2014 14:11

Филипе,
не го приемам като упрек, ама сега аз ще трябва да обяснявам, защото твоят пост придаде подтекст на моя, какъвто не съм имал предвид. :)

Това, че не знам къде да го класирам поста на Слави, беше тънък намек към теб :) ти да решиш къде е най-добре или да направиш нов раздел, защото ти задаваш структурата на форума. Все си мисля, че не му е мястото в раздел, където се обсъжда именно направата или поне принципни неща за направата. Ако смяташ, че тук му е мястото, защото Слави е казал : "може да си защитите и хармонизирате дома, като си купите еди-кое си устройство", ОК, не го бях погледнал от тази страна. Пак си мисля, че имам повече аргументи за обратното, но пък и не мисля, че е толкова важно, че чак да настоявам или споря.

Извинявай, но това дали може / трябва да се пише в този форум за нещата на Асен, не е мой подтекст, нито имам проблем с това. Но пък е по-добре, че го има твоето виждане ясно заявено.

Аз също си ползвам К3. Дори и когато го прецака DRL-a временно, колата пак работеше по-тихо, ако и да загуби мощност и инерция (също временно). И сега карам на къси вместо с DRL, за да не му пречи, защото работи добре и ми е по-кеф карам с него. Единственото, което ме спира да си купя и за другата кола, е че искам сам да си направя нещо за автомобила. И то не защото мисля, че ще работи по-добре от К3 на Асен, а защото смятам, че процесът на търсене и правене ще е по-полезен за мен. А пък, в приоритетите ми, аз си стоя по-напред от колата и икономията на гориво. :) Ако си купя, знам се, ще го отложа за някога си и много вероятно няма да стигна въобще до него.

Съгласен съм с Асен, че не може се работи по системата open source в тази област, ако това ти е основното занимание. Ако е хоби, като при нас, тогава е ОК. Дори и за софтуер (където нещата са коренно различни) си ползвам и от единия вид и си плащам (обикновено :) ) за другия, където ми е важно за работата всичко да е на 6.

А и за Слави не писах, че ми е симпатичен, просто ей-така от куртоазия или на база постове, а защото сме се срещали с него и имам преки впечатления.

П.С. Слави, сега видях, че си писал пак. Да беше сложил линк, бе човек :) щеше да спестиш сума време на мен и Филип да пишем реплики и дуплики. :))
Аз мислех, че пишеш за ново устройство, защото си падаш експериментатор.
"С мозъка човек мисли, че мисли.
Освен това той се ползва за главоболие.”

Bob

Re: За дома - Хармонизатори (домашни)

#8

Мнение от Bob » 19 дек 2014 15:33

Това е разликата в двата форума този е за хора, които имат за цел да се занимават с оргонни устройства за хоби и да развиват нещата за да могат да се ползват от всеки, който иска да си ги направи сам със собствените си ръце, а за другия всеки сам ще прецени. :)

Slav

Re: За дома - Хармонизатори (домашни)

#9

Мнение от Slav » 19 дек 2014 20:33

Аз също обичам да експериментирам разбира се :) В онзи период, за който писах в първия пост не само, че не ми беше до експерименти, а направо се чудех единствено как да "спася" мен и семейството ми от кръговрата и изтощението и много други неприятни неща Dash И съм описал това.

Темата беше чисто информативна. Който иска - да се информира. Който има други цели - не ми се спори и няма да пиша повече в нея Doh

Ане, не знам какво толкова неточно описах и представих, че ме разбра така криво Qb Не знам какъв линк ми караш да пусна, за да стане ясно Tonque Филип например много добре ме е разбрал, но май е единствен Cheers
Нито съм писал, че продавам, нито че купувам, нито че съм направил 1ke Просто споделих опит Hola

Потребителски аватар
Спиридон
Мнения: 1938
Регистриран: 18 ное 2014 10:03
Местоположение: "живее" в София

Re: За дома - Хармонизатори (домашни)

#10

Мнение от Спиридон » 19 дек 2014 22:24

Слави,
съжалявам, че не съм те разбрал 1ke 1ke 1ke - Извинявай, извинявай, извинявай.
Защо не съм те разбрал - ами не сме един и същ човек, не общуваме телепатично, дори не сме един срещу друг, а четем писан текст.
Защо Филип те е разбрал - сигурно, защото е по-напред с материала. :)

Точно, защото преди си писал, че обичаш да експериментираш, реших, че споделяш впечатления за нов продукт.
Беше писал: да не помислите, че е реклама. Аз ти отговорих: и да е реклама, не е проблем. Написах и кога рекламата е кофти. Определено не те смятам за измислен в интернет потребител при положение, че съм те срещал на живо.

Във въобразената от мен ситуация не видях полезна информация, защото нито е етично ти да разкриваш конструкцията на ново устройство (ако въобще го знаеш), нито е етично ние да правим reverse engineering (ако въобще можем). Т.е. излиза, че има нещо, което може да помогне, ама няма как да ровим какво е. Затова казах, че е редно да е в друг раздел. Знам, че не го предлагаш за продажба, затова писах, че не става за тоз раздел, но не пасваше и за друг, защото не си го правил и ти. Аз няма как да правя нови раздели, затова прехвърлих топката на Филип. И от това стана пълно мазало, защото явно щеше да е по-добре да го напиша буквално.

Сега вече съм наясно, че грешно съм разбрал.
За линка - имах предвид да пуснеш линк към мястото в гаража, където се говори за устройството. Тогава за всички щеше да е ясно за кое устройство говориш. Поне на мен, де shy1 , на другите може да им е станало ясно и без линка.

И пак - извинявай.
"С мозъка човек мисли, че мисли.
Освен това той се ползва за главоболие.”

Отговори

Върни се в “Устройства за дома”